Böyle durumlarda sıcak silikon mükemmel bir yapıştırıcı. Ama piyasada ikiden fazla tip silikon tabancası var. 11 mm silikon çubukları kullananları kullanırsanız çok sıcak gelebilir. Köpüğü eritebilirsiniz. 7 mm'lik olanları kullanın ve sadece yeteri kadarını kullanın.
Evet peligom ve diğer yapıştırıcılar straforu eritir. Straforun en güzel yapıştırıcısı silikondur.
Omega 3 yağı, strafor köpüğü eritecek kadar güçlü bir çözücü olduğu için strafor köpük üzerinde etki yapar ve eritir.
Merhaba, straforu yapıştırmak için kesinlikle uhu ve bally gibi ürünler kullanmayın. Kullanıldığında straforu eritecektir bu yapıştırıcılar.
Köpük olarak bildiğimiz beyaz straforu kullanmanı tavsiye etmem. Benzinde çözülüyor, bozuluyor.
İlgili 42 soru bulundu
Aseton kullan aninda erir.
Strafor köpük, ahşap, metal, plastik, beton, tuğla yüzeylerinde kullanılabilen tuğla, gaz ve beton yapıştırıcı köpüğü ayrıca boşluk ve derz araları için de uygundur, mükemmel yapışma ve yalıtım sağlar.
1 adet yapıştırıcı 4 adet strafor duvar paneli yapıştırmaya uygundur. -Özellikler- Temiz duvara uygulanması tavsiye edilir. Yapıştırıcıyı sürebilmek için silikon tabancasına sahip olmanız gerekmektedir.
lülozik tiner döküldü. Biraz bekledikten sonra straforların erimeye başladığı gözlendi.
EPS, EXP, SÖVE ve benzeri straforların betonlara, ahşaplara, metallere ve farklı alanlara yapıştırılması amacıyla geliştirilmiş solventsiz ve tutunma değeri yüksek tiksotropik pur özellikli çift bileşenli reçinedir. Strafor Yapıştırıcı A bileşen pur reçinesi, B Bileşen sertleştirici karışımı yapılarak uygulanmalıdır.
Erime sıcaklığı 210 - 250 °C'dir. Özgül ısısı 1,34 kg/kg °C'dir. 1 kg plastiği eritmek için gerekli ısı 268 kj/kg'dır.
Köpüğün Giderilmesinde, en güvenilir yöntem Köpük Önleyici kullanılmasıdır. Köpük Kesiciler, Silikon ve Yağ Bazlıdır. Silikon Bazlı Köpük Kesiciler, Köpüğü oluşumların arasına girerek artı eksi güç ile yok eder. Silikon bazlılar Köpüğün uzun süre oluşmaması için en iyi yöntemdir.
Aynı zamanda bulaşık deterjanı ve bulaşık teli kullanarak da elinize yapışan silikonu temizleyebilirsiniz. Elinize yapışan silikonu temizlemenin bir diğer yöntemi de sıcak su, deterjan ve krem kullanmak olarak ifade edilebilir. Silikonu elinizden temizlemek için sert bir cisim ile çıkarmayı deneyebilirsiniz.
İnşaatlarda, ahşap, PVC, alüminyum doğramalarda kullanılır. Derz bileşimleri içinde, doğrama sıvamada, demir doğrama montajında, çatı montajında kullanılır. Tuğla, ahşap, altıçıpan, ytong yüzeylerde birleştirme ve izolasyon için kullanılır. Gözenekli yüzeyleri düzlemek ve doldurmak için tercih edilir.
Silikon yaygın olarak iç yapı yöntemlerinde kullanılmaktadır. Banyolar da, küvetler de, lavabolar da ve daha birçok alanda izolasyon yapıştırma özelliğine sahiptir. Ancak banyo gereçlerinin yapıştırılmasında silikon kullanımı tercih edilmektedir.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
Bazı solvent bazlı boyalar da aynı sprey boyalar gibi köpük malzemeleri eritebiliyor.
Sentetik tiner plastik şişelerde satılır plastiğe ve çoğu boyaya zarar vermez bazı araç boyalarını etkileyebilir. Selülozik tiner plastiği direk eritir bu yüzden teneke kutularda satılır daha güçlüdür ama elektronik kart üstündeki bütün plastik aksamı beyazlatır fazla durursa eritir.
Selülozik tiner, son yıllarda daha çok hızlı kuruma özelliğinden dolayı tercih edilen Selülozik boyalar için olmazsa olmazdır.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Isıya dayanıklı silikon yüksek sıcaklıklarda çalışan tüm malzemelerle kullanım için özel olarak tasarlanır. Minimum 250 dereceden maksimum 300 dereceye kadar ısı direncine sahiptir. Genel olarak kalorifer, soba, otomobil, baca, pompa motoru gibi ısı stresi yüksek işyerlerinde kullanıma uygundur.
285 dereceye kadar dayanabildiği için endüstriyel mutfaklarda da tercih edilebilir. Selsil Pro Silikon, Profesyonel kullanım için üretilmiştir.
Kapı ve pencere montajı, bu köpüğün kullanıldığı başlıca alanlardır. Elektrik tesisatlarının, sıcak ve soğuk su borularının yalıtımı, kiremitlerin yapıştırılması, terasların sızdırmazlığı, beton perde duvarlı binalar ve endüstriyel çatı yalıtımı gibi pek çok alanda poliüretan köpük kullanılabilir.
Strafor malzemeyi karsisonline.com adresinden HKS-1 kodlu mastik ile yapıştırabilirsiniz. Köpük malzemeye zarar vermeden yapıştırmak için üretilmiştir.
Strafor Sertleştirici, A bileşen pur reçinesi, B Bileşen sertleştirici karışımı yapılarak uygulanmalıdır. Karışım oranları ambalajlarda belirtilen oranlarda 4/1 ( 1.000 kg / 250gr ) yapılmalıdır. Uygulama miktarı ortalama 5 kg yapılmasını tavsiye etmekteyiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri