Atıştan sonra silahın şarjörü çıkartılmalı, fişek yatağı kontrol edilerek boş olduğundan emin olunmalı ve daha sonra da silah, gövde, sürgü ve namlu gibi ana parçalarına ayrılmalıdır. Temizleme yapılırken kesinlikle metalik cisimler, deterjan, su, asit vb. sıvılar kullanılmamalıdır.
Balata spreyi, mazot, gibi kimyasalların silahın çeliği ile nasıl bir etkileşime girdiğini bilmeden silah temizleme işlemi yapılması, silahın çeliğine zarar verir. Silah temizlerken alüminyum, plastik ve diğer aksama zarar vermeyen solüsyon kullanılmalıdır.
ETS Silah yağı 967 kullanarak temizlenir. Temizlik fırçası bu uygulama için uygundur. 2.) Temizlik işleminden sonra Sürgü, ETS Silah yağı 967 ile yağlanılır.
Bilindiği gibi, her atıştan önce ve sonra silahın temizlenmesi gerekir. Ateşli silah temizliği yaparken, buna özel şekilde üretilmiş temizleme setti olması gerekmektedir. Her silahın çapına göre temizleme seti vardır. Bir çapa göre olan temizleme seti, diğer bir çaptaki silahı temizlemede kullanılamaz.
Halk arasında, balata temizleyici veya zeytinyağının silah temizliğinde kullanılabileceği söylenmektedir. Ancak bu yanlış bir bilgidir. Silah temizliğinde muhakkak, sadece bu iş için üretilen malzemeler kullanılmalıdır. Güvenlik için her silah sahibinin bir silah temizlik seti edinmesi gereklidir.
İlgili 28 soru bulundu
Silah üzerinde eskiden kalan yağ, kir, pas, barut artığı vs. gibi her türlü istenmeyen maddeyi temizlemek için en ideal silah temizleme yağıdır. içeriğinde silahın boyasına ve çeliğine zarar verecek herhangi bir kimyasal bulunmaz. Wd 40 silah yağı uzun süre etkilidir silahınızı her türlü dış etkene karşı korur.
Vazelin Silah yağı, kilitlerin ve mekanizmaların yanı sıra tüm metal parçaları yağlar ve korur. Her türlü tabanca, tüfek ve sıkıştırma pistonlarının yağlanması için mükemmel bir üründür. Uygulamayı tiftiksiz bir bez ya da pamuklu çubuk parçası kullanınız. Hem uzmanlar hem de amatörler için yararlı yenilik.
Asla suya ve sert yüzeylere ateş edilmez. Sekebilir ve tehlike yaratır. Silah kullanılmadan önce namlu içinin yağı mutlaka kuru bir bezle silinmelidir.
İtici gaz genleşerek suda genleşiyor. Gaz bir kere soğudu mu,suyun momentumu azalıyorve su basıncı baloncuğu indiriyor. Su direnci nedeniyle kurşun hızla yavaşlar ve ancak bir kaç metre ilerleyebilir. Bu bilgilere rağmen siz yine de suda ateş etmeyin, silahlar tehlikelidir.
2- Paslanma: Metal gövde tabancaların paslanmamaları için sürekli bir ilgi ve bakım gereklidir. Bu tabancaların üzerinde çiziklerin oluşmaması paslanmamaması için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Tabancanın herhangi bir aksamının paslanması durumunda gövde yüzeyinde aşınmalar vaya çukurlaşmalar oluşabilir.
Kabahatin faili, ancak gerçek kişi olabilecektir. Buna göre belirtilen nitelikteki silahı taşıyan kimse faildir. Fail kabahati seçimlik hareketler ile işleyebilecektir. Zira silahı görünür bir şekilde taşınması yeterlidir, bunun herhangi bir şekilde olması gerekmez, sadece “görünür” olması kafidir.
Kurusıkı yedek şarjörleri kullanım sonrası mutlaka temizlenmelidir. Eğer doğru şekilde temizlenmezse tutukluk gibi sorunlar yaşamanıza sebep olabilir.Yedek şarjörler kullanım esnasında tekrar şarjör doldurmak için zaman kaybı yaşamadan diğer şarjöre geçmenizi sağlar ve atıcılık keyfiniz bölünmez.
Eğer silahınız uzun bir süre kullanılmayacaksa namlu içi ve dış, ayrıca diğer iç yüzeyler yüksek kaliteli yağ veya silahlara özel koruyucular ile kaplanmalıdır. Kasa, mekanizma ve namlu, paslanma önleyici yağla yağlanmalıdır.
Mazot yada pas sökücü içerisinde 1-2 gün beklese bile tamamen açılmaz ama sökülmesine yardımcı olur.
Kurşun ve kalay alaşımlı malzemelerde gümüş cila kullanarak temizleme işlemi yaparsanız yüzeyde bulunan çizik ve lekeleri temizleyebilirsiniz. Gümüş cila bu alaşımlı eşyaları yenilemeye yardımcı olur. Görünümü ilk günkü gibi olabilir.
Silahlar üzerine pas tabakasını oluşmasının iki sebebi vardır. Birisi uzun süre kullanılmamasından dolayı hava ve nem ile temasa geçerek oksitlenmesi ikincisi ise direk sıvı ile temasa geçmeleridir.
Su altında silahla ateş edilebilir mi? Oksijenin barutun içinde bulunmasıyla tetiğe basılması, barutun içerisinde başlayan reaksiyonlar, yanmanın gerçekleşebilmesi için gerekli ve yeterli oksijeni sağlamış oluyor. Bu sayede silah hem boşlukta hem de su altında ateş alabiliyor.
Hızı saniyede 300 metre olan tipik bir mermi için suda yavaşlayacağı derinlik birkaç metredir. Dolayısıyla yüzeyden 3 metre derinliğe dalmak yeterlidir.
Buna göre evde veya işyerinde ruhsatsız silah bulunduran kimse hakkında bir yıldan iki yıla kadar hapis ve yirmi beş günden yüz güne kadar adli para cezasına hükmolunacaktır.
Ayrıca namluiçindeki yağ kurulanmamış ise yani namlu içi yağlı iken atış yapılırsa namluhalkavi olur halk ağzı ile namlu şişmesi ile karşılaşırız yani silah eldençıkmış olur.
Tüfeklerinizde ve tabancalarınızda boşa tetik düşürmek iğneye zarar vermektedir. Yüksek kaliteli Sterling Tetik Düşürücü aparat sayesinde iğne kırılması gibi oluşabilecek hasarları önleyebilirsiniz. Tetik hassasiyeti, dolum eğitimi, emniyetli saklama ve kuru tetik çalışması amaçlı kullanılır.
102mm(4 inç) namlu boyu olan bir şarjörlü tabanca kullanılan fişeğin cinsine bağlı olarak 50 ile 75 metre arası değişen bir menzile sahipken, aynı menzili toplu bir tabanca ile elde etmek için 50mm(2 inç) 'lik namlu boyu yeterlidir.
" Hiçbir zaman temizlik maksadıyla da olsa silah detaylı sökülmeye çalışılmamalıdır, bu silah ustalarının işidir. " Kullanılacak yağ ince olmalıdır. İnce yağ akıcıdır, dolayısı ile temizleyici özelliği fazladır. Temizlik için yağ bulunamıyorsa; dikiş makinelerinin yağı, gaz yağı kullanılabilir.
TIRNAK: Dolu fişek veya boş kovanı fişek yatağından çıkarmaya yarayan ve kovanı dip tablasından kavrayan parçadır.
Yağlama. Ateşli veya havalı tabanca farketmez. Tüm silahlar fabrika çıkışında yağlanmış bir şekilde gelir. Bu namlunun korunmasına ve merminin hareket kabiliyetine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri