Müze ve ören yerleri özellikle tatil günlerinde açık olur. Ama sille köyündeki uygulama bunun tam tersi. Bütün insanların tatil yaptığı şu bayram günlerinde resmi tatil diye bütün. Müze ve ören yerleri kapalı.
Sille Baraj Parkı da bayram tatilinde doğayla iç içe olmak isteyenler için bayramın 2. Gününden itibaren hizmet verecek.
Haftanın tüm günlerinde açık olan Sille Baraj Parkı, hafta içi 10.00-24.00, hafta sonu ise 09.00-24.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Sille Köyü, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 11 km uzaklıktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Müze ve ören yerleri özellikle tatil günlerinde açık olur. Ama sille köyündeki uygulama bunun tam tersi. Bütün insanların tatil yaptığı şu bayram günlerinde resmi tatil diye bütün. Müze ve ören yerleri kapalı.
Sille'de, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait camiler, hamamlar, çeşmeler, köprüler gibi Türk-İslam eserleri de bulunuyor. Tarihi mahallede 19. yüzyılda inşa edilen Sille Çay Camisi'nin mihrap, minber ve kürsüsünde zengin ahşap işçiliğinin en güzel örnekleri yer alıyor.
Fotoğraf: Sille baraj parkı… 2022 araç başı giriş ücreti 15 TL. Eşsiz doğa manzarası baraj manzarası eşliğinde gün batımı.
Konya mutfağının yanında kendine özgü lezzetleri bulunuyor. Büyük çoğunluğu et yemeklerinden oluşan Sille mutfağında yoğurt çorbası, bamya çorbası, erişte pilavı, katmer, bazlama, tandır ekmeği, yaprak sarma, paça ve su böreği bunlardan lezzetlerden yalnızca birkaçı…
"Sille" adı önceleri Roma kuman- danı Sylla'dan geldiği de belirtilmiştir. Sille'nin, "Silenos"dan geldiği fikri üzerinde daha çok durulmuştur. "Silenos", "kaynayıp, coşarak köpürüp akan su" anlamın- dadır. "Sel" şeklinde kullandığımız Arapça "Seyl" kelimesi ile yakınlığı üzerinde durulmuştur.
Son açıklanan ve 1 Haziran'dan itibaren geçerli olan normalleşme genelgesi ile Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı kapılarını vatandaşlara açtı. Seyir Tepesi, yeni bir genelgeye kadar hafta içi saat 10.00 ile 21.00, Cumartesi günleri ise 09.00 ile 21.00 saatleri arasında açık olacak.
Konyalıları su ile buluşturan ve şehrin yeni cazibe alanı olan baraj parkta, izci kampı merkezi, tekne gezinti alanı, uçurtma tepesi, çay bahçesi, restoran, mescid, iskele, ahşap gezinti yolları, çim amfi, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi farklı etkinlik alanları yer alıyor.
Sille'yi bu kadar özel kılan nedenlerden birisi de, o dönemlerdeki Kral yolu üzerinde bulunmasıymış.Konya Sille'ye giden otobüsler : Konya Merkez'den kalkan 64 numaralı otobüs ile Sille'ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaklaşık yarım saat içerisinde Sille'ye ulaşılabiliyor.
Konseptimiz; Sille Baraj Parkına gelen misafirlerimizi servis araçlarımızla tekne turunun yapıldığı alana getiriyoruz. Tekne turumuz kişi başı 5 lira. 0-6 yaş arası ücretsiz. Gazilerimiz, şehit ailelerimiz ücretsiz” dedi.
Köyde yumuşak volkanik kayalara oyulmuş pek çok küçük kilise, Osmanlı mezar taşları ve günümüze kadar gelebilmiş Archangelos Michael kilisesi ziyaret edilebilir. Kilise, ilk Hristiyan Bizans imparatoru Konstantin'in annesi Helena (Ayia Eleni) tarafından Michael Archangelos adına M.S 327'de inşa ettirilmiştir.
Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sille Baraj Park hizmete açıldı.
Sille, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı merkeze 8 km uzaklıkta bulunan şirin bir köy. Buraya ulaşım nasıl olur derseniz. Aracınız olmadan da toplu ulaşımla oldukça rahat bir şekilde gelebilirsiniz.
Konya mutfağında yer alan meşhur yemekler arasında Dilber Dudağı, Etli Ekmek, Arabaşı Çorbası, Çebiç, Tirit Kebabı, Papara, Mevlana Böreği gibi farklı tatlar yer almaktadır. Konya denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri Etli Ekmek'tir.
Sulama. Yıllık ortalama su akışı 26.654 milyar metreküptür. Toplam su depolama hacmi 48.7 milyar metreküptür. Her bir grupta; gücü 300 Megawatt olan 8 adet türbin jeneratör bulunmaktadır.
64-B, Selçuklu bölgesinde bulunan Sille Parkı konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Böyle bir barajın yıkılması durumunda ya da hasar görüp suyunun aniden boşaltması durumunda Suriye'ye kadar içinden geçtiği tüm yerleşim alanlarını etkileyecektir. Bu hat üzerinde büyük popülasyonların yer aldığı ve yoğun bir nüfusun olduğu da unutulmamalıdır.
Dilimize Farsçadan geçmiş olan Sille kelimesi sili sözcüğünden türetilmiştir. Sili, şamar anlamına gelirken, sille, karşındaki insanın canını acıtmak için ona vurmak ve tokat atmak demektir. Bu kelime genellikle ''sille tokat'' şeklinde ikileme olarak kullanılır.
Sille, tarihte Bizans, Selçuklu ve Osmanlı de- virlerinde mamur bir yerleşim yeri olmuştur. Kaynaklar, Bizans döneminde Sille'de 60 kadar kilise ve manastırın bulunduğunu belirtmektedir.
Sille, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı bir köyü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri