Tuğlanın ses ve ısı yalıtımı vardır. Fakat gazbetonun ısı ve ses yalıtımı daha iyidir.
Ytong Gürültü Bariyeri hem karayolu kaynaklı hem de demiryolu kaynaklı çevresel gürültünün azaltılmasında kullanılabilir. Sistem her iki gürültü kaynağı için belgelendirilmiştir ve yüksek ses yalıtımı sağlar.
Tuğlayla karşılaştırıldığında, gazbeton çok daha hafiftir. Ses ve ısı yalıtımı çok daha iyidir. Düz bir yüzeye sahip olması sebebiyle daha az sıva malzemesine ve işçiliğine ihtiyaç duyar.
Tuğlanın kullanım alanlarını da çeşitlendiren üreticiler yalıtım özelliğini ön plana çıkardı. Doğru bir tasarımla tuğla içerisinde hiçbir yalıtım malzemesi kullanılmadan tek başına hem ses hem de ısı ve ses yalıtımı sağlıyor.
Ses Yalıtımı Sağlar
YTONG, DIN 4109'a göre tek katmanlı duvarlar için sağlanması gerekli ses yalıtım direnci değerlerini sağlayan bir yapı malzemesidir.
İlgili 29 soru bulundu
İçinde bulunan hava boşlukları ısı ve ses yalıtımı sağlar.
Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Ses yalıtımında kullanılan malzemeler arasında akustik süngerler, basotect basotect süngerler kullanılır. Bariyerli çeşitleriyle oldukça etkili olan ses yalıtım malzemeleri dışında bariyerli süngerler, bondex süngerpan ve ahşap yünü heraklite gibi malzemelerde kullanılarak ses yalıtımı en üst seviyede sağlanmış olur.
Ytong doğal hammaddelerden üretilen, mineral esaslı bir duvar malzemesidir. Isı yalıtımı ve nefes alma özelliği sayesinde duvarlarda kondenzasyon (yoğuşma), rutubet sorunlarına neden olmaz.
Fırınlanmış klinker tuğlaların ortalama ömrü yaklaşık 135 yıldır.
Ülkemizde, gazbeton firması olan “Ytong” adı bu malzemenin adı gibi benimsenmiş ve bu şekilde kullanılmaktadır. Gazbetonun hacmen %84 ü kuru hava gözenekleridir. Nefes alan bir doğal malzeme olan gazbeton, hem görünüm hem konfor açısından önemli avantajlar sağlamaktadır.
Bunlar taş yünü, ahşap yünü, akustik süngerler, paneller, bariyerli süngerler, bondex süngerler vb.
Ses Yalıtımı Malzeme Çeşitleri
Süngerpan, bariyerli basotect sünger, bariyerli akustik süngerpan, ses yalıtım bandı, akustik karo halı, mantarlı kauçuk ve mantar şilte gibi ses yalıtım uygulamalarında kullanılan ses kesici malzemeler, farklı ihtiyaçlar için farklı gruplara ayrılır.
Gazbeton ytong, istinat duvarları ve ses bariyerleri gibi zeminle temas eden uygulamalarda mükemmel dayanıklılığa sahiptir çünkü suya veya hava koşullarına maruz kaldığında beton veya taş gibi bozulmaz. Bu dayanıklılık, gazbetonu donma ve çözülme koşullarına maruz kalan istinat duvarları için ideal hale getirir.
Bu sorunu ortadan kaldırmak için gürültü önleyici cam filmleri kullanabilirsiniz. Lamine camlar, dışarıdan gelen sesin yaşam alanlarınıza ulaşmasını önler. Ses geçirmez akustik levhalar ise ihtiyaçlarınızı fazlası ile karşılar. Bu ürünler sayesinde dışarıdaki gürültüler size rahatsızlık vermez.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Duvar ses yalıtımı için bondex sünger ürünleri, yanmaz sünger ürünleri, akustik sünger ürünleri, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu ses yalıtım malzemelerinin yanmaz özelliğe sahip olmaları kullanıcılar için güvenli ve sağlıklı kullanım imkanı sağlarlar.
Bunun için şu yöntemler izlenebilir: Akustik Perde ve Kalın Battaniye Kullanılması: Duvara kalın battaniyelerin hiç boşluk kalmayacak şekilde monte edilmesi, sesin tutulması için etkili yöntemlerden biridir. Bu uygulamanın bira daha maliyetli şekli ise, akustik perdelerin satın alınmasıyla yapılabilmektedir.
Evlerde Uygulanabilecek Ses Yalıtım Sistemleri
Zeminden ulaşan seslerin engellenmesi için akustik halı, süngerpan, kauçuk tabanlı halı gibi ürünler tercih edilebilir. Taban kısmında kauçuk malzeme bulunan ve akustik yeteneğe sahip olan akustik halılar zemine serilerek rahatlıkla kullanılırlar.
Duvarlarda alçıpan levhalar arkasında ses yalıtım malzemesi olarak kullanımı ile televizyon ve konuşma seslerini kesmek mümkün değildir.
Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, mat görünümlü, ses yalıtımı sağlayan, yüksek performanslı iç cephe boyasıdır. yüzeylerinde güvenle kullanabileceğiniz, ideal bir boyadır.
Ses Geçirmeyen Maddeler Nelerdir? Ses geçirmeyen maddeler; strafor, yün, halı, çift cam, gözenekli tuğla ve süngerdir. Kullanım alanı oldukça geniş olan ve sesin daha az iletilmesini sağlayan bu maddeler kaliteli seçildiğinde yüksek verimlilik sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri