Vişne suyu diüretik bir içecektir. Eğer çok fazla tüketirseniz mide bulantısına ve ishale neden olur. Doktorlar vişne suyunun ölçülü şekilde ve şekersiz tüketilmesini önermektedir.
İçinde yüksek miktarda, A, B, C, K vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, omega-3 ve omega-6 yağları bulunur. Vişne suyu aynı zamanda, lif, karbonhidrat, protein, potasyum, manganez, bakır ve az miktarda yağ içerir. Bu çok faydalı meyve suyu, kansızlık, halsizlik, bağışıklık sistemi ve metabolizma için yararlıdır.
Uzun süreli ve aşırı tüketiminde kilo almanıza neden olabilir. Vişne tüketimi bazı ilaç kullanımlarıyla zararlı sonuçlara yol açmaktadır. Deride kızarıklık, döküntü ve boğazda tahrişe neden olan alerjik etkileri bulunabilir. Vişnenin yüksek sorbitol içeriği nedeniyle karın ağrısı ve ishale neden olduğu bilinmektedir.
Aşırı tüketilen meyve suları ve asitli içecekler, fazla miktarda şekerin vücuda girmesiyle, kan şekerini yükselterek, şeker hastalığı, obezite ve eklem hastalıkları yanında, böbrek, göz, kalp ve damar hastalıklarına da yol açabilir.'' açıklamasında bulundu.
ABD'deki Louisiana Eyalet Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, sabah ve akşam bir bardak vişne suyu içenlerin, yaklaşık 90 dakika fazla ve daha iyi uyuduğunu gösterdi.
İlgili 16 soru bulundu
Vişne Suyunun Zararları ve Yan Etkileri
Vişne suyu diüretik bir içecektir. Eğer çok fazla tüketirseniz mide bulantısına ve ishale neden olur. Doktorlar vişne suyunun ölçülü şekilde ve şekersiz tüketilmesini önermektedir. Kronik bir ilaç kullanıyorsanız ilaçla beraber vişne suyu almamaya çalışınız.
İçerdiği yüksek A vitamini sayesinde hem göz hem de beyin sağlığı için oldukça faydalıdır. Vişne Zayıflatır Mı? Vişnenin zayıflatma etkisi yoktur ancak metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bu da diğer yiyeceklerin hızla eritilmesini sağlar.
En sağlıklı meyve suları arasında yer alan elma suyu, beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın etkilerini de azaltıyor.
Meyve Suyu Fazla Tüketilirse Ne Olur? Hazır meyve suları çok miktarda glukozu, yani şeker içerirler. Bu kadar yüksek miktardaki glukoz en başta metabolizmayı olumsuz yönde etkiler. Bunların haricinde yine bu kadar yüksek miktarda glukozu vücuda almak kanser, obezite ve diyabet gibi ciddi hastalıklara kapı açar.
Portakal suyu ve birçok meyve suyundaki şeker, gece gece enerjinizin yükselmesine ve ayılmanıza neden olur. Bu konuda vişne suyunu diğer meyve sularından ayrı tutabiliriz. Vişne suyu melatonin hormonu içerir. Melatonin vücudun biyolojik saatini ve ritmini ayarlar ve karanlıkta daha fazla salgılanır.
Vişne, tıpkı kiraz gibi vücutta idrar söktürücü etki yaratıyor.
Böbrek hastaları için de vişne güvenilebilecek bir meyvedir. Bunun yanında tüketenleri kanserden, kalp, damar hastalıklarından korumaktadır. Gut hastaları için de vişne önerilmektedir.
Günde bir bardak vişne suyu tüketimi; vücut günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor. Kalp ve damar hastalıklarından kansere hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan vişne, kas ağrılarının hafifletilmesi, hafıza gelişimi ve kilo dengeleme gibi konularda da etkin rol oynuyor.
VİŞNE SUYU: Ateşi düşürüp susuzluğu giderir, ateşli hastalıklardan sonra asitleşen kanı temizlemeye yardımcı olur. Vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasında da etkin rol oynar. Mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını sağlar. Ayrıca idrar söktürücü özelliği vardır.
Vişne suyu içerdiği antioksidanlar sayesinde adet zamanı yaşanan kas ağrılarını hafifletiyor ve daha kolay bir adet dönemi geçirmenizi sağlıyor.
Coşkun, kan bağışı sonrası içilen vişne suyunun kan yaptığı yönündeki düşüncenin de yanlış olduğunu ifade etti. Kan bağışı sırasında vücuttan bir ünite yani 490 mililitre kan alındığını kaydeden Coşkun, bağıştan sonra vücuttaki sıvı dengesini sağlamak amacıyla vişne suyu, maden suyu ya da su ikram edildiğini belirtti.
Günde 2 bardaktan fazla meyve suyu tüketilmemelidir ve aç karnına içilmelidir.
Yüzde 100 meyve suyunda koruyucu ve katkı maddesi, şeker ve sitrik asit de yoktur” diyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Aydın ise “Paketlenmiş meyve sularına yüzde 100 karşı olduğunu belirtiyor ve “Isıl işlemler meyve sularında bulunan enzimleri ve faydalı bakterileri tahrip ediyor.
Vücudun ihtiyacı olan su, suyun kendisinden ve tüketilen yiyecek ya da diğer içeceklerden sağlanabilmektedir8. Dolayısıyla taze sıkılmış meyve suyu, yeşil çay, ayran gibi içecekler sayesinde de su ihtiyacının bir kısmı karşılanabilir.
Ananas, elma ve portakal
Meyveler yüksek oranda su ve posa içerdikleri için aynı kaloride meyve suyu ya da tatlılara göre midede çok daha fazla yer kaplıyorlar ve doygunluk hissine katkı sağlıyorlar. Özellikle de ananas, elma ve portakalın posa ve su içerikleri ve doygunluk indeksleri yüksek.
İçeceğin içindeki meyve oranı %100 ise meyve suyu,%25-99 arasında ise meyve nektarı,%10-24 ise meyveli içecek, %0-9 arasında ise aromalı içecek ve %0 ise toz içecek olarak tanımlanmaktadır. katılması ile de hazırlanabilir.
Vişne suyu, zengin bir antioksidandır. Bu sayede kanı temizler, vücudun çeşitli yerlerindeki iltihabı kurutur, eklem ağrılarını giderir. Ağrıyan ve yorulan kasların onarılmasına yardımcı olur.
Vajina sıvısı yemenin ya da yutmanın faydaları ise şöyle sıralanıyor; Göz enfeksiyonlarına karşı etkin mücadele sağlıyor. Kalsiyum açısından çok zengin. Hücrelerin elektrik yüklerini uyarıyor.
Muz, hurma, ceviz, süt ve bal karıştırılarak hazırlanabilecek olan içecek yüksek kalorisi nedeniyle kilo almayı sağlar. Bir miktar ananasın kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm ile süt içinde karıştırılması sonucu elde edilen içecek sağlıklı kilo almaya yardımcıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri