Türkçe'ye çevirecek olursak; “Yumurta kasası gibi olan tarafı yukarı bakmalıdır. Hem malzeme hem de aradaki havanın sizi soğuk yerden yalıtmaya yardımcı olması gerekiyor. Öte yandan, soğuk değilse, hangi tarafı sizin için daha rahatsa onu kullanabilirsiniz.” ifadelerine yer verilmiş.
Pilates matları uzun ve yere konulan tarafı tırtıksız şekilde olmalıdır, yani yere sabit durmalı, kaymamalı ve birazda orta kalınlıkta olmalıdır.
Yogaya yeni başlıyorsanız daha yumuşak bir mata ihtiyacınız olacak. Yeni başlayanlar için 5mm – 8mm kalınlığındaki bir mat hem eklemlerinize zarar vermemenizi hem de dengenizi sağlamanızı kolaylaştıracaktır.
Fitness matı: Fitness matları kalın ve geniştir. Genellikle en az 2 cm kalınlığında ve 1,5 metre uzunluğundadır. Belirli bir seviyeye kadar olan darbelerin şokunu emer ve genel egzersiz sırasında siz ve zemin arasında destek sağlar.
-Yoga Matı şart mıdır? Yoga matı şart değildir. Asana hareketlerini katlanmış bir battaniye, bir halı ya da ince bir kilimin (hasırın) üzerinde yapabilirsiniz. Kilim çok ince ya da kalın olmamalıdır.
İlgili 26 soru bulundu
Her Gün Yoga Yaparsak Ne Olur? Her gün yoga yapmak, beden ve zihin sağlığı üzerinde birçok olumlu etkiye sahiptir. Düzenli yoga pratiği kaslarının esnekliğini ve gücünü artırır, duruşunu düzeltir, denge ve koordinasyonunu geliştirir. Ayrıca stresi azaltır, uyku kalitesini artırır ve zihninizi sakinleştirir.
Pratikte ilerledikleri zaman yoga her gün yapılmalı. Her gün beş veya 10 dakika yoga yapmak haftada bir veya iki saat yoga yapmaktan daha faydalıdır.
Düzenli Olarak Nasıl Temizlenir? Aslında bu çok kolay! Matınızın her iki tarafını da bir yoga mat temizleyicisi (bazı mat üreticileri bu temizleyicileri de satarlar) veya bir sprey şişesinde birkaç damla hafif bulaşık deterjanı ve iki bardak ılık su karışımı ile temizleyin.
Yoga ve pilatesin arasındaki en temel fark, odaklandıkları noktadır. Yoga ruh sağlığını geliştirmeyi amaçlarken pilates öncelikli olarak vücut sağlığına odaklanır. Her iki branş da ruh ve beden sağlığını olumlu anlamda etkiler, farklı öncelikler üzerinden hareket eder.
Egzersiz yaptığımız matlar çeşitlilik gösterir. Pilates, Yoga veya Fitness, yapacağımız antrenmana göre mat seçimimizi yapmalıyız. Yoga matları, pilates matlarına göre daha sert ve ince bir yapıdadır. Yoga matıyla Pilates yapmak bazı pilates hareketlerinde sizi zorlayabilir.
Aslında binlerce yıldır çim ve toprak üzerinde yapılan yogayı yaparken mata bile ihtiyaç olmasa da, evde ya da stüdyoda, sert bir zemin üzerinde yoga yaparken mat kullanmak hem konforunuzu artırabilir hem de sizi sakatlıklardan koruyabilir. İşte yoga yaparken ihtiyaçlarınıza uygun bir yoga matı seçmenin püf noktaları…
Pilates,yoga,kamp ve tüm spor aktivitelerinde konforlu ve güvenli şekilde kullanım olanağı sağlar.
İdeali haftada 3 defa yapmak. Yapamıyorsanız, minimum 2 gün Pilates yapın. Bu sayede etkilerini görebilir ve forma girebilirsiniz. Eğer haftada 3 gün yapabiliyorsanız harika bir şey yapmış olursunuz.
Ne Sıklıkta Pilates Yapmalıyım? Spor yapmak serotonin hormonu (mutluluk hormonu) salgıladığı için devamlı ve düzenli spor yaptığınızda kendinizi daha iyi hissedersiniz. Mat pilates ya da reformer pilates haftada en az iki en fazla üç gün yapılabilir. Grup derslerinde genelde tercih edilen haftada üç gündür.
Pilates, bedenin dengesine ve sağlıklı duruşuna yardımcı olan, omurgayı desteklemekte belirgin işlevi olan merkez kas grupları üzerine yoğunlaşan, aynı zamanda nefes teknikleri ve zihinsel konsantrasyon da içeren, güçlendirici, sıkılaştırıcı ve dengeleyici bir egzersiz programıdır.
Yoga kalori yakmanızı sağlar ve bunu yaparken de kaslarınızı şekillendirir. Yoga disiplininin sunduğu beyin, beden ve ruh üçlemesi, stres derecenizi düzenlemenizi sağlar. Bu da yemek konusunda size gerçekten yardımcı olacaktır. Daha bilinçli ve daha kendinizden emin bir beslenme sistemine yoga sayesinde geçebilirsiniz.
Esneklik. Eğer esnekliğinizi artırmak istiyorsanız Yoga daha etkili bir tercih olabilir. Pilates'te de esneme harketleri olsa da asıl hedef esneklik değildir. Yoga'nın birçok çeşidinde pozlarda uzun süre kalmanın amacı bağ dokularına kadar inmek ve esnekliği ve hareket alanını artırmaktır.
Yoga aniden kilo kaybına neden olmaz. Çoğunlukla vücut esnekliği oluşturmaya, konsantrasyonu artırmaya ve kas tonunuzu oluşturmaya odaklanır. Vücudunuz bu asanalara alıştıktan sonra, vücut fazla kilolardan kurtulmaya başlar. Süreç uzun olabilse de son derece sağlıklıdır.
Hazırlayacağınız yarı yarıya sirke ve su karışımı ya da su ve birkaç damla çay ağacı yağı spor matı temizliğinde kullanabileceğiniz doğal bir yöntem. Temizleme solüsyonlarınıza çay ağacı yağı, lavanta yağı, kekik yağı veya benzer esansları hem temizleme hem de hoş bir koku için ekleyebilirsiniz.
Yoga matlarının standart uzunluğu 183-185 cm. olanlardır. Genişlikte ise genellikle 60-68 cm. ölçülerinde bulabilirsiniz. Ancak fiziksel özelliklerinize göre 200-220 cm. ölçülerinde ve 72-80cm genişliklerinde yoga matlarını da araştırabilirsiniz.
Türkçe'ye çevirecek olursak; “Yumurta kasası gibi olan tarafı yukarı bakmalıdır. Hem malzeme hem de aradaki havanın sizi soğuk yerden yalıtmaya yardımcı olması gerekiyor. Öte yandan, soğuk değilse, hangi tarafı sizin için daha rahatsa onu kullanabilirsiniz.” ifadelerine yer verilmiş.
Yoga yapmak için en uygun zaman nedir? Genel olarak sabah veya akşam erken saatlerde yoga pratiği önerilir.Yoga yapmak için en iyi zaman, kahvaltıdan önce sabah ilk iş olarak başlamaktır. Uyandıktan sonra, bağırsaklarınızı boşaltın, isterseniz duş alın, sonra güne yoga uygulamaları programınızla başlayın.
Yogaya başlamadan önce aç karnına olmakta da fayda var. Aktivite boyunca yapacağınız pek çok farklı hareket midenizi rahatsız edebilir veya kramp girmesine sebep olabilir. Bu gibi istenmeyen durumların önüne geçmek için yogadan önce yalnızca su içmeniz tavsiye edilir.
Yoga hangi hastalıklara iyi gelir? Diye merak edenler için sıraladık; Fibromiyalji, kireçlenme, migren, astım, anksiyete, diyabet, uyku sorunları gibi pek çok hastalığa iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri