Sevmek deyince akla ilk etapta aşk geliyor. Oysa aşk başkadır sevgi başkadır. aşk daha tutkulu genelde karşı cinsler arasında yaşanılan duygu yoğunludur. Ama sevgi çok daha masum çok daha fazla çok çok genel bir kavramdır. Yapımız gereği güzel olan her şeyi severiz öncelikle.
Cevap: Sevginin sözlük anlamına baktığımızda, birine ya da bir kişiye karşı samimiyet ya da yakın olma durumunu kurabilmemizi sağlayan duygu olarak tanımlandığını görürüz. Sevgi denince akla saygı, samimiyet, dostluk, aşk, fedakarlık, merhamet gibi kelimeler gelir.
Doğrulanmış Cevap. Duygu ve düşünceler gelir. Çünkü duygular ve düşünceler yanlız insana aittir.
Doğrulanmış Cevap
Bir toplumu bir arada tutan, onların huzur içinde yaşamalarını saylayan en önemli etkenlerin başındasaygı gelmektedir. Çünkü saygının olmadığı yerde insanlar birbirlerine karşı kırıcı olacak ve o toplumda mutluluk ve huzur olmayacaktır.
İnsandaki temel duygulardan biri olan korku; bir tehlike veya bir tehlike düşüncesi karşısında uyanan kaygı duygusu olarak tanımlanan soyut bir kavramdır. Kur'ân literatüründe bu olguyu ifade eden birden fazla terim vardır. Ancak korku olgusunu en genel anlamı ile ifade eden kelime “havf” kelimesidir.
İlgili 15 soru bulundu
Toplum denince akla gelen kelimeler : Türk, halk, millet ve ulus, ortak değerler, kültür.
Fiil hali ''memnun olmak'' ve ''memnuniyet duymak'' şeklinde yazılan bu kelime de sevinç ve neşe ile eş anlamlıdır.
Alıntı, eser hazırlanırken başka eserlerden yararlanılınca, eserin sonunda belirtilmesidir. Kitapların hazırlanmasında başka kaynaklardan yararlanılıyorsa, bu kaynaklar kitabın son sayfasında, kaynakça başlığı altında yazılır.
Liderlik, bağımsızlık, eşitlik, çağdaşlık, medeniyet...
Kitap okumayı ve okurken de notlar almayı severdi. Güreş müsabakalarını, at yarışlarını, kürek yarışlarını izlemekten zevk alırdı. At gezintileri yapar, doğada vakit geçirmekten hoşlanırdı.
Vatan ve millet sevgisi Atatürk'ün taşıdığı özelliklerin temel taşıydı. O vatanı ve milleti için canını seve seve verebilecek bir karaktere sahipti. O kişisel egemenliği ortadan kaldırmış, egemenliği kayıtsız şartsız milletine vermiştir. Bununla milletine olan güvenini, sevgisini açıkça göstermiştir.
Türk Dil Kurumunun “Her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumu, müsamaha, tolerans” biçiminde tanımlandığı görülmektedir (TDK, 2019).
Baba deyince ne çok şey gelir akla... Sevgi, şefkat, fedakarlık, güven... Aslında tek kelimeyle: Kahraman Başta şehit ve gazilerimizin babaları olmak üzere tüm babalarımızın #BabalarGünü kutlu olsun.
Yeni yıl denince akla takvim gelir.
Umut ; Beklemektir, Sabırdır, Heyecandır, Unutmamaktır, Sevinçtir, Hüzündür, İnanmaktır, Bağlanmaktır, Özgürlüktür kısaca Umut Fakirin ekmeğidir.
Öğretmen deyince sevgi, saygı, sabır, hoşgörü ve fedakarlık gibi olumlu hasletler akla gelir. Öğretmenlerimiz gücünü sevgiden alır. Onlar sever,sevdirir, güler, güldürür.
Toprak deyince çoğumuzun aklına cansız, durağan ve bitkiler ve hayvanların yaşaması için var olan inorganik bir tabaka gelir. Bunun eksik bir tanım olduğunu artık biliyoruz; toprak, içinde karmaşık ilişkiler ağını barındıran, canlı bir ekosistem.
Felsefe deyince akla ilk gelen düşüncedir; çünkü felsefenin kendisi, yani içeriği, araçları, yöntemi düşünce olduğu gibi, konusu da düşüncedir. Bu bakımdan, insanlar da düşünen varlıklar olduğuna göre, felsefe insanların olduğu her yerdedir denebilir.
Toplumda alkışlanan, saygı duyulan çoğu insan eyleminin özünde de sosyal değerler bulunmaktadır; doğruluk, dürüstlük, adaletli olma, iyilikseverlik, yardımseverlik, kahramanlık, cömertlik gibi.
Hoşgörü, müsamaha, tahammül, tesamuh, katlanma, görmezden gelme veya göz yumma, başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir.
Her bireyin farklı ifade biçimine saygı duymak, her bireyin birbiriyle çelişen görüşlerine rağmen hoşgörülü bir tavır sergilemek hoşgörüdür. Hoşgörü, senin gibi düşünmeyenlere katılmak, değerlerinden uzaklaşmak değil, onları olduğu gibi kabul edebilmek ve iyi davranabilmektir.
Anlam: Kendine aykırı gelse de her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiğince hoş görme durumu. Kendisininkilerle çelişse bile, başkalarının düşünce ve kanılarını özgürce dile getirmelerinden rahatsız olmama, onların geçerliliklerine karşı tepki göstermeme tutumu.
- Sanatseverdir. - Ümitsizliğe asla kapılmaz. - Sorunlara karşı hemen çözüm yolu arar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri