Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
* e-YDS ve YDS konu başlıkları, soru sayısı ve soru tipleri aynıdır. Her 2 sınavda da aynı soru havuzundan toplam 80 soru sorulmaktadır. * YDS ve e-YDS sınav süresi 180 dakikadır.
- 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, - 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
56 doğru 70 puan getirir. 60 doğru 75 puan getirir. 64 doğru 80 puan getirir. 68 doğru 85 puan getirir.
Genel olarak İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere yılda 2 defa düzenlenen YDS'de adaylara testi tamamlamaları için toplamda 180 dakikalık (3 saat) bir süre verilmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
Sınavda ayrıca 40 dinleme sorusu yer alır. Bu sorular, İngilizce olarak kaydedilmiş konuşmalardan veya diyaloglardan oluşur ve adayların dinleme anlama becerilerini ölçmek için hazırlanmıştır. Dinleme bölümündeki sorular, farklı konularda (turizm, iş hayatı, eğitim, sağlık, vb.) yapılan konuşmaları içerebilir.
YDS'ye ne sıklıkla girilebilir? Bir aday bir dönemde sadece bir yabancı dilden sınava girebilir. Bunun haricinde herhangi bir sınırlama yoktur.
YDS sınavında her soru 1.25 puan olup, toplamda 80 adet soru bulunmaktadır. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden hesaplanmakta olup, doçent adaylarının minimum 65, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarınınsa minimum 55 almaları gerekmektedir. Dil tazminatı ve yurt dışı görev içinse minimum puan 70 olmalıdır.
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları için lisansüstü başvurularında, adayların program için gerekli asgari YDS puanını almaları koşulu ile sıralama puanı hesaplamasında yer alan Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonucu değerlendirme dışı bırakılmıştır.
Tezli Yüksek Lisans İçin Yds Şart Mı? Tezli yüksek lisans programlarına başvuru yapacak adayların Yds sınavından en az 50 veya ÖSYM tarafından Yds'ye eşdeğer olarak kabul edilen yabancı dil sınavlarında en az 50'ye denk gelecek bir puanı almış olmaları gerekir.
İngilizce bir günde kaç kelime ezberlenir? Kelimelerin unutulmasını engellemek için bir günde 20-25 civarı kelime ezberlemek ve bunları belirli aralıklarla tekrar etmek kelime ezberinden alınan verimi arttıracaktır.
Öncelikle YDS'den 50 puan alabilmeniz için sınavda 40 net çıkarmanız gerekir. Eğer 55 barajına ulaşmak istiyorsanız da 44 net çıkarmanız gerekir.
Soru tipleri arasındaki iki fark bulunmaktadır; YDS'de diyalog tamamlama ve anlamca en yakın cümleyi bulma bölümleri varken, YÖKDİL'de ise bu bölümler bulunmamaktadır. 80 sorudan oluşan YDS ve YÖKDİL zorluk derecesi anlamında farklılık göstermektedir. YDS soruları YÖKDİL ile mukayese edildiğinde daha zordur.
YDS; İngilizce, Fransızca, Arapça, Rusça, İtalyanca, İspanyolca, Almanca, Yunanca, Bulgarca ve Farsça dillerinde 80 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Diğer dillerde ise Türkçeye ve Türkçeden çeviri olacak şekilde sorulmaktadır.
Sınav skorumuzu sadece Türkiye içinde kullanacaksak YDS' ye girmek yeterli olacaktır. YDS Türkiye sınırları içinde geçerli bir sınav olup yurtdışı eğitim ya da kariyer düşünen adaylar için uygun değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri