İSTANBUL'DA DEPREME DAYANIKLI İLÇELER HANGİLERİ? İstanbul'da en sağlam alan Haliç'ten kuzeye doğru Başakşehir'e kadar olup Sarıyer'e kadar olan alan Türkiye'nin en sağlam kayaçları sayılabilecek olan bölge. Bu ilçeler; Sarıyer, Başakşehir, Eyüp'ün bir kısmı, Kağıthane'nin bir kısmı, Şişli, Beşiktaş zemin olarak iyi.
İstanbul'un sağlam zemine sahip alanlarına yönelik olaraksa Beykoz, Bebek, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyini söyleyebilirim.
Prof. Dr. Görür, ayrıca zemini en sağlam olan yerin ise Çamlıca olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Görür'e göre İstanbul'da zemini en zayıf olan ilçe Ataşehir, en sağlam olan ilçe ise Çamlıca.
İlgili 38 soru bulundu
İstanbul'da en sağlam alan Haliç'ten kuzeye doğru Başakşehir'e kadar olup Sarıyer'e kadar olan alan Türkiye'nin en sağlam kayaçları sayılabilecek olan bölge. Bu ilçeler; Sarıyer, Başakşehir, Eyüp'ün bir kısmı, Kağıthane'nin bir kısmı, Şişli, Beşiktaş zemin olarak iyi.
İSTANBUL DEPREME KARŞI EN RİSKLİ BÖLGELER
Deprem uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre; İstanbul'da yapı bakımından en eski ilçelerin başında Beyoğlu ve Fatih ilçeleri geliyor. Bu bölgeler, depremden en fazla etkilenecek yerler olarak görülüyor.
Deprem İstanbul'un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecektir.
Esenyurt'un depreme karşı en dayanıklı mahalleleri ve yıkımdan en çok hasar alabilecek mahalleleri hangileri? Esenyurt İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir.
Deprem riskinin en az olduğu bölgeler ise Türkiye Deprem Tehlike Haritası kapsamında dördüncü ve beşinci bölgede kalan iller olarak belirlenmiştir. Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman en az risk taşıyan iller olarak belirlenmiştir.
Başakşehir İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir.
Haritada fay hatlarına yakınlığa göre birinci derece riskli ilçeler, Avrupa yakasında Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Anadolu yakasında ise Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar olarak öne ...
BULGU SETİ Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı programda İstanbul'da zemini en zayıf yerin Ataşehir olduğunu değil, Ataşehir'in zeminin pek sağlam olmadığını ifade ediyor.
Diyelim bu deprem olduğunda Tekirdağ da etkilenir, Silivri de etkilenir, İstanbul da etkilenir, doğu yakası etkilenir, güneyinde Yalova'dan tutun Bursa, Balıkesir, Çanakkale'ye kadar etkilenir.
Ümraniye İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Ümraniye İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
1766 İstanbul depremi, Marmara Denizi'nin doğusunda 22 Mayıs 1766 Perşembe sabahı olmuş büyük bir depremdir. Deprem İzmit'ten Tekirdağ'a kadar uzanan geniş bir alanda etkili olmuştur.
2. derece deprem bölgeleri: Büyükçekmece, Esenyurt (Eşkinoz), Kıraç, Tepecik, Bağcılar, Mahmutbey, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Mahmutşevketpaşa, Beyoğlu, Çatalca, Boyalık (Hadımköy), Esenler, Kemerburgaz, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Silivri, Celaliye, Kamiloba, Çanta, Gümüşyaka (Ereğli), ...
Beylikdüzü tektonik bakımdan aktif bir sahada yer almakta, deprem üretme potansiyeli yüksek aktif fay hatlarına komşu bulunmaktadır. Bu özellikleri bakımından ilçe birinci derecede deprem bölgesi kapsamında değerlendirilmektedir.
Zira bu bölgedeki fabrikalarda çalışan binlerce vatandaşımız bulunmaktadır. Esenyurt'un geri kalan %80'lik kısmında ise Vs30 kayma dalgası hızlarının 200-360 m/sn. ölçüldüğünü bu sonucunda orta altı ve zayıf zemin olarak değerlendirebileceğimizi söyleyebilirim.
-Pendik, Kartal, Kadıköy (Kurbağalıdere bölgesi, Moda'nın deniz kıyısı bölgesi harici), Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Şile ve Adalar ilçeleri.
'İSTANBUL DEPREMİ, TRAKYA'YI CİDDİ ETKİLER'
Yıkıcı etkilerinin aslında 200 kilometreye kadar etki ettiği görülüyor. Bu da şu anda Edirne ve Trakya bölgesi olarak ciddi etkisinin oluşacağı görülüyor" dedi.
Şener Üşümezsoy ise en radikal tespitleri dile getiren isimlerden. İstanbul'da önümüzdeki yıllarda 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 civarında olduğunu belirten Prof. Dr. Üşümezsoy'a göre, “Büyük İstanbul depremi fikrini ortaya atan kişinin ABD'li jeofizik uzmanı Ross Stein.
Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Bağcılar İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir. Bölge, deprem güvenliği açısından özellikle dikkatli olunması gerekmektedir.
Ancak genel olarak Arnavutköy'de iyi bir zemin yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Şurada Paylaş! 7,5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ BİR DEPREM ARNAVUTKÖY'Ü NASIL ETKİLER? Buna göre Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Arnavutköy'deki binaların ortalama yüzde 78'inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir.
- Öncelikle https://tdth.afad.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılmalıdır. - Bu site üzerinden e-devlet bilgileri ile beraber giriş yapılabilir. - Türkiye deprem tehlike haritası sayfasına buradan doğrudan bağlantı kurulur. - Adres sorgulama linkine tıklamak suretiyle gerekli bilgileri buradan yazılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri