Silifke'de yer alan çoğu plaj, denizin sığ olması nedeni ile ailelerin uğrak yeridir. Silifke'de Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde denize rahatlıkla girebilirsiniz.
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu'nda yer alan Kum Mahallesi Plajı, ismini ince kumlu sahilinden alıyor. Denizin sıcaklığı oldukça yüksek ve derinlik olarak da sığ. Bu sayede çocuklu aileler için oldukça uygun. Dalgasız ve sakin bir atmosferle birlikte korunaklı bir koy içinde yer alıyor.
Deniz seviyesi oldukça sığ olduğundan çocuklu ailelerin de çokça tercih ettiği bir plajdır. Genellikle dingin olan denizden çıkınca kumlara uzanıp güneşlenebilir, sahil boyunca yürüyüş yapabilir ya da aileniz ve arkadaş gruplarınız ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Turizm, ilçenin sahip olduğu önemli değerlerdendir. Silifke Kalesi, Cennet-Cehennem Obrukları, Jüpiter Tapınağı, Aphrodisias Antik Kenti (Tisan Yarımadası), Barborossa Koyu, Astım Mağarası, Uzuncaburç, Ayatekla, Tokmar Kalesi, Liman Kalesi ve Mancınık Kalesi yöredeki turistik merkezlerdir.
Erdemli-Mersin
Türkiye'nin güneyinde iyi bildiğimiz yerlerin dışında Mersin Erdemli de eylülde deniz tatili yapabileceğiniz şehirlerden. Sakin ve uygun fiyatlı bir tatil istiyorsanız Mersin Erdemli sizin için iyi bir seçenek olacaktır.
Denize sıfır. Manzarası harika. odaları temizdi. Sadece konakladık. Kahvaltisi bizce yeterliydi, çok büyük beklentiniz olmasın.
Konumu: Manisa, Batı Anadolu'nun denize kıyısı bulunmayan, fakat kıyıya en yakın ilidir. Coğrafi bakımdan, Ege Bölgesi'nin orta ve kuzeyinde olup, batısı Asıl Ege, doğusu ise İç Batı Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. Gediz Havzası'nın büyük bölümü il sınırları içinde bulunmaktadır.
Mersin - Silifke arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 1 saat 26 dakika sürmektedir.
İLÇENİN KONUMU
Toros Dağları'nın eteğinde, Göksu Irmağı'nın iki yakasında kurulmuş bulunan Silifke; Güneydoğu Anadolu, Doğu ve Batı Akdeniz ile İç ve Batı Anadolu'yu birbirine bağlayan Devlet Karayolu ağının kavşak noktasında olup, İl merkezi Mersin'e 80 km mesafededir.
Mersin - Taşucu otobüs yolculuğu ortalama 1s 45d civarındadır. Ancak bu iki şehir arasındaki 85 km mesafeyi en hızlı otobüs ile 1s 15d civarında gidebilirsiniz.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Tarsus (Hititçe: Tarşa), Mersin ilinin en doğusundaki ilçesidir. İlçe doğuda Adana, batıda Mersin merkez, kuzeyde Pozantı ve Çamlıyayla, güneyde Akdeniz ile çevrilidir.
Mersin-Antalya yolunun hemen yanında bulunan küçük plajdan denize dökülen soğuk ve tatlı suyun bulunduğu yer.
Kurumumuzda 0-2 yaş çocuklar ücretsiz, 3-6 yaş arası %50 indirimli, 7 yaş ve üstü çocuklardan kişi başı ücret alınır. Ödemeler giriş esnasında alınır. Erken çıkış durumunda resmi gerekçe olmadıkça iade yapılmayacaktır. Söz konusu ücretlere KDV dahildir.
Marmaris ve çevresi, birbirinden güzel koylara sahip. En güzellerinden birisi de, Hisarönü köyünün yemşeyil çam ormanlarıyla çevrili Kerdime sahili. Şezlong ve şemsiye de kiralayabileceğiniz bu sahilde denize girmek için en güzel zaman ise kesinlikle suyun çarşaf gibi dümdüz olduğu sabahın erken saatleri!
Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, Türkiye'de 31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor. Deniz kıyısında oturanların çoğu Ağustos'un ilk haftası Eyyamı bahurda denize girmenin zararlı olduğuna inanır ve girmezlerdi.
Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı olan Kızkalesi Türkiye'nin görülmesi gereken 100 yapısı arasında yer almakla birlikte Unesco tarafından da geçici miraslar listesine kabul edilmiştir. Erdemli merkeze 23 km uzaklıkta olan Kızkalesi Plajı görülmeye değer plajlarımızın başında gelmektedir.
Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilen ve ejder meyvesi olarak bilinen tropikal pitaya meyvesi, Arap ülkelerinden yoğun talep görüyor.
Silifke (Içel) sancagi bazen Karaman eyaletine bazen de Kibris eyaletine son olarak ta 1870 vilayet nizamnamesine göre Adana eyaletine baglanmistir. 1924'te sancak örgütü kaldirilinca ilçe Silifke (Içel) vilayetine bagli ilçe konumuna gelmistir.
Merkezdeki ilçeleri Akdeniz, Mezitli, Yenişehir, Toroslar; diğer ilçeleri ise Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar ve Mut'tur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri