Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

SGK hizmet Dökümü gelir belgesi yerine geçer mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » SGK hizmet Dökümü gelir belgesi yerine geçer mi?

Gelir belgesi, kişinin aylık kazancına yönelik detaylı bilgileri paylaştığı belgedir. Bu belgeleri almak için barkodlu SGK hizmet dökümü, son aya ait olan ve onay barındıran maaş bordrosu, maaş bordrosu yok ise net maaşı tutarını gösteren iş yeri imzalı belge ile gelir belgesi alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Maaş bordrosu gelir belgesi yerine geçer mi?

Emekliler ve kamu çalışanlarının benzer şekilde e-devlet ile “e-bordro” kısmından çıkartacakları maaş bordrosunu “gelir belgesi” olarak kullanmaları mümkündür. Serbest meslek çalışanları Bağkur'a bağlı olmaları halinde “vergi levhası” gelir belgesi niteliğindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hangikredi.com

SGK çalışanı gelir belgesi nasıl alınır?

SGK çalışanları maaş bordrosunu çalıştığı yerden temin edebilir. BAĞ-KUR'a bağlı serbest meslek çalışanları için gelirlerini gösteren vergi levhaları gelir belgesi niteliğindedir. Emekliler maaş bordrolarını e-devlet üzerinden temin edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekocari.com

Gelir belgesi SGK'dan alınır mı?

SGK çalışanları için gelir belgesi, çalıştıkları kurumdan temin edilebilir. BAĞ-KUR'a bağlı olan serbest meslek çalışanları için gelir belgesi, gelirlerini gösteren vergi levhaları ile sağlanabilir. Emekliler için gelir vergisi, kamu çalışanları gibi e-devlet üzerinden maaş bordrolarını temin edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Gelir durumunu gösteren belge nereden alınır?

Gelir Belgesi, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

E-Devletten SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Nasıl Alınır? (BARKODLU)

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Çalışmayan biri gelir belgesi nasıl alınır?

Çalışmayan vatandaşların gelir belgesi alması için: Çalışmayan vatandaşın ikamet kaydının bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapması gerekmektedir. E-devlet sistemi üzerinden sigortalılık tescil kaydı tespiti dosyasının çıktısını alması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: star.com.tr

Gelirimi nasıl Belgelerim?

Bunun için E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hiç bir geliri olmadığına dair belge nereden alınır?

Bu belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor:

1-) İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2-) e-Devlet üzerinden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti dosyasının çıktısını alarak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

SGK hizmet dökümü neden istenir?

İşverenin kurumunda çalıştırmış olduğu her bir işçiye sigorta yapma zorunluğu bulunur. Yasal olan bu zorunluluk sigortalı olarak çalışanların prim günlerinin ödemesinin yatmasına, emekli olma yaşının belirlenmesine ve maaş gibi bilgilerinin hizmet dökümü aracılığıyla ulaşılmasına olanak sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Özel sektör maaş bordrosu nereden alınır?

Maaş Bordrosu Nasıl Alınır? Özel sektör çalışanları, maaş bordrolarını çalıştıkları kurumun insan kaynakları departmanından alabilirken, e-Devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilmektedirler. Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

4a maaş bordrosu nasıl alınır?

Bu işlemi bir muhasebe departmanından, iş yeri sahibinizden ya da yöneticinizden isteyebilirsiniz. Not: Eğer çalıştığınız işyeri bir yıl içinde kapandıysa veya çalıştığınız işyerinden ayrıldıysanız, 1 yıllık maaş bordrosu almak için işyerine gitmeniz ve talepte bulunmanız gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Özel sektör maaş bordrosu e devletten nasıl alınır?

Maaş bordrosu, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Sigorta olmadan gelir belgesi alınır mı?

SGK çalışanı olmayan kişiler, gelir belgelerini www.turkiye.gov.tr adresinden alabilmektedir. Burada e-Devlet sistemine bağlı olan bordro sistemi aracılığıyla gelir belgesi rahatlıkla alabilmektedir. SGK'da çalışan kişiler ise gelir belgelerini çalışmakta oldukları kurumdan talep edebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Gelir belgesi ile maaş bordrosu aynı şey mi?

Gelir belgesi, bir kişinin aylık kazancını gösteren bir belgedir. Gelir belgesi, maaş bordrosu olarak kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elogo.com.tr

Özel sektör maaş bordrosu vermek zorunda mı?

Bu konuya İş Kanunu ise 37.maddesinde “İşveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tellihukuk.com

Maaş bordrosu yoksa ne olur?

Maaş bordrosu alamayan ya da maaş bordrosu olmayan kişiler, bazı yollarla kredi çekebiliyorlar. Bunlar: - Esnafların kredi çekebilmesi için gelir belgesi yıllık ciro evrakını ibraz etmesi gerekir. - Çiftçiler, tarla ve tarımsal varlıkların ibrazı ile gelir belgesiz kredi alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

SGK hizmet Dökümü nerelerde kullanılır?

Hizmet dökümünün kullanıldığı alanlar şu şekilde sıralanabilir:
  • Kıdem tazminatı hesaplaması
  • SGK borcu sorgulaması
  • Sigortalının prim günü ve sayısının tespiti.
  • Emeklilik yaşı hesaplaması
  • Emeklilik yaşı sorgulaması
  • Emeklilik maaşı hesaplaması
  • Vize işlemlerinde vize alım süreci.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Işyeri SGK dökümü ister mi?

İşyeri neden ssk hizmet dökümü ister? İş yerleri bu belgeyi işe alacak olduğu kişilerden talep edebilmektedirler. Burada esas amaç kişinin daha önce hangi kuruluşlarda çalıştığını görmek, bu kuruluşlarda ne kadar süre çalıştığını bilmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milligazete.com.tr

SGK hizmet dökümü yoksa ne yapmalıyım?

e-Devlet'e T. C. Kimlik Kartı ve şifren ile giriş yaptıktan sonra e- Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Sigorta sekmesi üzerinden, 4B hizmet bilgisi kısmını bulmalısın. Veya https://www.turkiye.gov.tr/4b-hizmet-bilgisi üzerinden hizmet dökümünü görüntüleyebilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.microfon.co

e-Devlet üzerinden çalışma belgesi nasıl alınır?

Bunun için ilkönce sisteme giriş yapmalısınız. Sırasıyla, "Kurumlar" sekmesinden Sosyal Güvenlik Kurumu'na gidip, açılan sayfadan "Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama" kısmına tıklamanız gereklidir. Karşınıza çıkan "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi" seçeneğine basınca çalışma belgenizi yazdırabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankaramasasi.com

e-Devlet üzerinden gelir testi yapılır mı?

GELİR TESTİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? Test sonucu sorgulaması ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da e-Devlet aracılığıyla yapılır. İlk seçenek olarak başvuru yapılan kuruma giderek sonuç öğrenilebilir. İkinci seçenek olarak ise e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Bir yerde çalışıp çalışmadığı nasıl öğrenilir?

Ancak yapılan güncelleme ile birlikte sorgulamalar artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile entegre olarak hizmet veren e-Devlet kapısı üzerinden online olarak yapılabiliyor. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumunun ALO 170 hattını arayarak da çalışanlar sigorta bilgilerini öğrenebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Banka maaş bordrosu verir mi?

Genellikle bankalarla olan işlemler de kredi başvurusu yapacağınız sırada bu belge sizden istenebilir. Maaş bordrosunu muhasebe bölümlerinden veya maliye kurumlarından alabildiğiniz gibi internet üzerinden de bu belgeyi elde edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Onaylı maaş bordrosu nereden alınır?

www.turkiye.gov.tr sayfasından (Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti bölümünden) alınan e-bordro çıktısı veya onaylı/ kaşeli maaş bordrosu, E-bordro getiren ilgililerin çalıştığı kuruma ait kurum kimliğinin bir örneği.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vakifbank.com.tr

Çalışmadığımı nasıl Belgelerim?

Çalışmadığına dair belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor: 1-) İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2-) e-Devlet üzerinden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti dosyasının çıktısını alarak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT