Temiz bir bezi soğuk suya batırarak, isiliğin etkilediği bölgeye soğuk kompres uygulamak özellikle kızarıklık ve kaşıntı semptomlarına karşı faydalıdır. Ilık duş almak, isiliğin ciltte meydana getirdiği tahrişi önlemesi için önemlidir.
Soğuk kompres uygulamak, ılık duş almak, vücudu serin tutmak, sıcak ortamlardan uzak durmak, terli kıyafetleri hemen değiştirmek ve terletmeyen pamuklu kıyafetler tercih etmek, isiliğin 3-4 gün içinde yok olmasını sağlar.
İsilik tedavisinde ilk adım hemen her zaman cildi serinletmek ve terlemeyi önleyici adımları atmaktır. Sık ılık duş aldırmak, cildi tahriş etmeyecek pamuklu ve ince kıyafetler giydirmek ve ortamı serin tutmak esastır. İsilik normal şartlar altında kendiliğinden ve sorunsuz bir şekilde iyileşir.
“Yenidoğan bebeklerin cildine tuz sürmek isilik ve pişiği önler” Yanlış! Çok yanlış ve tehlikeli bir inanıştır.
İlgili 27 soru bulundu
Bunların yanı sıra çeşitli pişik kremleri kullanarak da isiliğin geçmesini sağlayabilirsiniz.
Yetişkinlerde meydana gelen isilik sorunu için elma sirkesi doğal bir çözüm olacaktır. Elma sirkesini bir miktar suyla karıştırın ve bir pamuk yardımıyla cildinize sürün. İsilik oluşan bölgelerin enfeksiyon kapmasını önler ve yeni hücre oluşumu hızlandırır.
Vazelinin en çok ön plana çıkan özelliği harika bir parlatıcı olmasıdır. Cilt ve saçlar için de sıklıkla kullanılıyor olması ve çok kuru olan ciltleri dahi rahatlatabilecek kadar yumuşatıyor olması da bu ürünün özellikleri arasında yer alır.
Tahriş olmuş ciltlerden, uçuk ve cilt kaşıntılarında dahi işe yarar. Aynı zamanda yaşlı insanlarda görülen, hareketsizlikten oluşan yatak yaraları, vücutta oluşan kesik ve çizikler, hafif dereceli güneş yanığı, bebeklerde görülen isilik gibi sorunlara karşı tavsiye edilir.
Bepanthol® Baby Pişik Önleyici Merhem, pişik oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Koruyucu, parfüm, paraben, SLS içermeyen ve nefes aldıran yapısıyla bebeğinizin cildinin esnek, nemli, yumuşak, pürüzsüz, esnek tutulmasına yardımcı olur.
İsiliğe iyi gelen yöntemler şunlardır:
-Yulaf ezmesinin banyo yapılacak suya eklenmesi isilik tedavisinde etkili olabilmektedir. -Aloe vera yine isilik için tedavi edici özellikte olan bir bitkidir. İçerisindeki sıvı isilik olan bölgeye sürülerek problem ortadan kaldırılabilir.
Derideki gözenekleri tıkayarak daha fazla isiliği şiddetlendiren pudra, bebek yağı ve yoğun nemlendiricileri kesinlikle kullanmayın.
İsilik nedeniyle yaralanmış bölge kaşınır ve bu nedenle vücudun diğer kısımlarına bulaşır. Genel olarak burun ve ağız çevresinde görülen bu durum tüm vücuda yayılabilir.
İsiliğin daha hafif türleri için isilik görülen bölgeyi serin ve temiz tutmak, aynı zamanda da aşırı ısınmayı önlemek bu iyileşme sürecini hızlandırabilir. Normal şartlar altında cildin soğumasıyla birlikte isilik hızla temizlenir.
Acıbadem Ataşehir Tıp Merkezi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Vildan Şengöz, yeni doğanlarda isiliği geçirmek amacıyla kolonya sürülmemesi gerektiğini belirtiyor. Bebeğe günde üç kez sürülen çinko içerikli losyonların ise faydalı olabileceğini söylüyor.
İyi kalite bir gülsuyu ile banyo sonrası silmek lezyonların yatışmasını sağlayacaktır. Bebeğimizin tırnaklarını keselim. Böylece isiliklerini kaşıyıp tahriş etmesini önlemiş oluruz.
Güneş ürtikeri genellikle güneşe maruz kaldıktan birkaç dakika sonra ortaya çıkar ve güneşten çıkarsanız hızla kaybolur. İz bırakmaz.
Alerjik isilik, genellikle alerjik reaksiyonlardan kaynaklanan bir cilt durumudur. Bu durumda, ciltte kaşıntılı, kızarıklıklar ve kabarcıklar meydana gelir. Alerjik isilik genellikle bir alerjenle temas sonrasında ortaya çıkar.
İsiliğe deniz suyu tedavisi
Temiz deniz suyuna girmek, ter bezlerini ve cilt gözeneklerini açık tuttuğundan, isiliğin yok olmasına yardımcı olur.Doktor tavsiyesi ile vücudu serinleten ve nem dengesini koruyan kremler tercih edilebilir.
Sıcak su cildin daha çok kurumasına yol açar. Editörün önerisi: Yenidoğan cilt bakımında zeytinyağı, gül suyu gibi içerikler bebeğin cildinde hassasiyet yaratabilir. Bebekler için kullandığın cilt bakım ürünlerinin dermatolojik testlerden geçtiğine, hipoalerjenik olduklarına emin olmalısın.
Terlemeyi azaltan ilaçlar, bazı hastalıklar, uzun süreli yatak istirahati, yüksek ateş, fiziksel aktivite ve gözeneksiz bandaj kullanımı isilik ihtimalini artırır. Bu tür faktörler, isiliğin farklı türlerinin ortaya çıkmasına yol açabilir. İsilik genellikle herhangi bir tedavi gerektirmeden geçer.
Tedavisi. İltihaplı isilik tipik olarak, doğrudan yaralara uygulayacağınız bir antibiyotik merhem veya krem ile tedavi edilir. İlk önce etkilenen bölgeyi ılık suda bekletmeniz ya da yaraların yumuşamasına yardımcı olmak için ıslak kompresler kullanmanız gerekebilir, böylece antibiyotik cilde nüfuz edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri