SES YALITIM BOYASI 2mm kalınlıkta uygulandığında 1000 Ha'e göre 4,85 dB kadar sesi azalttığı ve absorbe ettiği Türkak onaylı akridite laboratuarları tarafından belgelenmiştir. Su bazlıdır. İstenilen renklerde üretilebilir.
Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, mat görünümlü, ses yalıtımı sağlayan, yüksek performanslı iç cephe boyasıdır. yüzeylerinde güvenle kullanabileceğiniz, ideal bir boyadır.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür.
İlgili 37 soru bulundu
Duvar ses yalıtımında hangi malzemeler tercih edilmelidir.
Bondex sünger, yanmaz sünger, akustik sünger, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu tür malzemeler yanmazlık ve alev geciktiricili testlerinde başarılı sonuçlar almıştır.
Bunlar taş yünü, ahşap yünü, akustik süngerler, paneller, bariyerli süngerler, bondex süngerler vb. Kullanılacak olan malzemeler ortamın ses şiddetine göre değişiklik göstermektedir. Bu ortamlardan başka ortamlarda da (stüdyo, spor salonu, okul, hastane, tekne motor bölümleri vb.) ses yalıtımı uygulanır.
Ses Yalıtımı Malzeme Çeşitleri
Süngerpan, bariyerli basotect sünger, bariyerli akustik süngerpan, ses yalıtım bandı, akustik karo halı, mantarlı kauçuk ve mantar şilte gibi ses yalıtım uygulamalarında kullanılan ses kesici malzemeler, farklı ihtiyaçlar için farklı gruplara ayrılır.
Ses yalıtımında kullanılan malzemeler arasında akustik süngerler, basotect basotect süngerler kullanılır. Bariyerli çeşitleriyle oldukça etkili olan ses yalıtım malzemeleri dışında bariyerli süngerler, bondex süngerpan ve ahşap yünü heraklite gibi malzemelerde kullanılarak ses yalıtımı en üst seviyede sağlanmış olur.
Bu ürünlerin yapacağı tek şey, odanızdaki sesin bir kısmını emmek ve yankılanmasını engellemektir. Komşularınızdan gelen sesi engellemez veya sizden komşulara giden sesi durdurmaz.
Bunun için şu yöntemler izlenebilir: Akustik Perde ve Kalın Battaniye Kullanılması: Duvara kalın battaniyelerin hiç boşluk kalmayacak şekilde monte edilmesi, sesin tutulması için etkili yöntemlerden biridir. Bu uygulamanın bira daha maliyetli şekli ise, akustik perdelerin satın alınmasıyla yapılabilmektedir.
Çekici bir keçe yüzeye sahip akustik süngerden yapılmış görünür taraf açık gözeneklidir ve sesi emer. Keçe yüzeyi aynı zamanda sağlamdır, kir tutmaz ve modaya uygun 8 renkte mevcuttur.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
SES YALITIM BOYASI
Su bazlıdır. İstenilen renklerde üretilebilir. Ses yalıtımın yanında geç tutuşurluk ve alev almazlık özelliği sayesinde yanmaya karşı dirençlidir. Ses yalıtım problemi olan ve azaltmaya yönelik her mekanlarda kullanıma elverişlidir.
Cevap. Ses duvarların içinden tüm dalgalar gibi kırılarak ve bir miktar enerji kaybederek geçer. Öncelikle havadaki titreşimler duvarı titreştirir ve titreşen duvar da arkasındaki havayı titreştirir, dolayısıyla ses duvarı geçmiş ve diğer mahalde serbest kalmış olur.
Ses Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Akustik sünger, yanmaz akustik sünger, basotect melamin sünger, kauçuk ve mantar esaslı zemin levhaları, ses yalıtım süngeri (süngerpan, bariyerli yanmaz sünger, bariyerli basotect sünger, bariyerli süngerpan) evapan, ses izolasyon bandı, ses yalıtım şiltesidir, ses bariyeridir.
Duvarlarda alçıpan levhalar arkasında ses yalıtım malzemesi olarak kullanımı ile televizyon ve konuşma seslerini kesmek mümkün değildir.
Taş Yünü Kullanım Alanları
Dış cephe ısı, ses ve yangın yalıtımı uygulamalarında kullanılır. Bölme duvarlarında ısı, ses ve yangın yalıtımında kullanılır.
Alt kat komşunuz rahatsız olmaz. Ama üst katta parke altına bir işlem yapmaya izin verilmiyor ise o zaman ters tavan izobozz keçe uygulaması yapılarak ses azaltılmaya çalışılır. Üst kattan gelen ses nasıl kesilir ? Şap altı parke altı şiltesi kullanılarak veya ters tavan uygulaması yapılarak azaltılır .
Gözenekli emiciler. Gözenekli emiciler, tipik olarak açık hücreli kauçuk köpükler veya melamin süngerler, hücre yapısı içindeki sürtünme ile gürültüyü emer. Gözenekli açık hücreli köpükler, geniş bir orta-yüksek frekans aralığında oldukça etkili gürültü emicilerdir.
Bardağın ağzını duvara yerleştir.
Bunu, bardağı duvara düz şeklide, bardağın ağzını duvara doğru yerleştirerek yap. Artık ses dalgaları duvardan cama gidecek ve bu da sesi algılamanı kolaylaştıracak. Bardak yerine oturduğunda kulağını bardağın dibine koy. İyi duyamıyorsan bardağı duvarda hareket ettirmeye devam et.
Öncelikle daireye girdiğiniz de ses yalıtımını anlamanız için pencereleri kapatıp dışarıdan sesin gelip gelmediğine dikkat etmeniz gerekir. Eğer bina dışında ki sesler cam kapalıyken içeri giriyorsa ses yalıtımı yapılmamıştır.
Duvarlarda çatlakların oluşması, buralardan ses geçişine neden olmaktadır. Duvarlar örülürken derzlerdeki harcın yetersiz kullanılması da ses geçişine neden olmaktadır. Duvar uygulamalarında duvar örülürken gazbeton, tuğla veya bims gibi blokların dört yüzeyine de harç uygulanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri