Sıkı lif yapısıyla şişme yapmaması, kolay çatlamaması, ısı ileterek elinizi yakmaması, bakteri barındırmaz özelliği ve kolay temizlenebilir olmasıyla mutfağınızda ve sofranızda güvenle kullanabileceğiniz en sağlam ve sağlıklı tahta ürünlerin başında şimşir ürünler gelir.
“SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN TAHTA KAŞIK ÖNEMLİ”
Bu tahta kaşıklar öncelikle tencere ve tavayı çizmez, daha organiktir ve insan sağlını bozmayan ürünlerdir. Ev kadınları tavam çizilmesin diye tahta kaşık kullanıyor. Oysa sağlıklı yaşamak için yemek yerken de tahta kaşık kullanılmalıdır.
İksirli Çiftlik Şimşir Kaşık
Sert doğa koşullarında yetişen dayanıklı şimşir ağacından kaşık, Kastamonu havasını evinize taşıyacak. Orman yenilemesi için kesimine izin verilen şimşirden üretilmiştir.
Bu nedenle yapım ve tüketim aşamalarında mutlaka ama mutlaka tahta kaşık kullanmanızı öneririz. Yemek yaparken birçoğumuz metal kaşık kullandığımızda yemeğin tadının değiştiğini düşünüyor. Bunun da önüne yine tahta kaşık kullanılarak geçilebilir.
Cilalı kaşıklar ayrıca kullanılırken zamanla ısının da etkisiyle üzerindeki cilalar akıyor ve bu cilalar vücut için toksik etki oluşturabiliyor ve kansere neden olabiliyor. Tahta kaşık satın alırken boyasız ve cilasız tahta kaşık almak daha sağlıklıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Tencerelere zarar vermemesinden dolayı hemen her evde kullanılan tahta kaşıklar hastalıklara davetiye çıkarıyor. Zamanla çatlamalar meydana gelen kaşıkta çatlak bölgelere yerleşen bakteriler ve deterjan kalıntıları kansere neden olabiliyor.
Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre, mobilyalarda kullanılan boya ve vernik gibi malzemeler kanserojen madde içeriyor.
Yorulmaz, metal kaşık, çatal ve bıçakların yapıldığı maddeye göre paslanma, çizilme, kırılma ile küçük ya da önemli miktarda olmak üzere gıdaya zehirli metal ve çizilen, çatlayan bölümlerin de gıda artıklarının kalması ve mikrop üremesi ile de hastalık bulaştırma riski olduğunu ifade etti.
Pekmezi bu kadar çok sürekli vücudunuza alırsanız, potasyum birikerek kalbiniz için zararlı bir düzeye yükselebilir. Bir iki kaşık aldığınız pekmezle demir olmaz. Süt ve süt ürünleri demir emilimini azaltabilir. Mide ilaçları mesela emilen ilaçlar demir emilimini azaltabilir.
Hangi yemeği hangi tencerede pişirmelisiniz sorusunun cevabına karar verirken en sağlıklı pişirme aracı olan döküm tavalar, çok yüksek ısıya dayanıklı olduğundan et yemeklerine oldukça uygundur. Isıyı yüzeyine eşit bir biçimde yayar ve etinizin her bölümünün eşit oranda pişmesini sağlar.
Kastamonu'nun zenginlikleri ne lezzetli yemek çeşitleriyle ne çeşitli mantar türleriyle, ne de eşsiz orman meyveleriyle sınırlıdır. Şenpazar ilçesinin Şimşir Köyü, şimşir kaşıkları ile ünlüdür. Kaşıkların dayanıklı ve sert olması gerekmektedir.
Sirke ve Karbonat
Üzerine 1 paket karbonat ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek şekilde, kaynar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. 15 dakikanın ardından tahta kaşıktaki kirlerin suya karıştığını görebilirsiniz. Temizlenen kaşıkları soğuk suyla durulayın ve kurutun.
Şimşir Kaşık - Sakarya
ancak karadenizde bulunan şimşir ağacı bu yöredeki ustaların kaşık yapımında önemli etken olmuştur. her yrede kaşık yapımında kullanılan ağaçların seçiminde sert ve dayanıklı olması ön planda tutulur.
Bal, arı sütü, propolis, polen gibi arı ürünlerini, kefir, yoğurt gibi probiyotikleri rahatlıkla metal kaşıkla yiyebilirsiniz.
Bu nedenle taşırken dikkat edilir. - Yoğurdu alırken metal, gümüş veya plastik kaşık kullanmayınız. O yapıda malzemeler yoğurdu sulandırabilir. Tahta kaşık değdirerek yoğurt kullanmanız tavsiye edilir.
Çatallar içten dışa doğru dönük şekilde, tabağın soluna dizilmelidir. Kaşıkların Düzeni: Kaşıklar, en dış kısımda ve bıçağın sağ tarafına konulmalıdır. Tatlı kaşığı ise diğer çatal ve bıçaklara dik şekilde, servis tabağının önünde durmalıdır.
Pekmez çeşitleri, hayati fonksiyonların devamlılığı için gerekli olan birçok vitamin ve minerali bünyesinde bulundurur. Pekmezde bulunan antioksidanlar, vücut direncini arttırarak, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi nedeniyle öksürüğe iyi geldiği ve balgam söktürdüğü bilinir.
Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi
Özellikle keçiboynuzu yetiştiriciliğinin daha çok görüldüğü Ege ve Akdeniz yöresine özgü bir pekmez çeşididir. Ayrıca en sağlıklı ve faydalı, birçok vücut sistemine ve hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu yüzden en faydalı pekmez çeşidi olarak gösterilmektedir.
İçeriğindeki potasyum sayesinde, tansiyonu dengeleyici özelliği bulunmaktadır. Zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir.
Bu süre içerisinde balın metal ile etkileşime girmesi imkansız. Kısacası bal tüketirken çelik kaşık da, tahta kaşık da kullanabilirsiniz. Yine de, temiz ve elde yıkanmış, verniksiz tahta kaşıkları biz daha çok tercih ediyoruz.
Metal elbette kimyasal reaksiyona teşne bir madde. Nerede asit, baz, alkol görse gönlü kayar.
Özellikle gıdayla birebir temas eden ahşap tabaklar ve tahta kaşıklar, yeterince temizlenmediği takdirde bakterilerin üremesi için uygun bir ortam oluşturuyor. Ahşap malzemelerde bakteri birikmesi ciddi hastalıklara yol açabilirken insandan insana hastalık taşınma riskini de artırıyor.
Konuyla ilgili soruları cevaplayan Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Cafer Yıldız, özellikle vernik konusuna dikkat çekerek, kesinlikle verniksiz olanların kullanılmasını öneriyor. Verniklenmiş eşyalar daha şık ve parlak göründüğü için cazip geliyor.
Akrilik, metalik, enamel ve boncuk boya gibi geniş bir boya ve medium yelpazesine sahiptir. Rich su bazlı vernik dekorasyon ve sanatsal hobi çalışmalarında kullanılan su bazlı kokusuz verniklerdir. Sağlığa hiçbir zararı olmayan yüksek kalitesiyle darbelere silinmelere sürtünmelere karşı oldukça dayanıklıdır.
Vernik, tahta başta olmak üzere korunması istenen eşya veya yüzeye sürülen şeffaf, sert, koruyucu katman. Verniğin geleneksel bileşimi kuru yağ, reçine ve tiner ya da solventtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri