-Tutukluk : Komple silahın veya herhangi bir parçasının hatalı çalışması veya mühimmatın normal çalışmamasıdır. Tutukluk, silahın ateş gücünü etkiler. Tutukluk yapan silah emniyete alınır.
atış esnasında şarjörden alınan yeni merminin namlu yatağına oturmaması durumu. genelde bakımsız tabancalarda yaşanır, ama bakımlı da olsa, eski mermiden dolayı da olabilir, üretim hatasından dolayı da olabilir, bir çok sebebi olabilir..
TIRNAK: Dolu fişek veya boş kovanı fişek yatağından çıkarmaya yarayan ve kovanı dip tablasından kavrayan parçadır.
Tetik: Geriye doğru çekilir ve horozun kurulmasını düşmesini sağlar. Horoz Korkuluğu: Tetiği muhafaza altına alır. Horoz Düşürme Parçası: Horozun düşmesini sağlar. Çıkarıcı: Kovan atma boşluğundan dışarı atılım sağlar.
Sebebi tahminen tırnak yayı veya tırnakta sorun. olmasıdır. Fişek tahliye esnasında tirnaktan kurtulur ve.
İlgili 39 soru bulundu
Tüfeklerinizde ve tabancalarınızda boşa tetik düşürmek iğneye zarar vermektedir. Yüksek kaliteli Sterling Tetik Düşürücü aparat sayesinde iğne kırılması gibi oluşabilecek hasarları önleyebilirsiniz. Tetik hassasiyeti, dolum eğitimi, emniyetli saklama ve kuru tetik çalışması amaçlı kullanılır.
Namlu içerisinde barut yanmaya başlayınca milisaniye gibi çok kısa bir süre içinde aniden çok yüksek basınç değerleri oluşmakta ve yanmış gazların sıcaklığı yükselmektedir. Namlunun iç yüzeyi de istenmeyen şekilde gazlardan gelen yüksek ısı akısına maruz kalmakta ve namlunun ısınmasına sebep olmaktadır.
Ateşli silahlar kapsamında olan kurusıkı silahı gerçek silahtan ayıran temel özelliği namlusudur. Gerçek silahlar da namlu açık olsa da kurusıkı tabancalarda namlu kapalıdır. Kurusıkı silah ile gerçek silah arasındaki farklardan bir tanesi de mermiler konusunda ortaya çıkar.
Boş Kovan Dışarıya Atılamıyor
Mühimmatın hatalı olması nedeniyle kapak takımı tam olarak geriye gelmemiş olabilir, mühimmatınızı değiştirerek tekrar deneyiz.
Rayyür; “namlu içinde helezon şeklinde birbirine paralel olarak uzanan setlerin, fişek çekirdeği (mermi) üzerindeki silaha özgü izlerine” denir.
Şarjörlerin fişek kapasitesi yüksektir. Şarjörlü tabancaların fişek kapasiteleri 6+1'den 16+1'e kadar değişir. Şarjörlü tabancaların fişek kapasitesi ifade edilirken (Örneğin: 12+1, 14+1, 15+1, 16+1, 8+1, ...) Artı bir (+1) tabiri kullanılır.
RAMPA:Fişeğin hazneden atım yatağına doğru ilerlerken tırmandığı-kat ettiği yoldur. Fişek yatagına bitişik ve gerisinde bulunur.
S: Secure olur büyük ihtimalle. F:Fire S:Secure olması lazım.
Havaya ateşlenen mermi, tırmanışını bitirdikten sonra (yerçekimi kuvveti nedeniyle) yere dönme sürecine geçer ve saniyede yaklaşık 90-180 metre hızla hareket eder. Üstelik saniyede 60 metre hızla hareket eden bir mermi boyutunda bir cismin bile bir insanın başına isabet etmesi ölümcül bir risktir.
Eğer silahınız uzun bir süre kullanılmayacaksa namlu içi ve dış, ayrıca diğer iç yüzeyler yüksek kaliteli yağ veya silahlara özel koruyucular ile kaplanmalıdır. Kasa, mekanizma ve namlu, paslanma önleyici yağla yağlanmalıdır.
Uzar, “Ülkemizde genel olarak kullanılan 9 mm bir mermi, namlu çıkış hızıyla 90 derecelik bir atışla 1250 metreye ulaşır. Benzer olarak 75 derecelik atışlarda 1200 metre, 60 derecede ise 1000 metre yükseklik kazanır” dedi.
Zira şarjörü çıkartılmış bir tabanca boş zannedilir fakat namlusunun içinde bir ihtimal mermi unutulmuştur. Tetik çekildiğinde bu mermi ateş alır. Bu sebeple çok kaza olmuştur ve olmaktadır. İşte “Silah boşken, dolu olduğundan daha tehlikelidir” denmesinin sebebi de budur.
Hızlı bir merminin beyini parçalaması halinde yara genellikle ani ölümle sonuçlanır. Kalp veya ana damarlardan birinin doğrudan isabet alması halinde kanama o kadar hızlı gelişir ki, yaralının ölümü an meselesi haline gelir.
Silah kolluk kuvvetleri tarafından ele geçirilmiş olsa dahi, boş kovam ve mermi çekirdeği gibi unsurlar üzerinden de 6136 sayılı Kanuna muhalefet suçu sebebiyle işlem yapılabilir. Fakat mermi çekirdeği ve içi boş kovanlar ile fail arasında net bir ilişki kurulabiliyor olmalıdır.
Kurusıkı silahlar ile bitişik ve bitişiğe yakın mesafeden yapılan atışlarda çok ciddi sonuçlar doğurabilen yaralanmalar olabilir. Özellikle kafa, boyun ve göğüs bölgesinde oluşan yaralanmaların ölümcül olabileceği bildirilmiştir (2).
Kuru Sıkı Silahı Modifiye Etmenin Cezası Nedir? 6136 Sayılı Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkında Kanun ile kuru sıkı tabancalarda değişiklik yapılarak öldürmeye elverişli hale getirilmesi halinde bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunacağı düzenlenmiştir.
Kurusıkı Tabanca Taşımanın Cezası Nedir? 5729 sayılı kanunun 3 maddesine aykırı kuru sıkı tabancayı taşımak suç değil idari yaptırıma tabidir. Yani kanuna aykırı olarak kuru sıkı silahı taşıyan kişiye idari para cezası kesilir. Kanuna göre kesilecek idari para cezası 500 Tl dir.
Yivli namluları birbirinden ayıran bir başka özellik ise merminin kendi ekseni civarında dönene kadar kat ettiği mesafe olan Hatve'dir. Bu mesafeye Hatve denir. Mermi yivli namludan çıktığında namlunun yivlerinin şeklini almış olur.
Su altında silahla ateş edilebilir mi? Oksijenin barutun içinde bulunmasıyla tetiğe basılması, barutun içerisinde başlayan reaksiyonlar, yanmanın gerçekleşebilmesi için gerekli ve yeterli oksijeni sağlamış oluyor. Bu sayede silah hem boşlukta hem de su altında ateş alabiliyor.
Çok sıcakta patlama riski yüksektir. Çünkü aşırı ısınan merminin içindeki gaz basıncı artar ve patlamaya daha müsait hale gelir. Mermilerin de belirli muhafaza edilme sıcaklıkları vardır. Bunlara uygun olarak muhafaza ederseniz hiçbir sıkıntı olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri