Isıya dayanıklılık sayesinde uzun süre kullanımdan yararlanılır. Dış mekanlarda hava şartlarından etkilenmeyen malzeme ile izolasyon yapma şansı bulunur. Pratik şekilde uygulama yapılır. Etrafa bulaşma ve dökülme riskleri silikon tabancası ile önlenir.
Isıya dayanıklı silikon ne kadar sıcaklığa kadar kullanılabilir? Cevap 1: Genellikle -50°C ila 300°C arasında stabil çalışır.
Calofer, tamamen sertleşen ve 1.500°C'ye kadar ısıya dayanıklı yüksek kaliteli bir mastiktir. Özellikle duvar, beton ve metal arasındaki yüksek sıcaklıklara maruz kalan derzler ve çatlaklar için uygundur. Soba, fırın, şömine, kalorifer kazanları vb. montajı veya tamiri için kullanılabilir.
Silikon, camın da hammaddesi olan silis kumunun sıvılaştırılması sonucunda elde edilen sağlıklı ve hijyenik bir hammaddedir. Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir.
yağsız ve kullanılmış silikonlar hepsi bir arada özellikle üst üste konularak muhafaza edilmemeli. aksi halde birbirlerine yapışırlar ve sıcaktan şekil bozukluğuna uğrarlar.
İlgili 22 soru bulundu
Yüksek akışkanlıklı bir silikon 40 dereceye kadar ısıtılarak akışkanlık arttırılabilir. Çok fazla ısıyı arttırmak silikonu akıcı hale getirirken, aynı zamanda katalizörle hızlı reaksiyona da yol açar. Bu da döküm yapamadan malzemenin donmasına neden olur.
Selsil 315° Isıya Dayanıklı SİYAH Sıvı Conta Tüp Silikon 50 Gr ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Sıvı conta hızlı kuruyan esnek özel amaçlı 315 derece ısıya dayanıklı contalama silikonudur. Otomobillerde , difrensiyel kapaklarında , motor kapapaklarında , karbüratör kapağında , ısıtma sistemlerinde vb gibi yerlerde kullanılır.
Erime viskozitesi: 5300 cps. Erime sıcaklığı: 160°C - 180°C.
Silikon Kek Kalıbı Fırında Kullanımı
Isıtma için 180 °C tercih edilebilir. Fırın ısınırken hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün. Hangi tarifi uyguladığınıza bağlı olarak silikon kek kalıbı fırında kullanımı süresi de değişir.
Yemeğinizi daha az zamanda, yanmadan ve yapışmadan tekrar kullanılabilir şekilde yapabilirsiniz. Sık sık parşömen kağıdı kullanmak yangın tehlikelerine yol açabilmektedir, bu sebeple silikon ürünler daha sağlıklı ve güvenlidir.
Isıya Dayanıklı Silikonlar: Genellikle yüksek ısı direnci gerektiren endüstriyel makine parçaları ve elektrikli ev eşyalarının üretiminde, tamiratında, otomobil yedek parça imalat ve tamiratında kullanılır. Yüksek elastik özellikleri vardır. Sıvı conta olarak otomotivde sıkça kullanılır.
UV ışınlarına ve yüksek ısıya dayanıklıdır, rengini muhafaza eder. Kürleştikten sonra küflenmeye karşı dayanıklıdır. Gözeneksiz yüzeye mükemmel yapışma gösterir.
Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
Ortalama olarak 160 ile 180 derece arasında silikon erime sergiler.
Normal kauçuğun kullanılamayacağı alanlarda da rahatlıkla silikon tercih edilebilir. -60 ile +180 derece ısı aralığında kullanılabilecek bir madde olan silikon, doğru uygulamalar ve kaliteyle +400 derece sıcaklığa kadar çalışma imkânı sağlar.
Endüstriyel makina parçalarında, elektrikli ev eşyalarının üretiminde, otomobilde, diferansiyel kapağı, vites kutusu kapağı, motor kapağı ve karbüratör kapağı (sübap) contası olarak, kimyasal reaktörlerde kullanılır. Isı dayanımı : -50°C ile 300°C (50 gr beyaz tüp için 250°C dir.)
Silikon kalıplar ısıyı çabuk üzerine aldığı için son derece homojen bir ısı dağılım sağlar. Bu sebeple ürünün her tarafı eşit şekilde pişer. Silikon kalıplar tatsız ve kokusuz olduğu için hazırlanan ürüne ne koku ne de tat geçer. Fırınınızı 15 dakika kadar önceden tarifinizde verilen dereceye ayarlayıp ısıtınız.
Silikon kek kalıplarını kullanmadan önce kekin daha rahat ve kolay çıkmasını sağlamak için her tarafı iyice yağlanır. Bu işlemde tereyağı kullanabileceğiniz gibi sıvıya kullanarak da yapabilirsiniz. Silikon kalıpların yapışmaz özelliği olmasına rağmen yağlama işlemini asla atlamamalısınız.
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 1979 yılında silikon bazlı ürünlerin gıda pişirme açısından güvenli olduğunu duyurmuştur. Neredeyse cam kadar sağlıklı olduğu iddia edilen silikon ürünler, kek ve muffin kalıbı olarak fırınlarımızda rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Tek bileşenli bir yapıştırıcıdır. -40 °C ile +90 0C'ye dayanıklıdır. Elastikiyetini devamlı surette korur.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Kalite Özelliklerinin Derecelendirilmesi. Korozyona Dayanımı: 1.4742 paslanmaz 950-1000 dereceye kadarı sıcaklıklara dayanabilmektedir.
Silikon, camın da ham maddesi olan silis kumunun sıvılaştırılması sonucunda elde edilen sağlıklı ve hijyenik bir hammaddedir. Oldukça elastik olan yapısından dolayı ilginç bir şekilde yüksek sıcaklıklarda erimeden kullanılabilir. Plastik mutfak ürünleri sıcağa karşı dayanıklı değildir.
Silikon tabancası kullanımı oldukça basittir. Bunun için silikon mumu tabancanın içine yerleştirdikten sonra tabancanın içine iyice girene kadar tetiğe basmanız gerekir. Tabancayı fişe takarak elektrik bağlantısını sağlayabilirsiniz. Daha sonra silikon mumum tabanca içinde 5 dakika boyunca ısınmasını beklemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri