Bilişim Güvenliği Teknolojisi bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Bilişim Güvenliği Teknolojisi bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Siber güvenlik uzmanı olmak için teknik liselerden, anadolu veya fen liselerinden mezun olunabilir. Lise eğitiminden sonra iki yıllık Bilgisayar Teknolojisi gibi ön lisans bölümleri tercih edilebilir.
Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde bilgi güvenliği uzmanı olarak çalışabilirler. Mezunlar, kuruluşların bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlayarak, siber saldırıları önleyebilirler. Ayrıca, siber güvenlik açıkları tespit ederek, kuruluşların güvenlik sistemlerini güncelleyebilirler.
Siber güvenlik uzmanı hangi bölüm ve üniversitelerde eğitim almalıdır? Siber güvenlik uzmanlarının meslek hayatlarında işlerine yarayacak eğitimi almaları için üniversitelerde bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ya da elektronik mühendisliği gibi bölümlerde okumaları gerekir.
Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde açılacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Siber Güvenlik Uzmanı 2023 yılında ortalama 44.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Siber Güvenlik Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 44.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 36.520 TL maaş alıyordu.
Siber Güvenlik Lisansüstü Programına üniversite sınavında Eşit Ağırlıklı ve Sayısal Ağırlıklı puan türünde öğrenci kabul eden lisans programlarından mezun olanlar başvurabilirler.
Siber Güvenlik Uzmanı Olmak zor ve çok çalışmanız gerekiyor. Çokca duyduğunuza eminim ancak bir gerçek olduğu için tekrar etmem gerekiyor. Herşeyin bir zamanı var ve olgunlaşması için zaman tanımanız gerekiyor. İki farklı çiçeğin farklı ortamlar ve farklı seviyede suya ihtiyaç duyması gibi düşünebilirsiniz.
Ağ ve siber güvenlik uzmanı olmak için 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre, lisede alınan bilişim eğitimini kapsar. Ayrıca bilişim alanında alınan sertifika programları da bu alanda istihdam edilme şansını artırır. Bu sertifika programları ise ortalama 2-3 ay sürer.
Teknolojinin her geçen gün ilerlediği ve bilgisayar korsanlarının güvenlik sistemlerini atlatmak için yeni yöntemler geliştirdiği göz önüne alındığında, siber güvenlik uzmanlığının gelecekte değer verilen meslekler arasında yer alacağını söyleyebiliriz.
Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği lisans programından mezun olmak. 2. 2022 yılı KPSS (P3) puan türünden en az 60 puan almış olmak.
Kriptografi, ağ güvenliği, zararlı yazılım analiz ve tespiti, adli bilişim, blokzincir güvenliği ve uygulamaları, penetrasyon testleri, mahremiyet korumalı veri yönetimi, siber güvenlik hukuku, siber güvenlik planlaması ve yönetimi müfredatı oluşturan temel ders içerikleridir.
Siber güvenlik uzmanı olmak için gereken şartlar ise şunlardır: 4 yıllık olan bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve işletme mühendisliği gibi çeşitli bölümlerden birinden mezun olmak gerekir.
Teknik beceriler: Siber güvenlik uzmanları, bilgisayar sistemleri, ağlar, yazılımlar, veri tabanları ve güvenlik yazılımları hakkında derin teknik bilgiye sahip olmalıdır. Ayrıca, siber saldırıları tespit etmek, analiz etmek ve önlemek için çeşitli araçları ve teknikleri kullanabilmelidirler.
Lise mezunu veya halen lise öğrenimi devam eden ve siber güvenliğe ilgisi olanlar bu eğitimi alabilir.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), siber saldırılara karşı uzman yetiştirmek amacıyla, Ankara, Ege, Gebze Teknik ve İstanbul Teknik üniversiteleri bünyesinde Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu kurulacağını duyurdu.
Siber güvenlik uzmanlarının çalıştığı alanlar, sosyal saldırı uzmanlığı, sistem ağı güvenliği, saldır saptama, uygulama güvenliği, mobil güvenlik ya da akıllı ağ güvenliği gibi daha birçok alanda rahatlıkla çalışma fırsatı bulmakadır.
Siber güvenlik; bilgisayarları, ağları, yazılım uygulamalarını, kritik sistemleri ve verileri olası dijital tehditlerden koruma uygulamasıdır. Kuruluşlar müşteri güvenini sürdürmek ve düzenleyici mevzuat uygunluğunu karşılamak için verileri güvenceye alma sorumluluğu taşır.
Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanlığı için başta bilgisayar olmak üzere, yazılım mühendisliği, matematik, veri analizi, bilgisayar teknolojileri gibi konularda eğitim alınmalıdır.
Meslek Yüksekokulu: Belirli mesleklere yönelik ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan 2 yıllık 4 yarı yıllık eğitim-öğretim veren bir yükseköğretim kurumudur.
Bu kapsamda her öğrencimiz; üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra bursiyerlerin talep etmesi, firmamızca uygun görülmesi halinde Barikat İnternet Güvenliği'nde kariyer imkanına sahip olacaklardır. Her yılın öğrenim süresi boyunca (9 ay) 500 TL karşılıksız burs verilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri