Birçok farklı boya tipi kullanılabilir. Hazır giyim sektöründeki baskılar emprime baskıdır.Yıkama dayanıklılığı oldukça yüksektir. Süblime (Dijital) Baskı : Son yıllarda oldukça gelişen ve çok tercih edilen baskı tipidir. Herhangi bir kalıba veya renk ayrımına ihtiyaç duyulmaz.
Emprime baskı, değişik renklerde serigrafi boyaları kullanılarak kumaş üzerine zemin ve çeşitli desenler basma işlemidir. Emprime baskı, el ile yapılan bir baskı türüdür ve ilk çıkan baskı çeşitleri arasında yer alır.
Serigrafi baskı söz konusu olduğunda, en büyük avantajlarından biri, son derece uygun maliyetli olduğu için toplu baskı için gerçekten etkili bir çözüm olmasıdır. Diğer faydalar şunları içerir: dijital baskılardan daha kaliteli çıktı uzun vadede ihtiyaç duyulan baskılar için daha dayanıklı
Dijital Tekstil Baskı 2000′li yılların ikinci yarısından sonra yaygınlaşan bir baskı tipidir. Geleneksel emprime baskıdan (ülkemiz dışındaki adıyla screenprinting ) farkı cmyk ve beyaz pigment boyaların kullanımından yüksek adet renk elde edip, yüksek çözünürlüklü ve yüzde yüz organik bir baskı olmasıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
Emprime baskıya ahtapot baskıda denmesinin sebebi kalıpların ahtapot denen baskı makinesinde otomatik olarak tişörtlere basılmasıdır. Birçok farklı boya tipi kullanılabilir. Hazır giyim sektöründeki baskılar emprime baskıdır.Yıkama dayanıklılığı oldukça yüksektir.
Dijital Baskı Kumaş Fiyatları
Bunun yanında dijital baskı kumaşlar dayanıklı ve uzun süre canlı kalan kumaş türlerinden olduklarından dolayı uzun süre kullanmanıza olanak sağlarlar.
Dijital baskı dezavantajları ise maliyetinin standart baskı çeşitlerine göre daha yüksek olmasıdır. Eğer baskı sayısı az ve çok kaliteli bir baskı ürünü istenmiyorsa dijital baskı kullanılması daha yüksek bir maliyete sebep olmaktadır.
Serigrafi baskı, hazır tasarım örneğinin şablon yardımıyla çeşitli teknikler kullanarak düz yüzeye aktarılma işlemidir. Baskı yüzeyi kağıt, kumaş olabileceği gibi cam, metal, plastik hatta ahşap olabilmektedir. Serigrafi baskı yapabilmek için mürekkep, silecek ve örgü elek gibi destek elemanları kullanılmaktadır.
Farklı yüzeylerde çeşitli boya seçenekleriyle uygulanabilen serigrafi baskı işlemi, özel bir elek yardımıyla boyayı kalıcı ve etkili hâle getirir.
orijinal baskı (original edition)
Bir kitabın veya haritanın yapılan ilk baskısı ve yayımı.
Basma kumaşlarda yarı pamuk özelliği göstermekte olan pamuk polyester karışımı ince dokunmuş kumaşlarda bulunmaktadır. Emprime denilen karışımda olan kumaşlar da pamuk ihtiva etmesi sayesinde terletme yapmamaktadır.
Kazak ve örgü elbise türleri için tercih edilen bu kumaş türü, çoğu kişi tarafından sıcak tutan özelliği nedeniyle tercih edilmektedir. İnce yünlü olduğu gibi pamuklu kumaştan da üretilebilen üzerine baskı ve desen yapılan kumaş türüne emprime kumaş denilmektedir.
Viskon kumaslar, 150 cm eninde, Kırışma yapmayan, dayanıklı ve kolay yıkanabilir kumaşlardır. Esneme ve çekme yapmaz.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Ofset baskı çok sayıda olan baskılar için daha az maliyetli iken, dijital baskı az sayıda basımlar için daha az maliyetlidir. Dijital baskı basımı daha hızlı yaparken, ofset baskı daha yavaş gerçekleştirir. Dijital baskı tasarım üzerinde yapılacak değişiklikler için daha esnektir.
Dijital baskı makineleri, üretim süresini kısaltarak zaman ve para tasarrufu sağlar. Dijital baskı makineleri, geleneksel baskı yöntemlerine kıyasla daha esnek ve özelleştirilebilir bir seçenek sunar. Bu, müşterilerin farklı boyutlarda veya farklı materyallerde baskı yapmalarını sağlar.
Sublimasyon ile yalnızca polyester içeren beyaz renk ürünlere baskı yapılabilirken, DTF baskı sisteminde ise pamuk, ipek, suni ipek, polyester ürünler başta olmak üzere dilediğiniz kumaşa baskı yapabilirsiniz. Yani dilediğiniz tekstile renk ayırt etmeksizin baskınızı kolayca yapabilirsiniz.
Bu yöntemlerden biri kumaşa elle müdahale etmektir. Ele alınan tişört avuç içinde yuvarlak olacak şekilde buruşturulur. Sonrasında eski haline getirilir. Eğer kumaş kaliteli ise buruşma yapmaz ve dayanıklı bir yapıda yine eski halini alır.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Yüksek baskıresim ağaç, linol, plastik levhalar, kontrplak gibi kalıpların çeşitli oyma aletleri ile oyularak, oyulmayan bölümlere merdane ile boya verilerek yapılan bir baskıresim tekniğidir. Yüksek baskıresim ya da rölyef baskıresim en eski baskıresim tekniğidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri