Doğrulanmış Cevap. Karın Nefesi; karın nefesinin bir diğer adı abdominaldir. Bu nefes alma türü tüm vücudu yavaşlatır ve gevşetir. Ama bu tekniği uygularken göğsümüzı değil diyafram kısmımızı şişirmemiz gerekiyor.
En doğru nefes alma şekli, solunum esnasında diyaframınızdan faydalanmaktır. Diyafram nefesi almaya alıştığınızda derin nefes alamama sorunundan kurtularak kendinizi rahatlamış hissedebilirsiniz. Diyafram nefesi alırken karnınızdaki boşluğun genişlediğini hissedersiniz.
Akciğerlerin orta kısmının çoğunlukla kullanıldığı, kısa arılıklarla gerçekleştirilen solunum şeklidir. Bu nefes alma tekniği genel olarak sığ solunum olarak adlandırılır.
DOĞRU NEFES ALMA
Doğru nefes almanın ilkeleri: Nefes burundan alınır burundan verilir. Alınan nefeste ciğerlerin tamamen dolduğu hissedilir. Mutlaka sessiz nefes almayı öğrenmeliyiz.
Bu egzersizi, anlık stres ve anksiyeteyi azaltma, panik atağın kontrolü, uykusuzluğu giderme, konsantrasyonu arttırma durumları için kullanabilirsiniz. Koltuğa rahat bir pozisyonda oturun. Burnunuzdan 7 saniye boyunca nefes alın ve hazır olduğunuzda ağzınızdan 11 saniye boyunca nefesinizi verin.
İlgili 33 soru bulundu
Uyku bozuklukları, kaygı ve stres yaşayan kişiler, dikkat dağınıklığının üstesinden gelmek ve rahat bir duruma geçmek için 4-7-8 nefes almayı faydalı bulabilir. Zamanla ve tekrarlanan uygulamalarla, 4-7-8 solunumun deneyimleyenler, giderek daha güçlü hale geldiğini söylüyor.
İsmini dünyaya ABD'li doktor Andrew Weil'in çalışmaları ile duyuran 4 7 8 tekniği aslında antik bir nefes egzersizidir. 4 7 8 nefes paterni sayesinde vücutta oksijen artışı sağlamayı hedefler. Bir süre nefes tutmayı da içeren paternler ile vücuda ani oksijen girişi sağlar ve ciğer kapasitesini arttırmaya yardımcı olur.
4 saniye boyunca burundan sessizce nefes alarak başlayın. Nefesinizi vermeden önce 7 saniye tutun. Nefes verirken, ağzınızla rüzgar sesi çıkaracak şekilde 8 saniye boyunca havayı dışa üfleyin. Ardından bunu 4 nefes döngüsü boyunca tekrarlayın.
Sürekli ağızdan nefes almak diş etlerinin sürekli olarak havaya maruz kalmasına ve diş etlerinin kurumasına yol açabilir. Diş etleri kuruduğunda bakteri ve virüslere karşı direnci azalarak çeşitli diş eti problemleri ortaya çıkabilir.
Derin nefes egzersizi, solunum yoluyla daha fazla oksijen almanıza ve vücudunuzdaki toksinleri atmaya yardımcı olan bir solunum tekniğidir. Bu egzersiz, düzenli olarak uygulandığında stresi azaltabilir, zihninizi sakinleştirebilir, konsantrasyonu artırabilir ve genel olarak sağlığı iyileştirebilir.
Aslında burada yapılması gereken; vücuttaki stresi azaltmak için “derin diyafram nefesi” almaktır. Çünkü derin nefes aldığınızda, beyninize sakinleşmek ve rahatlamak için bir mesaj gönderirsiniz. Beyin daha sonra bu mesajı vücudunuza gönderir.
Nefes darlığı (Dispne) nedir? Tıbbi ismi dispne olan nefes darlığı, akciğer, kalp, damar ve metabolik hastalıkların bir sonucu olarak ortaya çıkabilen, ciğerlerin yeterince hava alamaması sonucu göğüste daralma ve nefes almada zorluk yaşanması olarak tanımlanabilir.
Diyafram nefesi doğru bir şekilde alındığında akciğerlere en az P daha fazla oksijen alınır. Vücudun daha fazla oksijen alabilmesi, başta stres olmak üzere, tansiyondan astıma, nefes darlığından ciltteki kırışıkların giderilmesine kadar en etkin çareyi oluşturur.
Pranayama, yogada uygulanan nefes tekniklerine verilen isimdir. "Prana" yaşam enerjisi, "Yama" ise, kontrol etmek anlamına gelir. Yoganın sekiz basamağından biri olan Pranayama, özel nefes teknikleri kullanılarak yaşam enerjimizi ihtiyaçlarımız doğrultusunda yönlendirmemizi sağlayan kadim bir öğretidir.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere beslenmenize eklemeniz gereken besinler arasındadır. Bireyler ideal ağırlıkta olmalı ve bu ağırlığını korumalıdır.
Nefesi Tutma: Egzersiz nefes alındıktan sonra birkaç saniye boyunca nefesin tutulması ve sonra yavaşça verilmesi şeklinde uygulanır. Akciğerlerin kapasitesini artırmak ve vücuda daha fazla oksijen almasına yardımcı olmak için kullanılır.
Teste göre, kırmızı top döndüğü sürece nefesinizi tutmanız gerekiyor. Bu şekilde kırmızı top ne kadar fazla tur atarsa akciğerlerin de o kadar güçlü olduğu savunuluyor. Test aralığı 0 ile 10'dan oluşuyor ve 2 - Normal, 5 - Güçlü, 10 - Süper olarak yorumlanıyor.
Egzersiz sırasında nefes süresince yani nefes alırken ve aldıktan sonra tutarken, nefes verirken ve verdikten sonra tutarken geçen süreyi eşitlemeniz gerekir. Kare nefes, bu amaç doğrultusunda nefes sürecini belirli aralıklara bölerek eşitlemek için dört sayısı üzerine kurgulanır.
Egzersiz NO:4 “Sufi Nefesi”
Ellerinizi bacaklarınıza bırakarak, gözlerinizi kapatın. Ağzınız kapalı vaziyette, dörde kadar sayarak sadece burnunuzdan sakin bir nefes alın. Nefesi verirken sekize kadar sayın. Bu egzersizi dörder kerelik tekrarlarla yenileyin.
Doğru bir şekilde nefes aldığınızda uykuya dalmanız kolaylaşır ve uyku kaliteniz yükselir. Basit nefes egzersizleri üretkenliğinizi artırmaya ve yeni fikirler geliştirmenize yardımcı olur. Stres, depresyon ve anksiyete gibi durumları doğru bir şekilde nefes alarak daha kolay ortadan kaldırabilirsiniz.
SOLUNUM TESTİ
Nefesini elinizden geldiği kadar tutun ve zamanı sayın. Nefes verdikten sonra, nabzınızı 30 saniye sonra tekrar kontrol edin. Nefesinizi 40 saniyeden az bir süre tutabildiyseniz, solunum sisteminiz pek iyi değil demektir. Ortalama sonuç 40-49 saniye olmalıdır.
4-7-8 nefes taktiği 4 saniye boyunca nefes alıp sonrasında bu nefesi 7 saniye tuttuktan sonra 8 saniye boyunca vererek uygulanır ve bu teknik günde 4 defa yapılır.
Çalışma, bir dakika içerisindeki 60 saniyede 60 nefes alma esasına dayanır. Bir saniyede alıp verilecek güçlü nefeslerin her biri derin ve hızlı olmalıdır. Başlarken ilk yirmi nefeste daha yavaş olmalı, fakat nefes alışverişlerinin bir bine bağlı ve hiç bekleme yapılmadan gerçekleştirilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri