Zamanla küflenme, kararma ya da sararma gibi sorunların ortaya çıktığı silikon yüzeyler çirkin bir görüntü oluşturabilmektedir. Bu yüzden de temizlenmeleri ya da silikon sökmek ve tekrar uygulama yapmak bile gerekebilmektedir.
Meme protezlerine önceleri biz 10-15 yıllık bir süre biçerdik. Fakat herhangi bir sorun çıkartmazsa hayat boyu kalabilir bu protezler. Ama kimi hastada 5 yılda, kimi hastada 10 yılda bazı ufak tefek sorunlar çıkarabilir bu protezler.
Bu tip yırtılmanın bazı belirtileri; Yırtılma olan memede şişkinlik, ağrı ve acı şeklinde olur. Meme boyutunda ve şeklinde değişiklik görülebilir. Yırtılma olan memede yumru şeklinde şişlikler oluşabilir. Meme dokusunda yumuşama ya da sertleşme şeklinde kendini belli edebilir.
Silikonlar Kaç Yılda Bir Değiştirilir? Silikon protezlerin mutlaka değiştirilmesi gereken özel bir süre yoktur. Herhangi bir komplikasyon gözlenmediği sürece silikonlar ömür boyu değiştirilmeden kalabilir.
Bu süre zarfında özellikle memenin üst bölgesinde ödem olması normaldir. Ameliyattan sonraki 2. haftada bu ödem azalmaya başlar. 1. ayda silikon, memeyi oldukça şekillendirmiş ve güzel bir görünüme kavuşturmuş olur. Meme dokusu 3. ay sonunda yumuşak bir kıvama ulaşır.
İlgili 45 soru bulundu
Silikonun hiç donmamasının yanı sıra geç donması da o ürünün raf ömrünü tamamlamış olduğunu gösterir. ancak yüksek nem oranı içeren ortamlarda depolanmış bir silikonun bir yıl içinde kullanılması gerekir. Yine de , üzerinde son kullanma tarihi geçmiş bir silikonun satın alınmasını tavsiye etmiyoruz.
Silikon Mastik Özellikleri
Silikon mastik neme, kimyasallara ve dış hava koşullarına dayanıklı bir üründür. Yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esnekliği ile ön plana çıkar.
Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Kullanılmış olan silikonun hiç donmaması ya da beklenilen sürede daha geç bir süre içerisinde donması silikonun raf ömrünü tamamlamış olduğunu gösterir. Bunun gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmamak için son kullanma tarihi geçmiş olan bir silikonun satın alınması tavsiye edilmemektedir.
Raf Ömrü: Üretim tarihinden itibaren 12 ay.
İmplantlar ağırlıkları nedeniyle dışarıya ve aşağıya doğru kayar. Ameliyat sonrası erken dönemde sürekli yüz üstü yatma alışkanlığı olan kişilerde de dışa doğru silikon protez kayma sorunu görülebilir. İçe Kayma: Silikon implantın büyük kısmı meme ucuna göre daha içeridedir.
Silikon meme büyütme ameliyatınızın üzerinden 6-12 ay geçtikten sonra protezlerin kayması, yer değiştirmesi mümkün değildir. Ancak erken dönemde özellikle ilk günlerde ve ilk 3 ay da yukarı, aşağı ve yanlara hareket, kayma, yer değiştirme gibi sorunlar olabilir.
Damla Protez (Anatomik Tip Silikon İmplant) Avantajları ve Dezavantajları Damla veya Anatomik tip Silikon implantların taban şekli daire değildir, yatay ve dikey eksenleri farklılık gösterir. Bu özelliğin dezavantajı silikon implant kendi etrafında döndüğünde meme şeklinin bozulacak olmasıdır.
Silikon protezlerde kayma deformitesinin sık görüldüğü hastaların gevşek yapıda bağ dokusuna sahip oldukları gözlenir. Doku yapısının gevşek şekilde olması memenin protezi güçlü bir şekilde tutamamasına neden olabilir.
Kullanılan silikon implantın boyutları arttıkça ağırlığı ve çevresindeki dokulara yapacağı bası da artar. Ameliyatı izleyen aylar veya yıllar içerisinde implant çevresindeki dokular incelmeye gevşemeye ve sarkmaya başlar, dalgalı görünüm daha da belirgin hale gelir.
İlk başlarda damla silikonlar, yuvarlak silikonlara göre daha sert olarak algılanabilir ancak ilerleyen zamanlarda silikon memeye tam uyum sağladıkça bu fark kaybolur. Yukarıda da bahsedildiği üzere 1. yılın sonunda oldukça doğal bir kıvama gelir.
Eskimiş, sararmış silikon nasıl temizlenir diye soruyorsanız çamaşır suyu veya amonyaklı kimyasal temizleyiciler silikon yüzeylerdeki renk değişimini bir süreliğine temizleyebilmektedir. Aseton ve alkol gibi solüsyonlar da bu iş için kullanılabilmektedir.
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.
Son kullanma tarihi geçmiş silikonlar, uygulama sonrası üzeri 15 dakika içerisinde kabuk bağlıyorsa halen kullanılabilir durumdadır. www.promast.com.tr [email protected] neden olabileceğinden ıslak silikon ile uzun süreli temastan kaçınılmalıdır.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Isıya Dayanıklı Silikon
Minimum 250 dereceden maksimum 300 dereceye kadar ısı direncine sahiptir. Genel olarak kalorifer, soba, otomobil, baca, pompa motoru gibi ısı stresi yüksek işyerlerinde kullanıma uygundur.
Ürünün tamamen silikon olduğuna emin olmalı, uygun maliyeti sebebi ile solvent içerikli ürünleri tercih etmemelisiniz. Çünkü, solvent içerikli ucuz silikonlar zamanla uygulandığı yerde hacim kaybına uğrar ve su sızdırabilir. Çok kısa sürede kararma yapar ve küf oluşturabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri