Uçakta kabine özel izinler hariç silah sokulması yasaktır. Ruhsatlı silahlar, hobi amaçlı silahlar uçağa binmeden önce silah teslim noktalarına silahlarını bırakmak zorundadırlar.
Bu kapsamda: Silahları ile birlikte seyahat edecek yolcularımızın ilk aşamada havalimanındaki silah teslim noktasına uğrayarak silahlarını görevli memura teslim etmeleri gerekmektedir.
Ateşli silahın ve mermilerin toplam (brüt) ağırlığı 5 kg'dan ağır olmaması gereklidir. Yani 200 mermi vs gibi bir üst sınır yoktur. Buradan hareketle tabancalar genelde ortalama 1 kg dır, 9*19 mm parabellum merminin tanesi ortalama 12 gr dır.
Uçuş öncesinde havalimanı terminaline gelen yolcu, ruhsatlı silahını güvenlik kontrol noktasında, varış noktasındaki “silah teslim etme” yerinde geri almak üzere, polise silahını bildirerek teslim eder.
Uçuşlarında silah taşıma ihtiyacı olan misafirlerimizin, havalimanı girişindeki güvenlik kontrolü öncesindeki silah teslim noktalarına gitmeleri gerekmektedir. Bundan sonra kontuara geldiklerinde hizmet ücretini ödeyecek olan misafirler ödemelerini kredi kartı ya da nakit ödemeyle gerçekleştirebilirler.
İlgili 33 soru bulundu
Silahlı pilotlar, kokpitte silahlarını kalçalarında kılıfında taşıyor. Dışarıda ise kilitli kutularda taşımaları gerekiyor. Pilotların silahlarını kullanma yetkileri sadece kokpitle sınırlı. Ateşli silahlarıyla mağazalara veya alışveriş merkezlerine gitmeleri ya da sosyal hayatta silahlarını taşımaları yasak.
THY'den yapılan açıklamada "Ruhsatlı ateşli silah, tüfek ve/veya mühimmatların taşınması hizmeti karşılığında (muaf listesinde yer almayan) yolcularımızdan 1 Mart 2018 tarihinden itibaren 20 TL ücret talep edilecektir" denildi.
Taşıma ruhsatına sahip ziyaretçiler ruhsat kontrolünden sonra alışveriş merkezine giriş yapabiliyor. PROF. DR. ERDENER YURTCAN (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi): Bir kişiye silah taşıma ruhsatı verilmesi demek, 'Bu kişi, bu silahla toplum içinde dolaşabilir' demektir.
Yurtdışından sadece dış temsilciliklerimizde çalışan dışişleri personeli ile askeri, güvenlik ataşesi, güvenlik görevlileri bir defaya mahsus olmak üzere silah getirebilirler. İlgili işlemler İçişleri Bakanlığınca yapılır. Bunun dışında şahısların yurtdışından silah alıp getirmesi mümkün değildir.
Mevzuata göre tüfeklerin kargo ile gönderilmesi önünde bir engel yok.
Hürriyet havacılık yazarı Uğur Cebeci, silah kullanımının son çare olması gerektiğini belirtti: “Yüksek irtifada, seyir halindeki bir uçakta ateşli silah bulundurmak çok riskli. Hem kabini deler, basıncın dağılmasına sebep olursa uçağı düşürebilir hem de hedef şaşarsa diğer yolculara zarar gelebilir.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
2023 mermi istihkakı, sivil ruhsatlı silah sahipleri için yıllık 1000 adettir. Ruhsatlı silah sahipleri, 1 yıl içerisinde MKE ve ruhsatlı satış ofislerinden en fazla 1000 adede kadar mermi satın alabilmektedir.
Bulundurma ruhsatlı silaha sahip kişiler, mesken veya işyerlerini daimi olarak değiştirmeleri halinde yeni adreslerini ruhsatı veren mülki amirliğe bildirerek silah nakil belgesi almak ve yeni adreslerinin kayıtlara geçirilmesini ve ruhsatına işlenmesini sağlamak zorundadırlar.
İGA İstanbul Havalimanı Terminali giden yolcu katı 1 ve 7 numaralı giriş kapılarında, güvenlik noktası öncesinde silah teslim noktaları bulunmaktadır.
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
Taşıma ruhsatlı silahla alışveriş merkezilerine otellere girilebiliyor. Ama bulundurma ruhsatıyla silah yalnızca evde ya da işyerinde tutulabiliyor.
Buradan, bu bölümler hariç diğer sağlık kuruluşlarına ve diğer servislere ve polikliniklere silahla girilebileceği -güvenlik ve kolluk personelleri hariç- gibi bir anlam çıkmaktadır. 6136 sayılı kanunda eğitim ve öğretim kurumlarına da ateşli silahlarla girmenin yasak olduğu belirtilmiştir.
Glock dünyada oldukça fazla tutulduğu ve sevildiği gibi ülkemizde de sevilmekte ve silah ruhsatı almak isteyenlerin tercih ettiği bir markadır. Ancak ülkemizde glcok için satış randevusu almak zordur. Özellikle silah taşıma ruhsatı veya silah bulundurma ruhsatı kullanımı için oldukça ideal bir tabancadır.
Ruhsatsız silah bulundurma ve taşıma Türk ceza hukukukuna göre suç teşkil eden bir eylemdir. 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu uyarınca ruhsatsız silah taşıma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Öncelikle havalı silahınızı yanınızda taşımak için resmi bir bayiden satın almış olmanız ve faturasını yanında bulundurmanız gerekmektedir. Eğer havalı silah yetkili bir bayiden alınmamış ya da faturası yok ise havalı silah taşımak suç teşkil etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri