Aracınızın ruhsatını almak için randevu almanıza gerek yoktur. Çoğunlukla herhangi bir sorun yoksa aynı gün noterden ruhsatınızı teslim alabilirsiniz.
Belgelerin yetkili memur ve amiri tarafından imzalanmasıyla aracın tescil işlemleri son bulur. NOT: Yeni uygulamayla sıfır kilometre araçların tescili emniyet değil acenteler tarafından bilgisayar ağı ile gerçekleştirilecek. Ruhsat araç sahibine 1 hafta içinde posta ile gönderilecek.
sıfır motorlarda ruhsat ve plaka çıkarma süresi 3 aydır. 30 gün, 15 gün falan değil. 3 ayı geçerse 200 tl ceza emniyete ödersiniz. sigorta cezalı fiyattan olmaz.
Hizmetin tamamlanma süresi: Gerekli kontroller yapıldıktan sonra ruhsat 5 gün içinde düzenlenir. Otuz gün içerisinde işyeri işyerinde kontrol edilerek ruhsat kesinleşir.
Yapılmaktadır. Araç tescil işlemi için araç sahibi veya kanuni temsilcisinin bizzat ilgili trafik tescil kuruluşuna müracaatı zorunludur. Fatura tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescil işlemi yapılmadığı takdirde Karayolları Trafik Kanunu'nun 20/1-a maddesi gereğince cezai işlem uygulanmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Araç ruhsatı yakın zamana kadar emniyet genel müdürlüklerindeki trafik şubelerinden alınıyordu. Fakat bir süre önce bu işlem noterlere taşındı. Bu sayede satış işlemleri tamamlandığı gibi gerekli evrakları sunarak ruhsat başvurusunda da bulunabiliyorsunuz.
Bu belge; araç satış sözleşmesinin taraflarca imzalanması ve vezneden sözleşmeye ait makbuzun yazdırılması şartıyla; düzenleme tarihinden itibaren 1 ay süre ile geçerlidir. Ancak: Araç Tescil Belgesi teslim alındığı andan itibaren, Geçici Tescil Belgesi (süresi dolmamış olsa bile kullanılamaz.) geçerliliğini kaybeder.
Araç ruhsatı, bir araçta bulunması gereken en önemli belge olarak bilinir. Ruhsat, bir diğer adıyla araç tescil belgesi, aracın kimliğidir. Araç çevirmelerinde klasik olarak sorulan “ehliyet ve ruhsat” sözündeki ruhsat, araç tescil belgesi olarak da adlandırılıyor.
Ruhsat yenileme ücreti, hangi işlemi ne için yaptırdığınıza göre değişiklik gösterir. 2023 yılı itibariyle sadece ruhsat yenileme ücreti için notere 557 TL ödemeniz gerekir. Egzoz muayenesi ücreti, 180 TL olarak belirlenmiştir. Genel muayene ücreti ise 1130,40 TL'dir.
2024 yılı Sıfır Araç Tescil ücreti 717.13 TL'den 1.138 TL'ye yükseldi. Instagram.
Motorunuzu ikinci el alacaksanız satıcıyla birlikte notere giderek satış sözleşmesini düzenlemelisiniz. Bu sözleşmede satıcı ve alıcı bilgileri, motosikletin detayları ve satış bedeli gibi bilgiler yer alır. Sıfır motor alımında noter işlemleri için yine notere giderek motorunuzu üzerinize almanız gerekmektedir.
BAYİLERDEN ALMIŞ OLDUĞUNUZ SIFIR ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ
Bayilerden almış olduğunuz sıfır araçların tescilleri bayiler yada bayilerin sözleşmeli olarak çalıştığı TRAFİK MÜŞAVİR leri tarafından yapılmaktadır.
Sıfır bir araç alıyorsanız işiniz çok kolay. Trafik müşavirleri ya da aracınızı aldığınız bayi sistemden plaka sorgulayarak, hangi trafik şubesinde olduğunu görüyor. Daha sonra araç sahibi olarak sistemden plakayı ayırtıyorsunuz ve şubeye giderek harcını ödedikten sonra plakaya sahip oluyorsunuz.
Ödeme alıcı tarafından yapılır.
Sıfır araç satın aldığınızda plaka işlemleri tarafınızca yürütülür.
Ruhsat seri no sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Ruhsat seri no öğrenme e-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre girişi ile gerçekleştirilmektedir. Söz konusu hizmet ile Türkiye Noterler Birliği Bilgi Sisteminde kayıtlı olan tescilli araçlar sorgulanabilmektedir.
2024 yılı itibariyle plaka değişim ücretinde güncellemeler yapılmıştır. Noter araç devri ile araç plaka değiştirme ücreti 1.489,35 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra plaka yenileme işlemi için tek plakanın basım ücreti olarak 195 TL, çift plaka için ise 390 TL ücret alınmaktadır.
Eskiden araç ruhsatları, iki yaprak olarak basılıyor ve her iki yaprakta da farklı bilgiler yer alıyordu. Bu durum da ruhsat seri numarası gibi gerekli bilgilere ulaşılmasını zorlaştırıyordu. Bugün ise araç ruhsatları, tek yaprak olacak biçimde düzenlendiği için ruhsat seri no'yu kolayca öğrenmek mümkün.
1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. KURUMLAR sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir. 3. Yetki belgesi işlemlerinden, yapmak istediğiniz işleme göre “Özmal/Sözleşmeli taşıt ekleme” yada “Özmal / Sözleşmeli taşıt düşme” işlemi seçilir.
Araç tescil belgesi, aracın resmi anlamda geçerli olup olmadığını bildiren belgedir. Bu belgeye sahip olan araçlar resmiyete göre trafiğe çıkabilirken, araç tescil belgesi olmayan araçların trafiğe çıkması mümkün değildir.
Otomobil (M1 sınıfı) ve arazi taşıtları (M1G, M2G, M3G, N1G, N2G ve N3G sınıfı araçlar) ile ilgili kısıtlama getirildiğinden dolayı, kamyon, otobüs, kamyonet, minibüs, motosiklet gibi diğer kara taşıtları 6 ay ve 6 bin km dolmadan pazarlanabilir veya satılabilir.
Sigorta şirketleri, sıfır kilometre araçlar için ruhsat bilgisi olmadan da trafik sigortası poliçesi düzenleyebilmektedir.
Sıfır araçların satışı sırasında bayiler tarafından yürütülen tescil işlemleri sonrasında ve EGM tarafından tescil edilecek olan araçların noterde yapılan satışı sonrasında düzenlenir. Bu belgeler bir ay süreyle geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri