İNSAN VUCUDUNA ZARAR VERMEZ..
Silikonlar, cilt üzerinde tahriş yaratmaz. Aslında, tahrişi azaltır veya yok ederler, çünkü ürün uygulaması sırasında hammaddelerin yayılım ve dengelenmesini sağlamaktadır. Böylelikle, cilt üzerinde birikim azalır ve dolayısıyla potansiyel tahriş edici kozmetik ve ilaç hammaddelerinin minimize edilmesi sağlanır.
Eğer kaliteli silikon tercih ediliyor ise kişiye herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz.
Kurumuş silikon elden nasıl çıkar diyenlerin imdadına sıcak su yetişir. Ellerinizi sıcak suda mümkünse deterjanlı suda bir süre bekletin. Ayrıca aseton da silikonu çözebilen bir malzemedir. Sonrasında elinizi kesmeyecek sert bir cisimle silikonu kazıyarak temizleyebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Elinize aldığınız toz deterjanı ovaladığınız takdir de elinizde bulunan silikonların da döküldüğünü hissedeceksiniz. Aynı zamanda bulaşık deterjanı ve bulaşık teli kullanarak da elinize yapışan silikonu temizleyebilirsiniz.
Silikon lekesi genel olarak ısı tabancası ile beraber saç kurutma makinesi kullanmak suretiyle çıkarılmaktadır. Aynı zamanda pasta ile nazik bir şekilde ovalamak suretiyle hemen arkasından tamamen çıkarmak mümkündür.
Özellikle sadece ahşap yüzeylerde değil kağıt, karton, deri, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi pek çok materyalde üst düzey yapıştırma kabiliyeti sunan silikon tabancası, el işlerindeki işlevi sayesinde oldukça popülerdir.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Göğüs büyütme ameliyatı sonrasında herhangi bir olumsuz duruma rastlanmaz. Kişinin sağlığını tehlikeye atmaz. Silikonun ise vücut ile etkileşimi olmayacağı gibi zararı da dokunmaz.
Silikon doğada bulunan bir elementtir ve sağlık için zararlı olduğuna dair herhangi bir bilimsel kanıt yoktur. Silikon, vücut tarafından eritilmez ya da emilime uğramaz. Yani zamanla silikon memeler eriyip kana karışıp zehirleme ya da kanser hücresi oluşturma gibi etkiye sahip değildir.
Meme protezlerinde üretiminde kullanılan tıbbi sınıf silikon, çok nadiren alerjik reaksiyona neden olmaktadır. Silikon maddesinin kendisine alerji genel olarak oldukça nadirdir. Silikon sakızdan, güzellik ürünlerine hatta gıdalarda bile, günlük hayatta kullanılan ve tüketilen birçok şeyin içinde mevcut olabilmektedir.
Doğaya zarar veren içerik cilde de zarar veren ortak etken maddeleridir. Bunlar; paraben, vazelin, sodyum sülfat, silikon, triklosan, talk pudrası, dioksin, setil alkol, SLS, SLES, PG, DEA gibi içeriklerdir.
Saç derisine uygulanan ürünlerde silikon olmamalıdır.
Silikonlu içerikler saç derisini kaplayıp saç köklerini tıkayabilir. Bu yüzden saç derisi ve köklerini besleyici ürünler fayda göstermeyebilir. Saç derisinin terlemesi ve nefes alması engellendiği için saç derisi sağlığı bozulabilir ve saçlar dökülmeye başlayabilir.
SİLİKON KAPLAR KANSEROJEN MADDE İÇERMİYOR
Ve yine % 100 silikon kaplar kanserojen madde içermez. İçerisinde insan sağlığı için zararlı maddeler yoktur. Esnek ve pratiktir. Çatlamaz, kırılmaz yıllar boyu kullanılabilir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Isıya Dayanıklı Silikon
Minimum 250 dereceden maksimum 300 dereceye kadar ısı direncine sahiptir. Genel olarak kalorifer, soba, otomobil, baca, pompa motoru gibi ısı stresi yüksek işyerlerinde kullanıma uygundur.
Raf Ömrü: Üretim tarihinden itibaren 12 ay.
Plastik, cam, ağaç, seramik, mermer, metal, kumaş, deri, v.b maddelerin yapıştırılmasında kullanılır Ayrıca hobi çalışmalarında dolgu maddesi ve conta olarak kullanılabilir . Genel olarak yapıştırma işlerinde kullanılır. Çok kuvvetli bir yapışma sağlamasada yapıştığı yeri kolay kolay bırakmaz ve koku yapmazlar.
Silikon ve Plastik Aynı mıdır? Teknik olarak incelendiğinde silikon, kauçuk ailesinin bir parçası olarak düşünülür. Ancak plastikler yaygın olarak, silikon sentetik bir kauçuk ve sentetik bir plastik polimer arasındaki melez bir madde olarak tanımlanmaktadır.
Soğuk silikon tabancasıyla uygulanan silikonlar sıcak silikona nazaran çok daha uzu sürede kururlar fakat yapışma kuvvetleri ve dayanıklılıkları çok daha fazladır. Bu nedenle de bu tür silikonlar endüstriyel alanlarda daha çok kullanılırlar.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Maket bıçağı yardımıyla silikonu kesebilirsiniz. Fakat bunu yaparken duş teknesinin zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Küvet silikonu da bu yöntemle sökülebilir. Maket bıçağını kullandıktan sonra silikon çıkarıcı ilaç sürerek bir müddet beklemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri