Ayrıca, 'simit tank' olarak adlandırılan, stepnenin yerine konan tanklaryasak olmasına rağmen halen kullanılmakta. Stepne arabada bulunması gerekenzorunlu teçhizattan birisi. LPG tankı konunca, stepne çıkarılıp araçtankaldırılıyor. Bu nedenle yasaklandı."
Benim tankım da 45lik simit. Genelde 38-39 litre civarı alır. Şehir dışında 450 nin üzerinde 460-470km sakin kullanım ile, şehir içi ise 400 ile 430 km arası değişiyor.
LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
Simit Tank Modelleri; Stepne yerine montaj yapılabilindiği için en çok tercih edilen, bagaj kapasitesine engel olmayan avantajlı modellerdir. 35 Litre, 40 Litre, ve 42 Litrelik kapasitelere sahiptir. Mevcut tankınızı Farklı kapasite yada model ile değişim yapmanız mümkündür.
Araç sahipleri de LPG tankının ne zaman üretildiğini bilmediği için o tankı yeni taktırmış olsa dahi araç muayene istasyonlarında 'bu tank 10 yılını tamamlamış değiştirmeniz gerekir' diye vize vermiyorlar.
İlgili 19 soru bulundu
1- Araca ilk defa yani yeni LPG sistemi takılmış ise montajı yapan firma tarafından düzenlenen fatura ve evraklarla sızdırmazlık raporu alınıp ruhsata işlenmesi gerekir.
Lpg tankının değişimi için araç oto gazcıya götürülür. Otogaz servisinde aracın gaz tankı sökülerek yeni gaz tankı montajı yapılır. Otogaz servisinde aracınıza uygun proje çizilerek evraklar size verilir.
Şehir içi 350 375 standarttır. Şehir dışı 500'e kadar yolu var.
Şehir içi 25 km ortalama hızla 240 250 km gidiyor.
lpgden yana sıkıntınız yok, araç benzine geçtiğinde lpg tamamen bitmiş olmaz tankta 7-8 lt lpg kalmış olması normaldir. motorun soğukken geç çalışması için de görmeden ne desek boş. lpg regülatörü ömrünü tamamlamış olabilir, akü ömrünü dolduruyor olabilir.
İçten Boğazlı Simit Tank Taktırma Fiyatları
İçten boğazlı simit LPG tank fiyatı 1100 TL bir ücrete sahip iken; 61 Lt. İçten boğazlı simit LPG tank 2100 TL gibi yüksek bir tutara sahiptir. Diğer simit lpg tank fiyatları genel olarak 1500 tl dolaylarında diyebiliriz.
Simit tüp kesinlikle daha iyi. Bagaj komple sana kalıyor. Silindir tüp takarsan yerin daralır. Simit tüp takarsan stepne koyamazsın.
Maksimum 33 litre alıyor.
1 litre benzin ile ortalama olarak 14.7 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
şehir dışında lpg ile benzin tüketimi 1 litre fark ediyorsa şehir içinde 3 litre fark eder. Şehirçi ve şehirdışı karışık tüketimde Lpg Tüketimi=Benzin Tüketimi x 1,2 ortalama alınabilir. Şehirçi ve şehirdışı karışık tüketimde Lpg Tüketimi=Benzin Tüketimi x 1,2 ortalama alınabilir.
40 lt lik tank standardı nolan %80 doluluk oranıyla 32 lt gaz alır ama sıralı sistemler belirli bir basınçla çalıştığı için tank içerisinde maksimum 5 lt minimum 3 lt gaz kalır.27 lt yada 29 lt alması bir sorun teşkil etmez.
Şehir içi en fazla 8 km.
Atiker simit tank 42 litre ortalama 34 litre gaz alır ve çapı 600 mm olup yüksekliği 200 mm'dir.
Aynı model, aynı motor hacimdeki araçlarda yapılan tespitlere göre; -1 litre benzinle ortalama 14.7 km yol kat edilirken, - 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir. -1 litre mazot yani motorinle ise yaklaşık 22.22 km yol kat edilmektedir.
Benzin yapısı gereği, LPG'ye nazaran litre bazında %20 daha az yakıt tüketiyor, ancak LPG de benzine göre %50 daha düşük fiyata satın alındığı için daha tasarruflu deniliyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken; LPG'li araçlarda, 12 litre olarak hesaplanıyor.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
Günde ortalama 20 kilometre yol yapan 1.6 litre atmosferik lpg'li bir aracın ortalama lpg yakıt tüketimi 10 litre/100KM'dir.
LPG tankımın süresi bitti ne yapmalıyım? LPG/CNG tankının süresi biten araçlar, muayeneye gelmeden önce tank değişimi yapmışlarsa; Muayeneye gelirken Yakıt Sistemi Montaj Belgesi getirmek durumundadırlar.
LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır. Kullanım ömrü dolan tankların ve diğer gerekli tüm tadilatların yetkilendirilmiş otogaz dönüşüm firmaları tarafından değiştirilmesi gerekir.
Vergi dairesine gidilerek, araç muayene borcu yoktur kâğıdı almak gerekiyor eğer borç varsa borç ödenmelidir. Daha sonra Makine Mühendisleri Odasına gidilerek sızdırmazlık raporu alınması gerekmektedir. Bir sigortacıya giderek ya da Şoförler Cemiyetine giderek EK-1 belgesi doldurulması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri