Silinebilir boya çeşitlerinin en önemli özelliği duvarlarda oluşan el izi, boya izi(pastel, kuru,sulu), yemek izleri vb. lekelerin nemli ve sabunlu bir bezle temizlendiğinde kolayca çıkabilmesidir. Leke tutmayan bu özel boyalar,
Silinebilir Boya Nedir? Silinebilir boya, özel formülü sayesinde su iticiliği yüksek ve kirden kolayca arındırılabilen bir boya çeşididir. Pürüzsüz bir yapıya sahip olan silinebilir duvar boya çeşitleri uzun süreli kullanım avantajı sağlar.
Silinebilir boya, kir ve suyu itme gücüne sahip, gelişmiş yapısı ile kolayca silinerek temizlenen bir boya türüdür. Pürüzsüz bir yapıya sahip olduğu için rengi çok iyi yansıtır ve uzun süre boyunca kullanılabilir. Dekorasyonda hakim olan renge göre parlaktan soft ve mat renklere kadar pek çok seçenek sunar.
Silinebilir Duvar Boyası Nasıl Silinir? Bir kovanın içinde ılık suyu ve bulaşık deterjanını karıştırın. Temiz ve iz bırakmayan bir bezi bu karışımla ıslatarak duvarlarınızı silin. Temizlik işlemini tamamladıktan sonra kuru bir bezle duvarların üzerindeki fazla nemi almayı ve odanızı havalandırmayı ihmal etmeyin.
Doğal bileşenleri, uçucu kimyasal içermemeleri sayesinde mekanların hava kalitesini olumlu şekilde etkileyen Momento Life sağlığa duyarlı boyalar, en sağlıklı iç cephe boyası seçenekleri arasında yer alır. Ürünlerde boyalarda koruyucu olarak kullanılan formaldehit gibi zararlı bileşenler bulunmaz.
İlgili 23 soru bulundu
Saten boya: Uzun ömürlü ve dayanıklı olan boya türleri arasında yer alıyor. Saten boya uygulanacak duvarın pürüzsüz olması oldukça önemlidir.
Son moda iç cephe boya renkleri arasında, Pantone Renk Enstitüsü tarafından belirlenen 2023 yılı rengi “Pantone 18-1750” kodlu Viva Magenta'dan bahsetmezsek olmaz.
Silikonlu boya, üretim aşamasında formüllerine eklenen silikon madde nedeniyle diğer boyalardan ayrılarak avantajlı özellikler kazanır. Silikonlu boya özellikleri arasında en çok öne çıkan durum ürünlerin silinebilir olmasıdır.
En iyi silinebilir boya araştırmamızda ilk sırada Fawori Silikonlu İpek İç Cephe Boyası yer alıyor. Son kat cephe boyası olarak kullanılan ürün, ipeksi mat bir dokuya sahip. Yüksek örtücülüğü sayesinde alt katmanda bulunan eski boya ve kiri mükemmel şekilde kapatıyor. Ayrıca uygulandığı yüzey ile bütünleşiyor.
Plastik boya her türlü yüzeylere uygulanır ve maliyeti düşüktür. Silinme özelliği yoktur. Silikonlu ve saten boyalar pürüzsüz yüzeylere uygulanır.Bu yüzeyler genelde alçı sıva ile elde edilir.
Parlak boyalar daha dayanıklıdır ve temizlemesi kolaydır. Ancak eğer duvarınız pürüzlüyse, parlak boya bu pürüzleri daha da açığa çıkarır. Mat boya pürüzleri çok daha iyi kapatır fakat darbelere karşı parlak boyadan daha dayanıksızdır. Yarı parlak boyalar bu durumda sizin için daha uygun bir seçim olabilir.
Her iki boya türünün de özelliklerine bakarak tercihinizi belirleyebilirsiniz. Şöyle ki; temelde istediğiniz daha parlak ve temizlenebilir duvarlar ise silikonlu boya sizin için en doğru tercih olacaktır. Ekonomi önemli ise daha mat yapıdaki ve silinme özellikleri olmayan plastik boyalar tercih edilebilir.
Hangi yüzeye uygulanırsa uygulansın yağlı boyanın üzerine direkt su bazlı boya yapılmaz. Yağlı boyadan su bazlı boyaya geçmek için ilk önce zemine ince bir zımpara yapılır. Zemin toz, kir ve yağdan arındırılır. Daha sonra bu işlemin arkasından üstüne bir kat dönüşüm astarı (geçiş astarı) yapılır.
Kullanımı kolay olan bu boyaların tek dezavantajı ise nefes almamaları. Duvar boyaları modası içinde şimdilerde çok rağbet gören silikonlu su bazlı silinebilir sentetik boyalar,sağlık yönünden sakıncaları olsada güzel görünümü ve silinebilir özelliği nedeniyle tercih ediliyor.
İç cephe boyası ortalama 5 veya 6 yıl dayanabilir. Buna rağmen duvarların silinmemesi veya kötü bakımı sonucunda bu süre kısabilir. Kötü yapılmış uygulamalar veya astarsız boya uygulamasının yapılması bu süreyi kötü etkiler.
Kum beji rengi duvarda nasıl durur sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim. İlk olarak kum beji rengi adını kumun tonlarından alır. Krem rengi ile kahve rengi arasında yer alır. Krem rengine göre koyu bir tondadır aynı zamanda kahverengine göre ise oldukça açıktır.
Güneş ışığının etkisini en iyi yansıtan beyaz, krem, gri, fildişi, açık mavi, bej, lavanta ve soluk sarı gibi açık renkler aydınlık ve ferah gösteren renklere örnek olarak verilebilir.
Uzmanlara göre açık gri, bej, sarı, lavanta, açık mavi, kırık beyaz, krem, parlak turuncu, pembe ve ıhlamur yeşili oda için ideal seçimler, karanlık daha aydınlık ve ferah oluyor. Işığın yeterli olabilmesi için orta ya da hafif tonlar gerekir. Çünkü çok karanlık renkleri seçerseniz odanız daha küçük görünecektir.
Şüphesiz en çok boyanan duvar rengi boyası bej rengidir. Diğer renkler ile oldukça uyumludur. Bej renginin kendi içerisinde farklı tonları mevcuttur. En çok tercih edilen kum beji tonudur.
Bu demektir ki 3+1 bir salonun duvarları için yaklaşık 28,8L iç cephe duvar boyasına ihtiyacımız olacak. Boya ambalajları fabrikasyon olarak 2,5L, 7,5L ve 15L olarak üretilir. Bu yüzden bu ölçülerdeki 3+1 daire için 30L iç cephe boyasına ihtiyacımız olacak.
Boyaya su katma
Ama Genel olarak su bazlı boyalarda boyayı su ile inceltme de önerilen ölçek; 2.5 litreye 500 ml (Yarım litre) su katılması önerilir. Bu durumda boyayı iyice karıştırınız.
Duvardan silikonlu boya nasıl çıkar? Su bazlı, silikonlu boya türleri silinebilir olması ve dayanıklılığı nedeniyle yaygın olarak tercih edilen boya türleri arasındadır. Bu tür boyaların sökülmesi için de zımpara ya da spatula uygulaması tercih edilebilir.
Bahar ve yaz aylarında hava sıcaklığının yüksek olması duvarlara uygulanan boyanın daha çabuk kurumasını sağlar. Bununla birlikte, havanın aşırı sıcak olduğu yaz günlerinde boya badana uygulaması daha uzun sürebilir. Bu anlamda, boya işlemleri için en ideal zaman ilkbahar aylarıdır.
Açıklama. Yeni duvar renginizi seçmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Marshall Gör&Boya uygulamasını kullanarak, arkadaşlarınızın ve ailenizin biraz yardımıyla mükemmel renk uyumunu bulmak için boya fikirleriyle oynayabilirsiniz. Yeni Marshall Gör&Boya uygulaması – Görün, Paylaşın ve Boyayın!
Boya seçiminde; silinme, parlaklık, matlık, renk, koku, kuruma süresi, metraj ve maliyet gibi özellikleri göz önünde bulundurmak önemli. Tüm bunların yanında seçtiğiniz boyanın, duvarlarınızın yüzeyine uygun olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri