İki veya Üç Tekerlekli Araçlar (L kategori motosiklet ve motorlu bisikletler) İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.
Yani aldığımız sıfır aracın markası veya modeli fark etmeksizin 3 yıl boyunca muayene yaptırmamıza gerek yoktur.
Araç Muayene Süreleri
Ticari araçlar (taksi, kamyonet vb.) Yani eğer sıfır bir binek otomobil aldıysanız, ilk muayeneyi satın aldıktan 3 yıl sonra yaptırmalısınız. İlk muayeneden sonra ise her 2 yılda bir aracı muayeneye götürmeniz gerekiyor.
Özellikle sigorta ve vergisi bulunmaması sayesinde yıl içerisinde herhangi bir masrafı da olmuyor. İlk alındıktan sonra ise 3 yılın ardından muayenesi yapılır. Daha sonra da 2 yılda bir muayene gerektiren motosiklet çeşitleri arasında yer almaktadır.
Motor hacmi 50 cc ve üzerinde olan sepetli veya sepetsiz tüm iki tekerli ve üç tekerli motorlu taşıtlar iki yılda bir olmak üzere TÜV istasyonlarında muayeneye tabidir. Motosiklet muayene istasyonuna götürülmeden önce bir ön hazırlık sürecinden geçirilmelidir.
İlgili 33 soru bulundu
Kısacası hususi otomobilinizi sıfır olarak aldıysanız 3 yaşına girdiği zaman ilk muayeneye götürmeniz gerekmektedir. Daha sonra 5, 7, 9 ve devam eden her iki yılda bir, aracınızın tekrar muayeneye girmesi gerekir.
Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.
2022 yılı içinde traktör ve motosiklet araç muayeneleri için belirlenen tutar 258,42 Türk lirasıydı. %123 oranında belirlenen yeniden değerleme oranı ile birlikte 2023 yılında traktör ve motosikletlerin araç muayene ücretleri 575 Türk lirası oldu.
50 cc'lik motosikler, tüvtürk muayene işlemine tâbii tutulmaz. Daha büyük motosikletler, 2 yılda 1 muayeneye girer.
50 cc motosikletlerde muayene: 50 cc motosikletin sıfır olması durumunda 3 sene sona ilk muayenesinin olması, 3 seneden sonra ise 2 senede bir muayene işlemlerini yapılması gerekmektedir.
Fakat sıfır alınan araçlar için küçük bir ayrıntı söz konusudur. O da muayenenin süresi ile ilgilidir. Sıfır araç alan kişiler 3 yıl sonra ilk araç muayenesine gitmelidir. Sonraki muayeneler ise yine 2 yılda bir yapılır.
Hastaların üniversite hastanelerine ve özel kliniklere tedavi amacıyla başvurdukları andan itibaren yapılacak tedaviyi belirlemek, tedavinin sonraki aşamalarındaki izlenecek yolları netleştirmek için yapılan muayene işlemine “ilk muayene” oral diagnoz denir.
Aracınız sıfır da olsa belirli periyodik zamanlarda aksatmadan bakımı yaptırılması gerekir. Sıfır araç ilk bakımı da 10.000 km ile 20.000 km arasında yaptırılması gerekir. Herkesin araba kullanma zamanı ve yoğunluğu farklı olduğu için bu iki yılda sürebilir bir yıl içinde de olabilir.
Noter araç devri ve araç plaka yenileme ücreti 2023 yılı için ödenmesi gereken toplam tutar, 211 TL olarak belirlenmiştir.
Muayene tarihiniz geçtiği halde trafiğe çıkarsanız 951 TL trafik cezası yazılır ve size verilen ek 7 gün içerisinde aracınızı muayene ettirmek durumunda kalırsınız. Aksi takdirde çekici vasıtasıyla muayeneye götürülür ve 1.979 TL ödemek zorunda kalırsınız.
Muayene geçerlilik tarihi geçmiş ve muayenesi yaptırılmamış araç sürücüleri 951 TL idari para cezası alırlar.
80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
50 cc motor otobana çıkabilir mi? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır.
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor. Bir başka anlatımla 50 CC altı motosikletlere trafik sigortası yapılmıyor.
İki veya Üç Tekerlekli Araçlar (L kategori motosiklet ve motorlu bisikletler) İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.
Artış ile birlikte traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet için muayene ücreti 575,84 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel taşıt, arazi taşıtı, römork, yarı römork muayene ücreti 1.130,44 TL ve otobüs, kamyon, çekici, tanker muayene ücreti ise 1.528,10 TL olarak belirlenmiştir.
Motosiklet muayene ücreti 575,84 TL'dir. Ticari araç muayene ücreti 1130,44 TL'dir. Tır muayene ücreti 1528,10 TL'dir. Belirtilen ücretler belirlenen tarih aralığında muayeneye götürülen araçlar için geçerlidir.
motorunu ruhsatını al git tüve yaptır muayeneyi kasksız gitme arıza çıkartıyolar. 100cc motosiklete muayene gerekir arkadaşım. bende de 100cc var çünki oradan biliyorum. sıfır aldığında 3 yıl muayene süresi verirler. Daha sonra her 2 yılda bir yapılması gerekir.
Motosiklet Muayenesinde Kask Takılır Mı? Muayene esnasında kask takma zorunluluğu vardır. Bu nedenle muayene işlemleri esnasında kullanıcıların mutlaka kasklarını yanında bulundurmaları gerekir.
Muayene alanına giderken yanınızda, kilometre bilgisi, ruhsattaki her iki yaprak, sigorta kâğıdı, muayene ücreti ve Kimlik belgesi ya da ehliyeti mutlaka yanınıza alın. Motosiklet Muayenesinde Motosiklet 'in Nelerine Bakılır?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri