Öncelikle bilmemiz gereken şey silikon ve plastiğin birbirinden farklı olduğudur. Silikonun ham maddesi cam yapımında da kullanılan silis kumudur. Bu kumun yüksek ısıda sıvılaştırılması ve farklı işlemlerden geçirilmesiyle silikon elde edilir.
Silikon, anti-şok, solma ve yırtılma direnci açısından plastikten daha iyi performans gösterir; 6. Sıcaklık dayanımı: yüksek ve düşük sıcaklığa dayanıklı silikon (-40 ° C -230 ° C), plastik (100-150 ° C); 7. Yanma performansı açısından silis jeli: yanıcı değildir; ve plastik yanıcıdır ve zararlı maddeler üretir.
Silikon elastomerlerden biridir ya da kauçuktan biridir.
Silikon, "Si" kısaltması ile sembolize edilen ve atom numarası 14 olan kimyasal bir elementtir. Mavi-gri metalik bir parlaklığa sahip, sert, kırılgan ve kristal bir katıdır. Dört değerlik elektrona sahiptir ve yarı iletken özellik göstermektedir. Periyodik tabloda 14. grupta yer alır.
SİLİKON KAPLAR KANSEROJEN MADDE İÇERMİYOR
%100 sıvı silikon (LSR), ürüne kesinlikle tat ve koku geçirmez. Ve yine % 100 silikon kaplar kanserojen madde içermez. İçerisinde insan sağlığı için zararlı maddeler yoktur. Esnek ve pratiktir.
İlgili 33 soru bulundu
Silikon, silisyum ve oksijen temelindeki pek çok farklı zincirden oluşur. Özü, yerkabuğunun %60'ından fazlasını oluşturan ve doğal bir mineral olan silistir. Yani silikon mineral kökenlidir ve yeryüzünün önemli bir parçasıdır.
Silikonun ham maddesi cam yapımında da kullanılan silis kumudur. Bu kumun yüksek ısıda sıvılaştırılması ve farklı işlemlerden geçirilmesiyle silikon elde edilir.
Silikon sentetik bir kauçuktur. Silisyum ellementinden bir seri komplex reaksiyonlar sonucu elde edilir. Silikon normal kauçuklardan farklı bir yapıya sahip olduğu için kauçuğun modern ihtiyaçlara yetemediği yerlerde silikon kullanılmaktadır.
Silikon çıkarıcı solüsyonlar, aseton, izopropil alkon silikonu çıkarmada kullanılan kimyasallar arasındadır.
Doğal silikonlar genellikle tarımda, gıda endüstrisinde ve akvaryumlarda kullanılan kokusuz, kimyasal olarak inert silikonlardır. Kimyasal inertlikleri nedeniyle sağlığa zararlı etkileri yoktur. Bununla birlikte, doğal silikonun dezavantajı, yavaş sertleşme sürecidir.
Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar. Mastik, boyanabilme özelliğine sahiptir.
Dediğim gibi camın hammaddesi olan silis kumundan üretilen %100 sıvı silikon (LSR) son derece sağlıklıdır. Ürüne kesinlikle tat ve koku geçirmez. % 100 silikon kaplar kanserojen madde içermez. İçerisinde insan sağlığı için zararlı maddeler yoktur.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
Yüksek sıcaklıklarda zararlı salınımlar yapmaz. Plastik, BPA, BPS, Latex, Fatalat ve Toxic madde içermez. Silikon ürünleri nasıl temizleyebilirim?
Teknik olarak, silikon kauçuk ailenin bir parçası olarak düşünülür. Ancak, plastikleri yaygın olarak tanımlarsanız, silikon, sentetik bir kauçuk ve sentetik bir plastik polimer arasındaki melez bir şeydir. Silikon, yumuşak kauçuk benzeri ürünler, sert reçineler ve yayılabilir sıvılar yapmak için kullanılabilir.
Silikon üretimi için aşağıdaki metilklorosilan türleri kullanılır: trimetilklorosilan, dimetildiklorosilan ve metiltriklorosilan. Temel silikon ürünleri (yağlar, kauçuklar, reçineler) klorosilanların hidroliz ve polikondenzasyon reaksiyonları ile elde edilir.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Bir ucundan sert bir cisim ile silikonu kaldırmaya çalışmak, kısa bir zaman içerisinde sorunun giderilmesine olanak tanır. Eğer bu şekilde çözüm bulunamıyorsa falçata, jilet ya da cam kazıyıcı gibi malzemeler kullanılabilir. Cam üzerindeki eski silikonu çıkarmak adına ise alkol kullanılabilir.
Organosilikon veya organosilikon bileşiği, Si-O bağları içeren ve en az bir organik grup doğrudan silikon atomuna bağlı olan bir bileşiğe karşılık gelir. Organik grubu silikon atomuna bağlamak için oksijen, kükürt, azot vb. kullanmak gelenekseldir.
Silikonlar sentetik madde olarak bilinir ve silikon esaslı polimerlerdir. Doğal olmayan kozmetiklerde, metikon, dimetikon, siklometikon, siklopentasiloksan, sikloheksasiloksan ve bunların birçok türevi yaygın olarak kullanılan az veya çok uçucu sentetik yağlardır.
Silikon yastık 30-40 derece sıcaklıkta, normal ayarlarda, ağartıcı kullanmadan yıkandığı takdirde özelliklerini uzun süre korur.
Genel amaçlı sızdırmazlık uygulamalarında yüksek kalite ve performans için üretilmiş, %100 saf, suya ve neme dayanıklı, uygulama sonrası hacim kaybına uğramayan, asetoksi silikondur.
Silikon çeşitleri nelerdir? Isıya dayanıklı silikon, standart silikon, ayna silikon ve akvaryum silikonu silikon çeşitlerinden yalnızca bazılarıdır. Silikon oldukça işlevli ve çeşitli bir malzemedir.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri