Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz. Özellikle hobi ve evimiz için düşündüğümüz dekorların yapımında da keyifle kullanabiliriz.
Akvaryum Silikonları: Genellikle akvaryum imalatında ve tamirinde kullanılır. Balıklar ve bitkiler için zararsız olan bu silikonlar cama mükemmel yapışır.
Genel amaçlı kullanıma uygun olan sıvı silikon yapıştırıcı çeşitleri güçlü bir formüle sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Yüz (silikon yapışkan) : silikon kauçuğa iyi yapışan silikon yapışkan kullanılır. 2. Yüz (akrilik yapışkan) : metal / plastik plakalar gibi malzemeler için üstün bir yapışkanlık kuvveti gösteren akrilik yapışkan kullanılır.
İnşaatlarda, ahşap, PVC, alüminyum doğramalarda kullanılır. Derz bileşimleri içinde, doğrama sıvamada, demir doğrama montajında, çatı montajında kullanılır. Tuğla, ahşap, altıçıpan, ytong yüzeylerde birleştirme ve izolasyon için kullanılır. Gözenekli yüzeyleri düzlemek ve doldurmak için tercih edilir.
İlgili 18 soru bulundu
Kumaş, deri, sentetik maddeler, karton, gevşek halıları sabitleme, kablo sabitleme, çerçeve sabitleme, hediyelik ve süs eşya yapımı, maket ve oyuncak imalatı, yapma çiçek gibi birçok alanda ev ve iş yerlerinde kullanılır.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Silikon yüksek bir esnekliğe sahiptir. Kuruduktan sonra da bu esnekliğini ve stabilitesini korur. Esneklik gerektiren bağların kurulmasında ideal bir yapıştırıcıdır. Yüksek ve düşük sıcaklıklara karşı dayanıklıdır.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir. Tabii burada silikonu ne kadar kalın sürülmesi de yine süreyi etkileyen durumlar arasında geliyor.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Yaklaşık 5 dakika içerisinde kurur, kuruduktan sonra şeffaflaşır. İnce uç kısmı sayesinde dar yüzeyleri kolayca yapıştırabilirsiniz. Karton, plastik, cam, ağaç, seramik, mermer, metal, kumaş, deri, v.b maddelerin yapıştırılmasında kullanılır. Ayrıca hobi çalışmalarında dolgu maddesi olarak kullanılır.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Cam ve duvar arasındaki bağlantıyı sağlayan duşakabin silikonu ayrıca su sızdırmazlık ürünü olarak da kullanılıyor. Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz.
Silikon aracılığıyla da akustik süngerleri yapıştırabilirsiniz. Fakat uzun ömürlü bir uygulama için özel yapıştırıcının kullanılması tavsiye edilir. İsterseniz çok yüksek boyuttaki mekanlarınız için teknik ekibimiz uygulamalarınızı gerçekleştirebilir.
Silikon Tüpü Kullanımı
Silikon tüpünün ağzını falçata yardımıyla uygulayacağınız alanın genişliğine göre 45 derecelik açı ile kesmeniz gerekmektedir. Hazırladığınız tüpü silikon tabancasına yerleştirdikten sonra kullanıma hazır olacak.
Kimyasal bağların oluştuğu yüzey ne kadar fazlaysa yüzeyler arasındaki bağ o kadar güçlü olur. Bu nedenle de Selsil Plastik Yapıştırıcı pürüzsüz yüzeylerdense gözenekli ve pürüzlü alanların birbirlerine yapıştırılması için daha iyi bir seçenektir.
Isıya dayanıklı silikon ne kadar sıcaklığa kadar kullanılabilir? Cevap 1: Genellikle -50°C ila 300°C arasında stabil çalışır.
Calofer, tamamen sertleşen ve 1.500°C'ye kadar ısıya dayanıklı yüksek kaliteli bir mastiktir. Özellikle duvar, beton ve metal arasındaki yüksek sıcaklıklara maruz kalan derzler ve çatlaklar için uygundur. Soba, fırın, şömine, kalorifer kazanları vb. montajı veya tamiri için kullanılabilir.
Çekomastik 803 Isıya Dayanıklı Silikon, polisiloksan esaslı, hava ile sertleşen, asetat sistem, kırmızı renkli, ısıya dayanıklı bir sızdırmazlık malzemesidir. Çekomastik 803 Isıya Dayanıklı Silikon şeffaf ve renkli silikonlardan daha ağır şartlara dayanıklıdır.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin. kurutma işlemini hızlandırmak için saç kurutma veya dier ısıtıcı aletler işe yarıyor ama benim gibi çok yakın mesafeden kurutmaya çalışma abi çünkü slikpn sakız gibi eriyor ve kokma yapıyor..
Silikon, yüksek bir saflık oranına sahipken oldukça parlak bir katı formundadır. Metal gibi görünmesine rağmen, bir metaloid olarak sınıflandırılır. Yani elektriği yalnızca belirli koşullar altında iletir. Bu da silikonu elektronik endüstrisi için çok uygun hale getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri