Tam silinebilir bir boyadır, çizilme ve darbelere karşı dayanıklıdır. Silikonlu yapısı sayesinde normal boyalara göre daha az kirlenir ve kolay temizlenir. Su buharı geçirgenliği yüksek olduğundan uygulandığı yüzeylerin nefes almasını sağlar. Kokusuz, çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir üründür.
İç cephe duvarlarında kullanılan silikon mat boya çeşitleri, duvarlara ekstra dayanıklılık ve kolay temizlenebilirlik özelliği vermektedir. Özellikle çocuk odası, banyo ve mutfak gibi kolay kirlenebilen odalarda tercih edilmektedir. Mobilyaların çarpma ve sürtünmesine karşı da oldukça dayanıklıdır.
Silikonlu boya, plastik boyadan daha kaliteli bir boyadır. Parlak ve pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Bu nedenle fiyatı daha fazladır. Bir leke olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz.
Silikon, boyaların yapışma özelliğini artıran çatlamaya ve kabarmaya karşı koruyan bir maddedir. Silikon yağlı boyalar, silikon su bazlı yağlı boyaların aksine duvara nefes aldırır. En sağlıklı duvar boyası olarak olarak bilinen plastik boyalar duvarın nefes almasını sağlar.
Silikonlu boyanın özellikleri nelerdir? Duvarda pürüzsüz bir görünüm sağlar. Herhangi bir lekelenme olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz. Silinebilir olması nedeniyle uzun yıllar yeniden boyatma ihtiyacı hissetmezsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Dokunma kuruması: 30-60 dakika Katlar arası bekleme süresi: 4-6 saat Son kuruma: 24 saat *Daha yüksek bağıl nem ve düşük sıcaklıkta kuruma süresi uzayabilir.
Evet, silikonlu boyalar su ile inceltilir. Sentetik boyaların içine bir miktar su koyduğunuz zaman boya, sürülebilir hale gelecektir. Zira su katılmamış boya, çok yoğun ve sert olur. Üzerine su katarak bu yoğunluğu azaltabilir ve seyreltebilirsiniz.
En iyi silinebilir boya araştırmamızda ilk sırada Fawori Silikonlu İpek İç Cephe Boyası yer alıyor. Son kat cephe boyası olarak kullanılan ürün, ipeksi mat bir dokuya sahip. Yüksek örtücülüğü sayesinde alt katmanda bulunan eski boya ve kiri mükemmel şekilde kapatıyor. Ayrıca uygulandığı yüzey ile bütünleşiyor.
Doğal bileşenleri, uçucu kimyasal içermemeleri sayesinde mekanların hava kalitesini olumlu şekilde etkileyen Momento Life sağlığa duyarlı boyalar, en sağlıklı iç cephe boyası seçenekleri arasında yer alır. Ürünlerde boyalarda koruyucu olarak kullanılan formaldehit gibi zararlı bileşenler bulunmaz.
Plastik boya her türlü yüzeylere uygulanır ve maliyeti düşüktür. Silinme özelliği yoktur. Silikonlu ve saten boyalar pürüzsüz yüzeylere uygulanır.Bu yüzeyler genelde alçı sıva ile elde edilir. Bu tip boyaya karar verildiğinde alçı sıva yapılmasını göze almak gerekir.Maliyetleri plastik boyaya göre yüksektir.
Fırça ve rulo uygulamalarında temiz su ile %15-20 inceltilerek iki kat halinde uygulanması tavsiye edilir. Havasız (airless) püskürtmede, temiz su ile %10-15 inceltilerek yeterli film kalınlığı sağlanmak kaydıyla tek kat uygulanabilir.
Kapılarınızın yüzeyini her tür kirden ve kalıntıdan arındırmalı ve temizlemelisiniz. Gerekirse zımparalama yapmalısınız. Silikonlu, kalıntı bulunan ve yağlı olan bölgelere boya tutmaz.
Bildiğimiz gibi, su ve nem duvar yalıtımına zararlıdır.Silikonlu duvar Boyaları nem problemine karşı koruyucu bir bariyer görevi görür. Nefes alabilirliği, su ve nemin boya yüzeyinden kaçmasına izin verir ve boya içindeki silikon su buharını ittiği için nemin geçmesini önler.
Su Bazlı Boya
Kokusuz oldukları için iç mekanlarda güvenle ev boya uygulaması yapma imkanı sağlar. Yağlı olan boyalara göre hızlı kurur ve daha esnektir. Su bazlı olan boyaların fiyatları yağlı olan boyaya göre daha uygundur. Su bazlı olan boyaların fırçadan temizlenmesi çok daha kolaydır.
Ancak günümüzde iç cephe boyası olarak kullanılan bütün boyalar, suyla seyreltilebilir ve dolayısıyla suyla koyuluğu azaltılabilir. 10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmanız gerekebilir.
Silikonlu boya diğer boyalardan farklı olarak silinerek temizlenebilme avantajına sahiptir. Su bazlı silikonlu boya çeşitlerinde tozu ve sıvıları itme kabiliyeti oldukça fazladır. Dolayısıyla kir oluşumuna sebep olan partiküller, silikon içerikli ürünlerden silinerek zahmetsizce temizlenebilir.
Bej Duvar Rengi
Şüphesiz en çok boyanan duvar rengi boyası bej rengidir. Diğer renkler ile oldukça uyumludur. Bej renginin kendi içerisinde farklı tonları mevcuttur. En çok tercih edilen kum beji tonudur.
Saten boya: Uzun ömürlü ve dayanıklı olan boya türleri arasında yer alıyor. Saten boya uygulanacak duvarın pürüzsüz olması oldukça önemlidir.
Genel olarak evlerin daha geniş görünmesini sağlayan renkler soğuk renklerdir. Bu şekilde mekan daha geniş ve aydınlık görünür. En yüksek aydınlatma için genelde gri ve mavi tonları tercih edilmektedir.
İç cephe boyası alırken; duvarı silmeyecekseniz plastik boya; silecekseniz su bazlı silinebilir veya sentetik boya satın almalısınız. Su bazlı silinebilir boyalar, genellikle ipek mat ve yarı mat olarak üretilir. Duvarın kirini kapatmak içinse, iyi bir plastik boya yeterli olacaktır.
Kullandığınız boya, silikonlu bir boya ise sıcak su uygulaması ya da kazıma ile boya kalıntılarını yüzeyden çıkarabilirsiniz. Kıyafetlerin üzerindeki boya kalıntılarının yok edilmesinde ise kıyafet yüzeyine bastırmadan tiner uygulaması tercih edilebilir.
Silinebilir boya, kir ve suyu itme gücüne sahip, gelişmiş yapısı ile kolayca silinerek temizlenen bir boya türüdür. Pürüzsüz bir yapıya sahip olduğu için rengi çok iyi yansıtır ve uzun süre boyunca kullanılabilir. Dekorasyonda hakim olan renge göre parlaktan soft ve mat renklere kadar pek çok seçenek sunar.
Silikonlu boya plastik boyaya göre daha fazla su alır. Normal oran olarak 20 kilo bir boyaya 1,5 litre su katılması önerilmektedir. Silikonlu boya da ise su oranı biraz daha fazladır. 20 kilo silikonlu bir boyaya yaklaşık 4 ya da 5 litre su katılmalıdır.
En küçük hacimli boyalar, 2.5 litre boyalardır. Bu boyalara, yarım litre hatta yarım litreden de az su katabilirsiniz. Yarım litre suyu boyanın içine boşalttıktan sonra küçük rulo ya da bir çubuk benzeri nesneyle iyice karıştırın.
10 kilo boya 7.5 litreye denk gelmektedir ve bu oran/kilo ile yaklaşık olarak 70-80 metrekare büyüklüğündeki bir evi veya bu büyüklükteki oda ya da odaları boyayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri