Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Maaş kontrolü nasıl yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Maaş kontrolü nasıl yapılır?

Özel sektörde çalışanlar maaş bordrosu alabilmek için çalıştıkları kurumun İnsan Kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrolarını alabilir. Memurlar bordro sorgulamalarını E devlet üzerinden yapabilir. Sistem üzerinden geçmişe yönelik maaş bilgisi de görüntülenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Maaş bordrosu nasıl kontrol edilir?

4A Maaş Bordrosu Nereden Alınır?
  1. E-devlet sitesine girin.
  2. T.C. Kimlik numaranızı ve şifrenizi girin.
  3. E-hizmetler sekmesine tıklayın.
  4. Maliye Bakanlığı Hizmetler sekmesinde yer alan E-bordro sekmesine tıklayarak maaş bordronuza erişebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Maaş detayını nasıl öğrenebilirim?

E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

E devletten maaşa bakılır mı?

Maaş bordrosu, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Maaş farkı nereden öğrenilir?

EYT MAAŞ FARKI SORGULAMA NASIL YAPILIR? E-Devlet'e giriş yaptıklarında, emekli işlemleri menüsü altında emeklik günlük ödeme kısmı sorgulandığında kısmi ödemeye hak kazandılarsa ne kadar maaş farkı alacaklarını göreceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

E Devletten Emekli Maaşı Nasıl Sorgulanır? Zamlı Emekli Maaşı Öğrenme!

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kok maasi 5500 olan ne kadar maaş alır?

KÖK MAAŞ NASIL HESAPLANIR? Örneğin kök maaşı 5 bin 500 lira olan bir emekliye, temmuz ayında yüzde 30 zam yapıldı diyelim. Bu zam 7 bin 500 lira üstünden değil 5 bin 500 lira üstünden yansıtılacak. Emeklinin kök maaşı yüzde 30 zam sonrası 7 bin 150 TL olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Maaş farkını kimler alır?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını bu ay alacak. 22 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından yüzde 2.5 ilave zam maaşlara yansıtılacak ve bununla oluşan fark hesaplara yatırılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Maaş bilgisi nereden bakılır?

E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

E devlette maaş ne zaman gözükür?

Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebat.hmb.gov.tr

Özel sektör maaş bordrosu nereden alınır?

Maaş Bordrosu Nasıl Alınır? Özel sektör çalışanları, maaş bordrolarını çalıştıkları kurumun insan kaynakları departmanından alabilirken, e-Devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilmektedirler. Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Maaş dökümanı nasıl çıkarılır?

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ve kullanıcı şifrenizle sisteme giriş yapın. Eğer e-devlet hesabınız yoksa en yakın PTT şubesine giderek hesap açtırabilirsiniz. E-hizmetler seçeneğinden hangi hangi sigorta sisteminden emekli olduysanız (4A,4B,4C) onu yazarak açılan sayfada emekli maaş dökümünüze ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elogo.com.tr

Maaş hesap dökümü nereden alınır?

4A, 4B ve 4C sigorta sistemlerinden herhangi birinden emekli olmuş tüm vatandaşların geçmiş çalışmalarına dair prim ve sigorta tutarı vb. bilgilere ulaşabileceği emekli maaş dökümü belgesini e-Devlet kapısı üzerinden almak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Maaşımdan neler kesiliyor?

Maaşta yapılan yasal kesintiler mevcuttur. Bu kesintiler sosyal güvenlik prim kesintileri, gelir vergisi ve damga vergisinden alınan kesintilerdir. Bu kesintiler yılın son günü hesaplanarak belirlenir. Hesaplanan tutardan fazla ya da az kesinti yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samimihaber.com

İşçi bordro imzalamak zorunda mı?

İş Kanunu böyle bir belgeden bahsetmezken, sosyal güvenlik ve vergi mevzuatı gereğince bordronun düzenlenmesi ve işçiye imzalatılması gerekmektedir. İşyerlerinde ücret bordrosu düzenleyen personelin sıkıntılarından biri, işçilere bordro ve ücret hesap pusulası imzalatmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: burhaneray.com

İşçi maaş hesaplama nasıl yapılır?

Yani net maaş işçinin eline kesinti olmadan geçen paradır. En basit haliyle net maaş hesaplaması Net Maaş = Brüt Maaş – (SGK Primi + İşsizlik Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi) baz alınarak hesaplanır. 6.000 - 7,56 - 126 - 60 – 840 = 4.965,45 TL net maaş sonucuna ulaşılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Maaş bordrosu kaç aylık olmalı?

Yasal zorunluluk gereği maaş bordrolarının aylık olarak düzenlenmesi gerekir.Olası anlaşmazlık durumlarında esas alınmak üzere bordroların doğru şekilde düzenlenmesi ve muhafaza edilmesi esas yükümlülüktür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: octocloud.akinsoft.com.tr

Maaşım ne kadar oldu nasıl öğrenebilirim?

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını öğrenebilirler. turkiye.gov.tr 4b emekli aylık hesaplama sayfasından vatandaşlar gerekli bilgileri doldurarak emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Özel sektör brüt maaş nereden öğrenilir?

e-Devlet maaş sorgulama sayfasında yer alan "Yazdır" butonu yardımıyla maaş bordronuzu yazdırabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr

Maaş bordrosu sisteme ne zaman düşer?

Her ayın 14'ünde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü e-Bordro'ları vatandaşlarla paylaşılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Banka maaş bordrosu verir mi?

Genellikle bankalarla olan işlemler de kredi başvurusu yapacağınız sırada bu belge sizden istenebilir. Maaş bordrosunu muhasebe bölümlerinden veya maliye kurumlarından alabildiğiniz gibi internet üzerinden de bu belgeyi elde edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Maaş bordrosu hangi durumlarda istenir?

Bu belge ödemelerin yasal bir biçimde vergilendirilebilmesi için gereklidir. Söz konusu doküman personelin çalıştığı süre boyunca hak ettiği tüm kazançları bildirir. Ayrıca aynı belge üzerinde işverenin kesintileri de bulunur. Maaş bordrosu detaylı bir belge olduğu için olası anlaşmazlıklarda delil niteliği taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Bordro nasıl okunur?

Kişinin aylık brüt ücreti üstteki kutuda sağdan en alt sırada bulunur.Örnek olarak; bordroda kişinin günlük brüt ücreti 105,14'tür. Yani 105,14×31=3.259,34'tür. Bu rakam da üstteki kutuda sağdan en alt sırada yer alır. Kişinin aylık kazançları 3 KALEMDE TOPLANIR: “KAZANÇLAR”, “EK KAZANÇLAR”, “SOSYAL YARDIMLAR”.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogukanerdem.av.tr

2023 Zamlı maaşlar ne zaman ödenecek?

Seyyanen zam 15 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe gireceğinden, seyyanen zamma ilişkin 1-14 Temmuz tarihleri için ayrıca maaş farkı ödenmeyecek. Memur emeklileri temmuz ayı aylıklarına bu ayın başında aldılar. Memur emeklilerine önümüzdeki günlerde, yüzde 25 zamma ilişkin maaş farkı ödenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Maaşlar neden eksik?

Sosyal Güvenlik Kurumu, maaşı yeniden hesaplar. Eksik yapılan ödeme varsa emeklinin maaşı yeniden düzenlenir. Eksik ödemeler, genellikle çakışan ya da farklı kurumlarda geçen sigortalılık sürelerinden kaynaklanır. Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ-KUR çalışması olanlar için hatalı ödeme söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

7500 Emekli maaşı ne kadar oldu?

Kök maaşı 7500 TL olan emekli, yüzde 25 artışla maaşı 9 bin 375 TL'ye çıkacak. Yüzde 4 ek ödemeyle 9 bin 750 lira olacak. Kök maaşı 7750 TL olan bir emekli, yüzde 25 artışla maaşı 9 bin 687 TL'ye çıkacak. Ek ödemeyle 10 bin 074 lira olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT