e-Devlet'e e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı ile giriş yaptıktan sonra alacağınız hizmet dökümü belgesini arama kısmından aratın (Örn. 4A hizmet dökümü). Bu sayfadan belgenizi kontrol edebilir veya yazdırabilirsiniz.
kimlik numarası ile turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapılır. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne girilir. Açılan menü içerisinden hizmet dökümü sorgulama bağlantısı tıklanarak, SGK hizmet dökümü sorgulaması yapılmış olur.
Öğrenciler staj başvuru ve kabul formunu staj komisyonuna teslim ettikten sonra dekanlık tarafından yapılan sigorta belgelerinin (SGK işe giriş belgesi) staja başlamadan önce e-devlet üzerinden temin edeceklerdir. Staj sigorta formları e-devlet üzerinden temin edilecektir.
SGK kayıt belgesini almak için e-Devlet'e giriş yapılır. Ardından arama butonuna "sosyal güvenlik kayıt belgesi Sorgulama" diye yazıp arama işlemi yapılır. Ardından açılan sayfanın sağ üst köşesinde yer alan "Dosyayı İndir" butonuna tıklayıp belgeyi edinebilirsiniz.
İşe giriş bildirgesi aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait olan web sitesi üzerinden de alınabilir. SGK şubelerinden de de işe giriş bildirgesi belgesi temin edilebilir. Çalışanlar iş yerlerindeki muhasebe departmanından da bu belgeyi alabilir.
İlgili 35 soru bulundu
SGK hizmet dökümü, sigortalı kişilerin sigorta bilgilerini gösteren bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi kullanılarak alınabilir. SGK hizmet dökümü, emekli maaşının sorgulanmasında ve prim sorgulama işlemlerinde kullanılabilir.
Bu belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor:
1- İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2- e-devlet üzerinden 'Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti' dosyasının çıktısını alarak.
etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur. Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.
e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Gelir belgesi, kişinin aylık kazancına yönelik detaylı bilgileri paylaştığı belgedir. Bu belgeleri almak için barkodlu SGK hizmet dökümü, son aya ait olan ve onay barındıran maaş bordrosu, maaş bordrosu yok ise net maaşı tutarını gösteren iş yeri imzalı belge ile gelir belgesi alınabilmektedir.
E-devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ portalından aşağıdaki açıklamaları takip ederek SGK belgenizin dökümünü alabilirsiniz. Sigorta girişi normal sigorta mı yoksa staj sigorta mı olduğunu anlamak için SGK hizmet dökümüne bakmak yeteri olacaktır.
Ardından açılan e-Devlet ana sayfasında en üstte bulunan arama çubuğuna basarak ilgili alana 4A Hizmet Dökümü (Son 6 Ay) (Sosyal Güvenlik Kurumu) yazıp arama butonuna basın. Açılan sayfada staj süresi boyunca yatırılan sigortanıza dair tüm detayları görebilirsiniz.
Staj döneminde kişilerin emeklilik primi ödenmez yalnızca meslek hastalığı, iş kazası gibi durumlar için genel sağlık sigortası ödenir. Bu da staj sigortası olarak adlandırılır. Staj sigortasının yapılma amacı herhangi bir işletmede staj yapan öğrencilerin olası hastalık ve kazalara karşı korunmasıdır.
1- e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “ SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi “ yazınız. 2- Açılan pencereden “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneği tıklanır. 3- Oluşturulan belgenin çıktısı alınır.
4A Hizmet Dökümü Nedir? 4A hizmet dökümü SGK'ya bağlı olarak çalışan sigortalıların, sigorta sürecine ve işleyişine dair her türlü bilgiyi alması işlemine verilen isimdir. Hizmet dökümü sigortalı çalışanın sigortasına dair bütün bilgileri görmesidir.
Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.
ALO 170 aracılığıyla sigorta sorgulaması için şu adımları takip etmeniz yeterli: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.
Sigortamın aktifliği ya da pasifliği hakkında bilgi almak için ilgili sigorta kurumu ile iletişim kurulması gerekir. Sigortam aktif durumda ise SGK resmi web sitesinde görüntülenebilir. İlgili web sitesinde yer alan hizmet döküm sorgulama alanından sigortanın aktifliği kontrol edilebilir.
Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlar pasif sigortalıdır.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA
Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.
e-Devlet'e T. C. Kimlik Kartı ve şifren ile giriş yaptıktan sonra e- Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Sigorta sekmesi üzerinden, 4B hizmet bilgisi kısmını bulmalısın. Veya BURADAN hizmet dökümünü görüntüleyebilirsin.
SGK sorgulama e-devlet sistemi üzerinden yapıldıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesine ulaşılır. Bu belge temel sigorta bilgilerinizi içerir. Belge içerisinde ilk defa sigortalı işe giriş ve çıkış tarihleriniz ile sigortalı çalıştığınız gün sayısı gibi bilgiler de yer alır.
Çalışmayan vatandaşların gelir belgesi alması için: Çalışmayan vatandaşın ikamet kaydının bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapması gerekmektedir. E-devlet sistemi üzerinden sigortalılık tescil kaydı tespiti dosyasının çıktısını alması gerekmektedir.
İşveren modülüne erişim https://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do web adresinden sağlanmaktadır. Ayrıca işverenler www.sgk.gov.tr adresinden E-SGK > İŞVEREN > Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (4A) linkini kullanarak geçici iş göremezlik işveren işlemleri sayfasına geçiş yapabilecekler.
4A hizmet dökümü: Eski sistemde SSK'ya bağlı olan kişiler 4A grubundadır. Bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişiler bu grubu ifade eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri