Silikonlu boyanın özellikleri nelerdir? Duvarda pürüzsüz bir görünüm sağlar. Herhangi bir lekelenme olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz. Silinebilir olması nedeniyle uzun yıllar yeniden boyatma ihtiyacı hissetmezsiniz.
Neden Silikonlu Boya Tercih Edilir – 8 Soru 1- Silikonlu boya silinebilir mi? Evet, silikonlu boyalar boyalar içerdikleri silikon katkısından ötürü lekeyi tutmaz ve kolayca silinerek temizlenebilir. Bu özelliği silikonlu boyayı diğer boyalardan ayıran en önemli özelliğidir.
Silikonlu duvar boyası; su ve kir itme özelliğine sahip, yapısı gereği silinebilir boya türüdür. Rengi iyi yansıtır, pürüzsüz bir yapısı vardır ve uzun süre yenilenme ihtiyacı yoktur.
Sıcak su ve bez ile yaş boya kalıntıları pratik şekilde temizlenebilir. Boya kurudu ise kuru boyanın parkeden çıkarılması için silikonlu boya çıkarıcı kimyasal uygulamasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Yapacağınız kimyasal uygulaması ile dakikalar içinde parke üzerindeki boya kalıntıları çözünecektir.
Silikonlu boyaların silinebilme özelliği vardır. Uzun ömürlüdür.
İlgili 36 soru bulundu
En iyi silinebilir boya araştırmamızda ilk sırada Fawori Silikonlu İpek İç Cephe Boyası yer alıyor. Son kat cephe boyası olarak kullanılan ürün, ipeksi mat bir dokuya sahip. Yüksek örtücülüğü sayesinde alt katmanda bulunan eski boya ve kiri mükemmel şekilde kapatıyor. Ayrıca uygulandığı yüzey ile bütünleşiyor.
Silikonlu boya, plastik boyadan daha kaliteli bir boyadır. Parlak ve pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Bu nedenle fiyatı daha fazladır. Bir leke olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz.
Kabarcıklanma genellikle boya sisteminin uzun süre neme maruz kalmasından kaynaklanır. Nemli havalarda küçük miktarda su buharı boya yapısına absorbe olur ve sonra kuru koşullarda yeniden buharlaşır (ozmoz). Bu süreç normaldir ve iyi kurulmuş bir bitirme sürecine zarar vermez.
“Silikonlu su bazlı boya” olarak da bilinen silinebilir duvar boyası, bu özelliği sayesinde duvarlarınızın uzun süre boyunca temiz bir şekilde kalmasını sağlar.
Silikonlu mat boya çeşitlerinin metal yüzeylerde de kullanıldığını görürüz. Çünkü metal yüzeylerin boyanması için oldukça idealdir. Parmaklık ve kapı gibi yüzeylerde kullanıldığında metalin paslanmasını önleyebilir. Son olarak en çok kullanıldığı yüzeylerden biri de ahşap yüzeylerdir.
Su bazlı, silikonlu boya türleri silinebilir olması ve dayanıklılığı nedeniyle yaygın olarak tercih edilen boya türleri arasındadır. Bu tür boyaların sökülmesi için de zımpara ya da spatula uygulaması tercih edilebilir.
Kullanımı kolay olan bu boyaların tek dezavantajı ise nefes almamaları. Duvar boyaları modası içinde şimdilerde çok rağbet gören silikonlu su bazlı silinebilir sentetik boyalar,sağlık yönünden sakıncaları olsada güzel görünümü ve silinebilir özelliği nedeniyle tercih ediliyor.
Silikonlu boya plastik boyaya göre daha fazla su alır. Normal oran olarak 20 kilo bir boyaya 1,5 litre su katılması önerilmektedir. Silikonlu boya da ise su oranı biraz daha fazladır. 20 kilo silikonlu bir boyaya yaklaşık 4 ya da 5 litre su katılmalıdır.
Silinebilir boya, kir ve suyu itme gücüne sahip, gelişmiş yapısı ile kolayca silinerek temizlenen bir boya türüdür. Pürüzsüz bir yapıya sahip olduğu için rengi çok iyi yansıtır ve uzun süre boyunca kullanılabilir. Dekorasyonda hakim olan renge göre parlaktan soft ve mat renklere kadar pek çok seçenek sunar.
Boyaya su katılmazsa ne olur
İç cephe ve dış cephe boyamalarda, boyaya su katılmazsa boya katı olur uygulanan yüzeyde kalın bir tabaka oluşturur. Gereğinden fazla boya kullanımına sebep olur aynı zamanda rulo ile işlem yapmada büyük zorluklar yaşatır.
Genellikle, kolayca temizlenir, çünkü su bazlı boya ile boyanmış yüzeyler kolayca aşınmaz veya soyulmaz. Bununla birlikte, su bazlı boya ile boyanmış yüzeylerde aşırı sert veya aşındırıcı temizleme yöntemleri kullanmamalısınız. Toz ve lekelerden koruyarak duvarlarınızı taze ve yeni boyalı bir görünümde tutabilirsiniz.
Su bazlı, akrilik kopolimer esaslı, silikon katkılı, ipeksi mat dokusunda dekoratif son kat iç cephe boyasıdır. Fawori Silikonlu İpek İç Cephe Boyası su kaldırır yapıda ve yüksek örtücülüğünün yanı sıra silinebilme özelliği sahip bir boyadır.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir. Tabii burada silikonu ne kadar kalın sürülmesi de yine süreyi etkileyen durumlar arasında geliyor.
Silikonlu Boya Özellikleri
Silinebilir olması sebebiyle temizlik açısından oldukça kolaylık sağlar.
Silikon Boyalar süper nefes alabilen bir son kat sağlar, bu nedenle bir render veya astar üzerinde oldukça iyi bir performans sağlar. Bildiğimiz gibi, su ve nem duvar yalıtımına zararlıdır.Silikonlu duvar Boyaları nem problemine karşı koruyucu bir bariyer görevi görür.
Evet, silikonlu boyalar su ile inceltilir. Sentetik boyaların içine bir miktar su koyduğunuz zaman boya, sürülebilir hale gelecektir.
Silikonlu boya nasıl inceltilir? Boyacı kovasına Silikonlu boya boşaltılır ve 1/10 su boya ölçeğinde en az 10 dakika karıştırılır. Boya, koyu ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırılmalı ve su katılmalıdır. Daha fazla suyun eklenmesi, boyanın daha fazla kapatma gücünü yitirmesi anlamına geldiği unutulmamalıdır.
Mastik boyanabilme özelliğine sahipken silikon boya tutmaz. Silikon kuruduğunda esnekliğini kaybetmez.
Silikon katkısı sayesinde yüksek su itici özelliğe sahip olup yüzeyde oluşan ketçap, kurşunkalem, suluboya vb. lekelerin kolaylıkla temizlenmesine imkan verir. Uygulandığı yüzeylerin nefes almasına izin veren, insan ve çevre dostudur. Kolay uygulanır, kolay silinir, yüksek örtücülüğe sahiptir.
Silikonlu boyalar mat, ipek mat, yarı mat gibi sınıflara ayrılırlar. Duvarda plastik boyalara oranla daha pürüzsüz bir doku bırakırlar. Silikonlu boyalar silinebilirler. Su bazlı olmalarından dolayı silikonlu boyalar da kokusuzdurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri