Karasinekler uygun koşullarda 7 gün içerisinde erginliğe ulaşıp çiftleşebilir. Yaşam süreleri ortam sıcaklığına bağlı olarak 2-3 hafta arasındadır.
Çoğu dişi ergin sivrisinek türü, 4 veya 5 defa kan emebildiği ve yumurta bırakabildiği durumlarda 2-3 hafta yaşayabiliyorken, kış mevsimini geçirebilen bazı sivrisinek türleri garaj, bodrum veya tavan aralarında 6 ay boyunca yaşayabilirler.
L.cuprina ayrıca, sıcaklık 40 derecenin (santigrat) üzerinde –ve 12 derecenin altında- uçamaz. Koşullar uçmasına izin vermediği zaman korunaklı bir yere girerek koşulların düzelmesini bekler. Sinek türlerinin çoğunun ömrü kısadır. Sıradan bir sineğin ömrü birkaç gündür.
Sivrisineklerin en sevmediği kokular
Lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeği, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soğan, sirke, biberiye.
Alkol aynı zamanda dezenfektan işlevi görmektedir. Evde bulundurduğunuz lavanta kolonyası hem içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını alacak hem de lavanta kokusu ile sivrisineklerin en azından koku uçana kadar yaklaşmasını engelleyecektir.
İlgili 38 soru bulundu
Bilgi-2: Ultrasonik sivrisinek savarlar (USS), birçok yetişkin kulağının duyamayacağı bir frekans olan 15 kHz (15 kilo-Hertz: saniyede 15.000 titreşim) frekansında ses yayarlar.
Yapımı çok kolay ve etkili bir sinek kovucu spreyin en temel malzemesi sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.
Sinekleri bir tuzak kullanarak başka bir yere çekebilirsin. Elma sirkesini birkaç damla bulaşık deterjanı ile bir kapta karıştırın. Göreceksiniz, kokuya uzun süre dayanamayacaklar! Sirke kapanında olduğu gibi, süt ve şeker karışımı sinekleri çekecek ve olmasını istemediğiniz yerden uzaklaştıracaktır.
max 3 gün 4.gün ecelden gider.
Yaşam süresi. Karasinekler uygun koşullarda 7 gün içerisinde erginliğe ulaşıp çiftleşebilir. Yaşam süreleri ortam sıcaklığına bağlı olarak 2-3 hafta arasındadır. Yaşamları boyunca 10 kez yumurta bırakabilirler.
Efendimiz yemeklere ya da içeceğe düşen Kara sineklerin kanatlarından birinde zehir olduğunu ifade ederek yemek ve su yenilmek durumundaysa sineğin öldürülmesini emretmiştir. Buna göre, Dini açıdan Sinek öldürülmesi zarar vermesi ve rahatsız etmesi durumunda caizdir.
Ayrıca sinekler ekosistemimizdeki yüzlerce türün temel besini oldukları için de önemlidir. Kuşlar, kurbağalar, örümcekler hatta bazı böcekçil bitkiler sineksiz yapamaz. Öte yandan sinekler, özellikle de sivrisinekler, sıtma, zika, sarıhumma gibi birçok hastalığın yayılmasına da neden olurlar.
Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre, sivrisineklerin kan grubu 0 olan kişileri ısırma ihtimali, kan grubu A olanları ısırma ihtimalinden iki kat daha yüksek. Araştırmacılar, sivrisineklerin 0 grubu kanı daha "lezzetli" bulduğunu dile getiriyor.
Yumurtlayıcı tür oldukları için kandaki proteinlerden beslenirler. Araştırmalara göre, 0 kan grubuna sahip kişiler A kan grubuna göre iki kat daha fazla ısırığa maruz kalırlar. B kan grupları bu kaşıntılı durumun ortasında duruyorlar.
Eğer sivrisinekleri, kendinizden uzaklaştırmak istiyorsanız odanızın bir köşesine koyu renkli kıyafetler asın. Sivrisineklere karşı en etkili yöntemlerden biri yakınınızda fesleğen ya da reyhan bulundurmak. Çünkü sivrisinekler bu iki bitkiden de hoşlanmıyor.
Geceleri sivrisinekten korunma ve uyku sırasında miniklerin rahat etmesi için ise cibinlikten yararlanabilirsiniz. Koyu renkleri sevdikleri bilinen sivrisinekleri, bebek yatağında açık renk nevresimler tercih ederek de uzak tutabilirsiniz.
Bir difüzör içine 2-3 damla limon yağı koyup sineklerin olduğu odaya yerleştirin. Reyhan, sinekleri kovma konusunda oldukça başarılıdır. Uygun bir kabın içerisine reyhan veya fesleğen yaprakları koyun. Bu kabı sinekleri uzak tutmak istediğiniz odalara yerleştirebilirsiniz.
Sinek ve arılara lavanta, fesleğen, ada çayı, kahve
Fesleğen saksıları, karasinek ve sivrisineklerin hoşlanmadığı kokular yayarak, evden uzak durmalarını sağlar. Kekik de aynı şekilde sinekleri kaçırır.
Kekik, karanfil, sardunya, fesleğen, lavanta, limon otu ve nane esansiyel yağlarının sinek kovucu ya da öldürücü özellikleri bulunur. Sineklerin toplandığı yerlere esansiyel yağ sık. Esansiyel yağ difüzörünün içine birkaç damla sinek kovucu yağ dök ve sineklerin sorun olduğu bir odaya koy.
Uykularına da son derece düşkün olduğu bildirilen bu canlılar, her gün 16 saat uyuyor. Bunun bir kısmı öğle uykusuna bir kısmı da gece uykusuna gidiyor.
Sirke. Şu sirke doğanın biz insanoğluna hediyesi adeta. Her şeye iyi gelen sirke, sivrisinek için de bir mücadele yöntemi. Gece pencerenin önüne koyacağınız bir bardak sirke bütün sivrisinekleri kaçıracaktır.
Yeni çalışma gündüz ısıran sivrisineklerin, özellikle de döllenmiş yumurtaları için kan emmesi gereken dişilerin, günboyu dalga boyu ne olursa olsun ışıktan hoşlandığını gösterdi. Bunun akisne gece ısıran türler günboyu UV ışığından ve mavi ışıktan uzak duruyor.
Sinekler sadece ellerini ovuşturmazlar, aynı zamanda ellerini başlarını, kanatlarını ve hatta arka ayaklarını birbirine sürterler. Bunun sebebi kapsamlı bir temizlik yapıyor olmalarıdır Gözlerinide ovuştururlar bunun sebebi göz kapaklarının olmamasıdır ve temizlik zamanları en savunnmasız oldukları andır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri