Silikon kalıplar tatsız ve kokusuz olduğu için hazırlanan ürüne ne koku ne de tat geçer. Fırınınızı 15 dakika kadar önceden tarifinizde verilen dereceye ayarlayıp ısıtınız. Fırın tepsisini çıkarın ve kalıbı fırın tepsisi üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıba dökünüz.
Silikon kalıp kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli bir püf noktası da yağlama işlemini yaptıktan sonra kalıba az miktar un serpmektir. Daha sonra hazırladığınız kek harcını kalıp içerisine dökerek pişirme işlemine geçebilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Silikon kek kalıbı direk fırına girer mi? Silikon kek kalıpları buzdolabından çıkardığınız zaman dahi fırına hemen konabilir. Çünkü bu kalıplar; ani sıcaklık değişiminden etkilenmemektedir.
Silikon kalıpta kek yapılışı
Margarin ile yağlanan kalıba karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
İlgili 42 soru bulundu
Silikon kek kalıbını kullanmadan önce iyice yıkamanız gerekir. kalıbın içerisinde önceden kalan kalıntılar varsa ya da hafif bir kirlenme durumu olmuşsa kekiniz istediğiniz gibi pişmeyebilir. Ilık su ve deterjan ile silikon kalıbı kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
Yapışmazlık konusunda en üst sırada olan silikon kalıpları özellikle muffin gibi küçük porsiyonlar halinde pişireceğiniz keklerde tercih edebilirsiniz. Pişme konusunda geleneksel kalıplar kadar iyi sonuç vermese de, ama sizin aradığınız şey pratiklikse silikon kalıpları rahatça tercih edebilirsiniz.
Silikon Kek Kalıbı Zararları diye şey söz konusu değildir. Camın da üretiminde kullanılan kum, silikonunda hammaddesidir. bu nedenle silikon aslında metal kek kalıplarına oranla daha sağlıklıdır.
Özellikle son dönemlerde yaygınlaşan silikon mutfak gereçleri kek yapma işini de bir hayli kolaylaştırmış durumda. Bu yüzden satın aldığınız silikon kek kalıbınız ile silikon kek kalıbında kek tarifimizi uygulayarak hem lezzetli hem de çok pratik bir şekilde kek pişirebilirsiniz.
- Bir kaseye sıcak su doldurun. Daha sonra üzerine 1 yemek kaşığı limon tuzu ya da 3 yemek kaşığı sirke ekleyip, karıştırın. Kalıbınızı bu karışımın içerisine batırın ve yarım saat bekletin.
Silikon Kek Kalıbı
Her ne kadar üreticiler tüm silikon mutfak aletlerinin bulaşık makinesinde yıkamaya uygun olduğunu söyleseler de kek kalıplarını yıkamanızı tavsiye etmiyoruz. Silikon kek kalıbı uzun süre keki içinde muhafaza ettiği için yağı emer. Bu şekilde makinede yıkama yaptığınızda tam temizlik sağlayamazsınız.
Silikon kek kalıplarının malzemesini oluşturan silikon, aslında camın ana hammaddesi olan silis kumunun yüksek ısıda eritilmesiyle oluşuyor. Yani, teknik olarak silikon ve cam, aynı hammaddeden yapılıyor.
Üstelik kek piştikten sonra yapışmadan ve şekli bozulmadan kolayca çıkarılabilmesi mümkün olmaktadır. Bulaşık makinesinde yıkandıktan sonra tekrar yeniden kullanılabilmektedir. Bu büyük boy silikon kek kalıpları kullanımı yapışmaz özelliği ile tercih edilen ürünlerdir.
Silikon kek kalıplarını kullandığınızda fırında ısı ayarı değişimi yapmanızda herhangi bir sakınca bulunmuyor. Örneğin 20 dakika boyunca 180 derecede pişirdikten sonra ısı ayarını 200 dereceye alabilirsiniz. Bu ısı değişiminin silikon kek kalıplarına zarar vermediğini belirtelim.
Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.
*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır. *Yıkanmadan önce soğuması beklenmelidir. Sıcakken direk suya maruz bırakıldığında ürünün yapışmaz yüzeyi hasar görebilir.
Ürüne kesinlikle tat ve koku geçirmez. % 100 silikon kaplar kanserojen madde içermez. İçerisinde insan sağlığı için zararlı maddeler yoktur.
Fazla karıştırma gluteni ortaya çıkartacağından ekmeklerde olduğu gibi lastiksi bir yapının oluşmasına neden olur. Bir kaşık yardımı ile yedirilirse çok daha iyi sonuçlar elde edilir. Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekiniz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Kolay temizlenir, deterjan gerektirmez. -25 ile +220 C arasında fırın, mikrodalga fırın, buzdolabı ve derin dondurucuda kullanılabilir.
Fakat silikon, camın hammaddesi olan cam kumundan üretiliyor ve hiçbir şekilde sağlığa zarar verici madde içermiyor. Halk arasında genel olarak silikon ürünler plastik ürünlerdir kalıbı tamamen yanlış olup bu ürünlerin kanserojen madde içermediği de çeşitli araştırmalarla birlikte kanıtlanmıştır.
Cevap: "Hayır!"
Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.
Yoğurt aslında birçoğumuzun da hakim olduğu üzere kek daha tok ve nemli bir kıvam verir. İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar.
Son olarak: kabartma tozu kekin kabarmasında oldukça önemlidir. Elinizde kabartma tozu yoksa bir tatlı kaşığı kadar karbonata limon suyu dökerek, aktif hale getirebilir ve kekinizin hamuruna ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri