Sifon suyunun güzel kokması için esansiyel yağlar da kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı çay ayağı yağı, lavanta yağı, gül yağı, portakal yağı gibi yağlardan koymanız banyonuzun mis gibi kokması için yeterli. Artık seçimi sizin zevkinize bırakıyoruz!
Eğer daha pratik bir yöntem arıyorsanız tıpkı sirke gibi asidik özelliğe sahip limon ve portakal kabuklarını saklayabilir; kabukları lavabo giderine bocaladıktan sonra üzerine sıcak su dökerek tabakalardan ve kokudan kurtulmayı deneyebilirsiniz. Lavabo kokusu giderici doğal çözümlerden bir diğeri de kahve telvesi.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Lavabo Kokusuna Çözüm: Sirke, Boraks ve Kaynar Su
Yapmanız gereken sadece çeyrek su bardağı boraksı lavabonun giderine dökmek ve ardından yarım su bardağı sirkeyi gidere boşaltmak. Birkaç dakika sonra lavaboyu kaynar su ile durulayabilirsiniz.
Lavabo giderlerinden gelen kötü kokuların birçok sebebi olabilir aslında. Borularda birikip kalmış yiyecek kalıntıları, atık yağlar, lavabo sifonunun düz olması ya da çok kullanılmayan lavabo sifonundaki su birikintisinin zaman içinde koku yapması gibi nedenler, bu kokuların oluşmasının en yaygın sebeplerinden.
İlgili 37 soru bulundu
En çok kullanılan ikili, karbonat ve beyaz sirke karışımı olarak bilinir. Lavabo deliğindeki kirleri temizlemeye yardımcı olan karbonat, beyaz sirkeyle birleşerek kötü kokuların uzaklaşmasına yardımcı olur. Aynı şekilde beyaz sirke ve limon da beraber kullanılabilir.
Karbonat ve Sirke
Özelikle lavabodaki deliklerin üzerini kapatacak miktarda karbonat dökün. Ardından sirkeyi karbonatın üzerine dökün ve köpürmesine izin verin. Bu karışımı 15 dakika beklettikten sonra, lavabonun içine sıcak su boşaltın. Bu sayede lavabo tahliye boruları temizlenecektir.
Durgun hava, toz, küf sporları ve hatta giysilerinizdeki tütün dumanı gibi havadaki parçacıkları hapseder. Bu durum özellikle sıcak nemli günlerde daha da geçerlidir. Odanız eğer yeterli miktarda ve şekilde havalandırılmıyorsa, hava bu kirleticileri tutar ve ortamda kötü koku oluşmasına sebep olur.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Rutubet kokusuna karşı etkisi olduğu bilinen kedi kumunun ortamda tutulması kokuyu azaltıcı etki yaratıyor. Kedi kumunun nemi çekebilme düzeyinin yüksekliğinden dolayı rutubet kokusu ortadan kalkıyor. Küf sorunu üzerinde etkisi olduğu bilinen bir diğer giderici ise, çamaşır suyu ve camsil karışımı olarak öne çıkıyor.
Kireç kalıntılarının çözülmesine yardımcı olur. Buharlaştığında ortama güzel bir koku yayılmasını da sağlar. Sifon suyunun içerisine dökeceğiniz sirke ile klozetinizi fırçalama derdinden kurtulabilirsiniz. Sifonu birkaç kez çektikten sonra klozetin beyazladığını göreceksiniz.
İlk olarak 1 litre su ve 2 çay kaşığı karbonatı bir tencereye alıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra oluşan karışımınıza istediğiniz aromada seçtiğiniz yağ veya yağlardan 15 ile 20 damla arasında eklemelisiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra oda kokunuz hazır hale gelir.
Sifonun içine sirkeyi dökün ve yıkamadan 12 saat bekletin. Temizlemeye hazır olduğunuzda sirkeyi yıkayın. Bunu iki üç kez tekrarlamanız gerekebilir. Eğer 12 saat bekleyecek vaktiniz yoksa biraz bulaşık deterjanı, karbonat ve beyaz sirke karışımı uygulamayı deneyebilirsiniz.
Bazı bakteriler bağırsaklarda ve sindirim sisteminde enfeksiyona neden olabilir. Bu, normalden daha yüksek bir gaz hacmine ve kuvvetli kokuya sebep olur. Sindirim sistemi enfeksiyonu olan kişilerde, sıklıkla karın ağrısı ve ishal görülür. Bakteriyel bir enfeksiyonunuz olup olmadığını anlamak için doktorunuza görünün.
Tuvalet taşının kenarlarında boşluk olabilir. Havalandırma boşluklarında ağzı açık bırakılmış pimaş borular olabilir. Tuvalet vidaları yeterince iyi sıkılmadı ise kalan boşluklardan koku sızabilir. Tuvalet giderlerinin tıkanmaya ve suyun yavaş gitmeye başladığı durumlarda tuvaletler kokmaya başlar.
Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve pvc borularda kullanıma uygundur. Hem lavaboda hem de küvetlerde kullanılabilen porçöz, birikintiler nedeniyle oluşan kötü kokunun da uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
Duş giderinden kaynaklanan kötü kotu genellikle süzgecin tıkanmasından dolayı oluşur. Banyo süzgecinde biriken kıllar, sabun artıkları temizlenirse kötü koku önlenir. Bunun dışında borularda olabilecek kırık ve çatlak gibi sorunlarda banyo giderinden gelen kötü koku sebebi olabilir.
Kanal kokusu, mikrop ve bakteriler hava solunumu problemlerine neden olmakta ve insan sağlığına zarar vermektedir.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz.
Canlı veya Ölü Fareler – Gündüz gözlenen fare ağır bir istilanın belirtisi olabilir. Kötü Koku – fareler sık sık idrara çıkarlar ve idrarları amonyak kokusuna benzer güçlü bir koku yayarlar.
1- en basit koku bombası, bir iğneyle delinen yumurtayı bir iki hafta bekleterek imal edilir. (3 haftaya yakın: sağlam sonuç. ancak fazla bekletilen yumurta kurur, işe yaramaz.) kullanım gününe daha az zaman varsa, yumurta alüminyum folyoya sarılıp güneşe de konabilir.
Karbonat ve sirke karışımı ciddi anlamda etkilidir. Bir gün kadar bekletildikten sonra karışım lavaboya dökülebilir. Sonrasında ise üstüne kaynar su döküldüğü takdirde lavabo tıkanıklığı hızlı bir şekilde giderilecektir.
Eğer mutfağınız Amerikan mutfaksa yani mutfak salonun içindeyse evinizin diğer odalarının kapılarını kapamalısınız. Ayrıca yemek yaparken mutfağı havalandırarak yemek kokusunu büyük oranda dışa aktarmış olursunuz.
Naftalini marketlerden temin ederek ölçülü şekilde lavaboya koyabilirsiniz. Naftalin suyla temas ettikçe kötü kokuyu giderecektir. Kullanılmayan küvetlere naftalin ekleyip banyonun daha iyi kokmasını sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri