Silikon hem herkesin kullanabileceği kadar pratik ve kolay bir uygulamaya sahip bir madde hem de son derece de ucuz bir çözüm. Aynı zamanda da pek çok endüstriyel güçte tutkal kadar güçlü ve mermer, ahşap, cam ve benzeri maddelerin hepsini de yaptıştırabiliyor.
Silikon bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilemez. İnşaat sektöründe mermer, granit ve doğal taş birleşim yerlerinde kullanılabilir. Tatbik edilecek yüzeyleri kir, toz ve yağdan arındırınız. Plastik kanülün ucunu uygulanacak yüzeye göre kesiniz.
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır. Su sızıntısı olan boru ve çatıların tamirinde uygulanır. Elektrik kablolarının yalıtımında tercih edilir.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Silikon Mastik Nerelerde Kullanılır? Genel olarak PVC, alüminyum ve ahşap doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, araçların ses, su ve toz yalıtımında kullanılabilir.
- 300°C sıcaklığa dayanıklı bir malzemedir.
Ne kadar kaliteli bir silikon alsanızda zamanla sararma olacaktır. Ancak silikonun kalitesi sararma sürerisini oldukça uzatır. Bu nedenle bu şekilde mutfak tezgahı gibi ön planda olan bölgelerde kaliteli slikon kullanmanızı öneririm.
4 - Uyguladığımız bazı silikonlar neden hiç kurumuyor ? Uyguladığınız silikon kurumuyorsa raf ömrü süresi bitmiş demektir. Silikonun içindeki formülasyonda kurumayı ve malzemenin donmasını sağlayan hardaner yani sertleştirici süresini doldurmuş, etkinliğini yitirmiş demektir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Baskı çıtası ile duvar yüzeyi arasında kalan boşluğu doldurmak için kullanılır. Güneşten ve Ultraviyole ışınlarından kesinlikle etkilenmez.
Neme, kimyasallara ve dış hava şartlarına dayanıklı bir bir ürün olan silikon mastik, yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esneklik özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Sıcaklık değişikliklerine ve suya karşı dayanıklıdır.
Mermer yapıştırıcılarının en iyilerinden olanı akemi yapıştırıcıdır. Çünkü hızlı ve kuvvetli bir şekilde yapıştırır. Ancak suya ve kimyasallara pek dayanıklı değildir. Ancak suya dayanıklı hale akemi yapıştırıcının üzerine silikon çekerek getirebilirsiniz.
SS 935 Mermer, Doğaltaş Silikonu
Doğaltaş, mermer, granit gibi yapı malzemelerinin derzlerinde kullanılabilen, tek bileşenli, havadaki nemle kürlenen, nötral yapılı, solvent içermeyen yüksek kaliteli %100 silikon mastiktir.
Granıt Eb25 Mermer Ve Taş Yapıştırıcı, Polyester Reçine Esaslı İki Bileşenli Bir Yapıştırıcıdır. Mermer, Granit, Traverten, Doğal Taş, Suni Mermer, Seramik, Tuğla Gibi Malzemelerin Yapıştırma, Tamir Ve Dolgu İşlemlerinde Kullanılır. Düşey Uygulamalar İçin Uygundur.
Silikon yapıştırıcı uygularken bu süre boyunca yapıştırma işlemi tam olarak tamamlanmadığından, düzgün bir silikon yapıştırıcı için beklemek önemlidir. Bu süre içinde silikonlar yaklaşık olarak 24 saatte tam olarak kurur ve iyice sertleşir.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Ameliyatı izleyen dönemde silikon implant etrafında yeterli kapsül dokusu oluşmaz ise implant ağırlığı etkisi ile aşağıya doğru daha kolay kayar. Diğer taraftan, bir geç dönem komplikasyonu olan kapsül kontraktürü gelişmesi durumunda da meme deforme olur, implant sertleşir ve yer değiştirir.
Bizim önerimiz Çekomastik 805 Kartuş mermer silikonunu silikon tabancasına yerleştirin evyenin yapışacak kısımlarına hiç boşluk bırakmadan şerit halinde sürün. Mutfak tezgahınıza alttan yapıştırın ve tahta çıtalar ile destekleyin. Mermer silikonunun kuruması için 3-4 saat yeterlidir fakat siz yinede 1 gün kullanmayın.
Lavabo, duşakabin gibi banyo mutfak bölümlerinde şeffaf silikon kullanmanız çok daha estetik ve güzel bir görüntü ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Lavaboya silikon çekme işlemi önce varsa eski lavabo silikon sökme işlemi yapmanız gerekiyor. Sökme işleminde mümkün olduğunca tüm silikonu çıkartmaya çalışın.
Mutfak tezgahı olarak, mermere göre daha sağlam bir doğal taş olan graniti öne çıkaran özelliği, çizilmeye ve ısıya karşı dayanıklı olmasıdır.
Silikonların ömür boyu kullanma ömrü bulunmakla beraber 10-12 yılda bir değiştirilmesi ve yenilenmesi önerilir.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Genel amaçlı kullanıma uygun olan sıvı silikon yapıştırıcı çeşitleri güçlü bir formüle sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri