Sevkinize ilişkin yol masrafınız sevk evrakınızı aldıktan sonra 3 iş günü içerisinde Ptt'ye aktarılmaktadır. Herhangi bir Ptt şubesine yapacağınız başvuruda; kimlik belgeniz ile "Asal Ödemeleri" olduğunu beyan ederek yol masrafınızı alabilirsiniz.
Sevk belgesi olmaksızın yükümlülerin zorunlu askerlik hizmeti kapsamında birliklere kabulü mümkün değildir. Sevk belgesi, e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden doğrudan alınabilir. Askerlik şubelerinden sevk belgenizi almak için T.C. kimlik kartı ile müracaat etmelisiniz.
2024 yılı için 1 kontör ücreti, 3,60 TL olarak belirlenmiştir.
Aynı sevk kağıdı ile bir sağlık kurumuna müracaat edenlerin ilk muayenesini müteakip yeni bir sevk kağıdına gerek kalmaksızın değişik bölümlerde aynı sevk kağıdı ile muayene, tetkik, tahlil ve tedavi olmaları mümkün bulunmaktadır. Ancak, sonraki muayeneler konsültasyon olarak kabul edilir.
YOLLUK ÖDEMESİ NEREDEN ALINIR? SGK yol parası, gündelik ücreti ve refaketçi ücretleri için alacaklı olan hastalar bu ücretlerini alabilmek için yakınlarındaki PTT şubesinden başvuru işlemlerini tamamlayarak ücretlerini alabilirler.
İlgili 18 soru bulundu
2022 Yılı için 25 sayfadan oluşan 1 cilt sevk fişi (25 sayfa x 1,00 TL/sayfa)25 TL olarak belirlenmiştir.
Yerleşim yeri dışına sevk edilen ve giden hastanın, buraya gidiş dönüş için yaptığı yol giderleri, SGK tarafından ödenir.
Askeralma Yönetmeliği'nin 102'nci maddesine göre Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen ücretler, hesaplara yatırılacak. Askerlik yol ücreti, yükümlüler yola çıkmadan hesaplara aktarılmaktadır. Yani sevke ilişkin yol masrafı sevk evrakı alındıktan sonra 3 iş günü içerisinde hesaba aktarılmaktadır.
RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
Askerlik sevk belgesi, sevk tarihinden 10 gün öncesinde erişime açılır ve er tarafından teslim alınır.
Sevk belgesinde sevk edilen branş ile birlikte sağlık hizmeti sunucusu adı mutlaka yer alacaktır. Kişiler sevk belgesi ile sevkin düzenlendiği tarih dahil 5 işgünü içinde sevk edildikleri sağlık hizmeti sunucusuna müracaat edeceklerdir.
Hal böyle olunca yol ücreti ya da servis hizmeti zorunlu bir yan hak gibi görünmektedir. Buna rağmen kanunen işverenin böyle bir yükümlülüğü yoktur. Verilen bu hizmetler ya da yapılan yol yardımları tamamen isteğe bağlıdır.
Hukuk Dairesi, yol ve yemek ücreti alacaklarının hesabında, işçinin fiilen çalıştığı günler esas alınarak hesaplanması gerektiğine hükmetti.
2024 yol ücreti ne kadar? 2024 yol yardımı tutarı da güncellendi. Yeni kararla birlikte 56 TL olan yol ücreti 88 TL'ye çıkarıldı.
Mayıs ayında askere sevk edilecek olanların, askerlik yol parası, sevk evrakı alındıktan sonraki 3 iş günü içinde PTT'ye yatırılır. Herhangi bir PTT şubesine, kimlik belgesi ile "Asal Ödemeler" beyanı verilerek askerlik yol parası alınabilir.
Onaylattığınız sevk belgesi ile özel kuruma gittiyseniz ödediğiniz ücret karşılığı aldığınız faturayı SGK kurumuna teslim etmelisiniz.
Yol Yardımı Ne Kadar? En fazla çalışma gününün 56 TL'si ile çarpımı kadar olabilir. Yani bir işyerinde 22 gün çalışma günü var ise 56*22=1.232 TL'ye kadar Yol yardımı verilebilir. Rakam bu tutardan daha düşük veya yüksek olabilir.
GÜNLÜK YEMEK VE YOL PARASI ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ
Böylece bir çalışanın aylık yemek parası 4 bin 420 TL'ye yol parası ise 2 bin 888 TL'ye yükseldi.
Kanser hastaları ek ödeme alabilir mi? Kanser hastalarına tedavileri süresince yapılan ek yol ücretleri, günlük giderler ve günlük geçici iş göremezlik ödeneği dışında ek ödeme yapılmamaktadır.
Gün içerisinde 0-600 KM yol gidecek olanlara 20 TL, 601-1200 KM yol gidecek olan askerlere iki günlük 40 TL, 1201-1801 KM yol gidecek askerlere ise 3 günlük 60 TL yol parası ödeniyor.
Hastanelerimizde Refakatçi olarak kalmak için Refakatçi kartı alınması zorunludur. Refakatçi ücreti, bütçe uygulama talimatında belirtilen miktardadır. Refakatçi kartı almak için hastanın yattığı servis doktorunca Refakatçi izin belgesi doldurulduktan sonra hasta veznesine ücreti yatırılır.
Hastane Refakatçi Ücreti
Refakatçilik süresi 3 gün, 5 gün bazen daha uzun da olabilmektedir. Eğer hastanede hasta 3-5 gün kalacaksa günlük refakatçi ücreti alınır. Günlük refakatçi ücreti 900 TL ile 1200 TL arasında değişmektedir.
Özel hastanelerle ilgili "Hastanın nakli ve sevk edildiği hastanedeki tedavisiyle ilgili zorunlu giderleri sevk eden hastane karşılar, hastadan talep edilemez. Hastadan ücret farkı alınamaz" kuralı yürürlükten kaldırıldı.
Bu yatış için herhangi bir ücret talep edebilirlermi. Merhaba, Yoğun bakım, ilave ücret alınmayacak hizmetlerdendir. Bu sebeple ücret talep edemezler.
Bu doğrultuda sevk kişinin bir sağlık kurulu kapsamında başka bir bölüme veya hastaneye gönderilmesi olarak anlatılır. Rapor ise kişinin dinlenmesi noktasında yasal bir süreç olarak ona verilmiş süre şeklinde ifade edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri