Serum esasında bir tür tuzlu su karışımıdır. Pek çok kişinin sandığı gibi hastalık durumlarında sihirli bir iyileştirici etkiye sahip değildir. Serum kullanımın en önemli ve tek amacı ise; damarlardaki kan içerisinde bulunan sıvı-elektrolit dengesine katkı sağlamak olmaktadır.
Antioksidan, asitler, vitaminler gibi aktif içerikleri yoğun olarak barındıran cilt bakım ürünlerini serum olarak adlandırıyoruz. Serumlar cildinizdeki nem dengesini korumalarının yanı sıra uzun dönemde kolajen üretimini artırmaya yardımcı olurlar ve kolajen artışı cilt için oldukça önemlidir.
Yüz serumunu, ihtiyaç durumunuza göre, günde 1-2 kez olmak üzere düzenli olarak kullandığınızda, 3-4 hafta içinde etkisini görmeye başlayabilirsiniz.
Serum kullandıktan hemen sonra etki görmeyi beklemekte oldukça yanlıştır cilt en az 45 gün sonra yenilenmeye başlar diyebiliriz.
Serum takılması, genellikle beslenme, sindirim yolu rahatsızlıklarında, kabız ya da ishal durumlarında, metabolizma bozukluklarında, elektrolit kaybı olması durumunda, ameliyat/ cerrahi işlem sonrası gerekli durumlarda, yüksek ateş, bulantı, kusma, ağrı, halsizlik, iştahsızlık yorgunluk belirtileri olan bireylere ve ...
İlgili 34 soru bulundu
“Serum, o anlık kişiyi birazcık rahatlatır. Ama tedavide bu serumların bilimsel olarak kanıtlanmış bir etkinliği yoktur. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında damardan sıvı vermenin etkinliği söz konusu değil.
Serum halsizliğe iyi gelir mi? Yüksek ateş, bulantı, kusma, ağrı, ishal, halsizlik ve güçsüzlük gibi belirtileriniz olduğunuzda vitamin serum takviyesini evinizde alabilirsiniz.
Kan vücut dışına alındıktan sonra cam kaba konulur ve belirli bir süre bekletildikten sonra pıhtılaşır. Kanın içerisinde erimiş halde bulunan ve plazma proteininin erimeyen fibrin haline dönüşmesi sonucunda bu durum gerçekleşir. Kan içindeki fibrin içinde kalır ve büzülen fibrin sonucunda da ortaya berrak sıvı çıkar.
Enjeksiyon yapıldıktan 7-10 gün sonra üşüme, titreme ile ateş yükselir ve döküntü olur, eklemler ve böbrek hastalığa katılır. Bununla beraber, bu belirtiler geçicidir ve vücuttaki antijenler temizlendikçe sorun çözümlenmiş olur. Serum hastalığı benzeri reaksiyonların ise nedeni ilaçlar ve geçirilen enfeksiyonlardır.
Serum Ne İşe Yarar? Serum esasında bir tür tuzlu su karışımıdır. Pek çok kişinin sandığı gibi hastalık durumlarında sihirli bir iyileştirici etkiye sahip değildir. Serum kullanımın en önemli ve tek amacı ise; damarlardaki kan içerisinde bulunan sıvı-elektrolit dengesine katkı sağlamak olmaktadır.
Sıvı-elektrolit kayıplarında, tedaviyi hızlandırıcı olarak ya da GİS (gastro-intestinal sistem) veya ağız yoluyla ilaç veya besin alınamayan durumlarda serum verilir. Serumların biyoyararlanımları % 100 veya % 100 e yakındır.
Yüz serumlarının kullanım sıklığı kullanılan serumun çeşidine bağlı olmakla birlikte, serum üzerinde yazan kullanım bilgileri doğrultusunda uygulama yapılmasını tavsiye ediyoruz. Genel itibariyle yüz serumları, gün içinde 2 kez kullanıma uygun olarak geliştirilmiş cilt bakım ürünleridir.
Örneğin; retinolün AHA ve BHA içeren serumlarla kullanılması tavsiye edilmiyor. Son olarak AHA BHA serum ile uyunur mu sorusunu da yanıtlayalım! Evet, hatta bu etken maddelerin özellikle geceleri uygulanması öneriliyor.
Cildi nemli tutan aktif nemlendirici bileşenler içeren cilt serumları, cildin nemini hapsetmesini sağlayarak gün boyu nemli ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olur. Özellikle kuru ve hassas cilde sahip olanlar için gece kremi öncesinde nemlendirici serum kullanımı oldukça etkili sonuçlar almayı sağlar.
Hastanelerde en yaygın olarak kullanılan serum tipi, görselde de izah edildiği gibi %0.9 oranında (serumun litresi başına 9 gram) tuz içerikli olan "tuzlu sudur". Buna "izotonik salin" veya "fizyolojik salin" gibi isimler veriliyor olması, onun sihirli bir iyileştirici olduğu anlamına gelmez.
Serum, hafif şurup kıvamında, sarı ve berrak bir sıvıdır; plazmadan farkı içinde fibrinojen bulunmamasıdır, çünkü pıhtılaşma esnasında bu madde parçalanarak fibrini çökeltir; tel tel olan fibrin de kan yuvarlarına sarılarak pıhtıyı meydana getirir.
Örneğin serumu sürdükten sonra cildiniz kuruyorsa yağ bazlı nemlendirici sürmeniz gerekmektedir. Ancak serumdan sonra yüzünüz hemen kurmuyorsa orta derecede yağ bazlı nemlendirici tercih edebilirsiniz. Sorun yaşamamak adına serum ile aynı marka ya da aynı içeriği bulunduran nemlendirici kremini kullanabilirsiniz.
Büyük ihtimalle en düşük ölçüde bir cc yersin oda maksimum 30dk ile 1 saat arası sürer. Serum damar yolundan verilir ve hızlı akma olmaz.
Soğuk algınlığı, ishal gibi hastalıklara eşlik eden belirgin halsizliğin olası sıvı açığına bağlı olabileceği düşünülerek bu hastalara verilen içine bazı vitaminler karıştırılmış serumlardır.
Tahmini Özel Bir hastanede Serum Takma Ücreti Olarak, 280TL ile 2.700TL arasında değişmektedir.
Hastaların iki 'gözde' serumu var. İlki, içine katılan B vitamininden ötürü sarı renkli. Halk arasında 'sarı serum' veya 'renkli serum' diye isimlendiriliyor. Diğeri ise ağrı kesici, antibiyotik, sakinleştirici ve vitamin katılarak hazırlanıyor.
Fazla su içilmesi bazi parametreleri etkileyebilir. Bir bardağı geçmemek şartıyla içilebilir.
İlaç olarak, mide şurupları ve gerekirse ağrı kesicilerin hekim kontrolünde kullanılabileceğini ifade eden Göral, 'Doktor izniyle serum gerekli görüldüğü takdirde takılabilir.
İntralipid serumu içerisinde yağ molekülleri ve soya proteini yer alır bu serum sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Gebeliğin sağlıklı şekilde oluşması ve devam edebilmesi için bağışıklık sistemi son derece önemlidir.
Evet aldırır serumun yapısında demir vardır ve bu hızlı bir şekilde kilo aldırır fakat vücut bu hızlı kilo alma durumu için reaksiyona geçer hızlı bir şekilde vücuda giren yağı yabancı bir cisim olarak algılar ve parçalamaya başlar bir an önce vücuttan atmak için idrar kanallarına gönderir serum sonrası sıkışmanın ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri