, (eski adıyla Isıcam Sinerji) Şişecam'ın Low-e kaplamalı yüksek ısı kontrolü sağlayan camları ile üretilen seridir. Isıcam S sıradan çift camlarlaa kıyasladığınızda ısı kaybınızı % 50 azaltır ve yakıt masraflarınızı düşürür.
Isıcam konfor ve sinerji nasıl anlaşılır? Herhangi bir camın Isıcam olup olmadığını anlamak için pencere yakınında çakmak yakıp, alev gölgesinin dış camın içe bakan yüzeyinde kızıl veya pembemsi, diğer kaplamasız camlarda ise sarımsı bir renk alması gözlemlenir. Isıcam yok ise dört gölge de aynı renktir.
Şişecam Low-E Cam, düzcam üzerine vakum ortamında magnetron saçtırma (magnetron sputtering) yöntemi ile birbirine ardışık metal ve dielektrik katmanlar kullanılarak çok katmanlı ince film oluşturulması vasıtası ile elde edilen hat dışı kaplamalı camdır.
Anti-Refle Cam Nasıl Anlaşılır? Bir camın yansıma önleyici özelliğe sahip olup olmadığını anlamanın en iyi yolu ışığa tutmaktır. Cam ışığa tutulduğunda zayıf yansımalar gözlemleniyorsa, yansıma ışığın renginde değil yeşil, mavi, mor ya da kırmızı renkteyse anti-refle özelliğine sahiptir.
Konfor camlar, kaplamasız ısıcam modellerine oranla ısı kaybını yüzde 40 seviyelerine kadar azaltır. Bunun yanında önemli ölçüde güneş ışınlarını ve kontrol eder ve minimum seviye güneş ışının içeri girmesini sağlar. Tabi bunun yanında güneş enerjisi ile gelen yakıcı etkiyi de oldukça yüksek oranda azaltır.
İlgili 22 soru bulundu
Temperli cam, normal camlardan daha güvenli ve dayanıklı olan cam çeşididir.
Fotokromik camlar:
%100 UV koruması sağlayan ve güneş ışığında kendiliğinden koyulaşan saydam ışığa duyarlı camlardır. Bunun yanı sıra, fotokromik camlar her ortamda tüm gün boyunca ışığa karşı koruma sağlayan en iyi değişken camlardır.
Asit ile aşındırma işlemi yapılarak elde edilen satina cam, yüksek ışık geçirgenliği sağlarken aynı zamanda da camdan diğer tarafın görünmesini engeller. Kumlamalı cam ile benzer bir görüntüye sahip olmalarına rağmen, kumlamalı cama göre çok daha pürüzsüz, ipeksi bir yüzeye sahiptir.
Fotokromik (Kolormatik/Colormatic) gözlük camları, renkli değildir. Tasarımları sayesinde renkli lens görevi yaparlar. Uzun süre parlak güneşte kullanılan diyoptrili gözlüğün daha rahat görüntü vermesine yardımcı olur. Sık sık farklı ışık alan mekanlarda göz kamaşmasını ve gözlerin görmekte zorlanmasını önler.
Güneş gözlüklerinde artık üreticiler camlara çeşitli renkler vererek güneş gözlüklerinin daha şık görünmesini sağlamaktadır. Degrade cam gözlük çeşidinde de camın yukarıdan aşağıya doğru koyu renk tonundan aşağıya doğru açılan bir renk tonu görmekteyiz. Yani üst tarafı koyu aşağı tarafı daha şeffaf bir cam modelidir.
Isıcam Sinerji, kışın sıcağı içeride tutarak, ısı kayıplarını, tek cama göre %77, Isıcam Klasik®'e göre %50 azaltır, yakıt giderlerinden tasarruf sağlar. Pencere önlerinin kışın soğuk olmasını önler. Camda buğu görme olasılığını en aza indirir.
Şişecam Düzcam'ın ısı ve güneş kontrol kaplamalı yalıtım camları Isıcam Sistemleri K Serisi markası ile pazara sunulmaktadır. Isıcam Sistemleri K Serisi, sıradan çift cama göre ısı kaybını %50, güneş ısısı girişini %40 azaltarak kışın yakıt, yazın da klima masraflarından tasarruf sağlamaktadır.
DC, kısaca Düz Cam'dır. Ürün açıklamasında yazan ilk DC ilk dış camın, ikinci DC ise iç camın cinsidir. Isıcam C Serisi camların iki yüzü de DC olduğu için iç ve dış yüz farkı yoktur. Ayrıca Isıcam'larımızda kullandığımız düz camlar tamamen Şişecam ürünüdür.
Low-E kaplama cam, içinden geçen UV ve IR ışınlarının, görünebilen ışın kalitesini düşürmeden azaltılması üzerine geliştirilmiştir. Isı veya ışık enerjisi cam tarafından emildiği zaman, ya hava hareketileri yoluyla etki yönü kaydırılır ya da cam yüzey tarafından yeniden başka yöne yayılır.
2.1. Isı Kontrollü Camlar (ısıcam sinerji)
Standart çift camlara göre % 50 daha yüksek yalıtım sağlar. Isı kontrollü camlar, güneş ısısından maksimum oranda yararlanılmasını sağlarken, gün ışığından ve şeffaflıktan ödün vermez. Kışların sert geçtiği bölgelerde tercih edilmesi gereken camlardır.
Isıcam Konfor 70/46 bildiğimiz ısıcam ünitelerine ek olarak 2. yüzeyinde IMF ısı ve güneş kontrol kaplaması bulunduran yüksek ışık geçirgenliğine sahip, içten renksiz, dıştan sadece belirli açılarda uçuk mavi parıltıları olan çok amaçlı bir iklim kontrollü yalıtım ünetisidir.
Göz sağlığının korunması için en temel işleve sahip olan UV camın bütün güneş gözlüklerinde bulunması gerekir ancak polarize filtreli cam bir tercihtir. Güneş gözlüğünde polarize camın bulunmaması göz sağlığının bozulmasına neden olmaz fakat UV koruması olmayan bir gözlük kalıcı göz hastalıklarına sebebiyet verebilir.
UV ışınlarının yoğunluk ve miktarına bağlı olarak renk değiştiren gözlük camları fotokromik olarak adlandırılırlar. Bu camlar iç mekanda UV ışınlarının azalmasıyla şeffaflaşırken, güneşe çıkıldığında kararırlar.
Polarize gözlük camları genellikle kahverengi, koyu yeşil ve gri tonlarında üretilir. Polarize tasarımlarda %60-70 oranında koyu bir cam görünümü elde edilir. Yeşil ve gri camlı seçenekler renklerin daha canlı görünmesini sağlar.
Mika Plastik Camın Özellikleri
Mika, çok yüksek darbe direncinin sorun olmadığı şeffaflık gerektiren uygulamalar için uygun bir plastiktir. Diğer şeffaf plastiklere kıyasla çizilmeye karşı çok dayanıklıdır. Mukavemetin çok önemli bir faktör olmadığı uygulamalarda cama göre daha hafif ve ekonomik bir alternatiftir.
Lamine cam özelliği sayesinde vinil ara katman dışarıdaki gürültüyü büyük ölçüde keser. Bu açıdan temperli lamine camlar oldukça kullanışlıdır.
Opak lamine cam, iki veya daha fazla cam katmanından ve aralarında bir plastik katmandan oluşan bir cam türüdür. Bu tür camlar inşaat sektöründe hem konut hem de ticari binalar için kullanılmaktadır. Kırık pencereleri, kapıları veya herhangi bir bina yapısını değiştirmek için kullanılmaktadır.
Safir cam kırılma ve çizilmelere karşı dayanıklılık gösterir. Çünkü suni safirden yapılan bu cam tipi 9 MOH'luk sertliğe sahiptir. Bu yüzden safir saat camı diğerlerine göre daha dayanıklıdır.
Özel lazer testi ile 400- 420 nm arası verilen ışığı normal filtreli camın geçirdiğini görüyoruz aynı ışığı Bluecut camlar ise tamamen engelliyor.
Organik Camlar, en çok tercih edilen cam türleridir. Organik Camları, Mineral camlara oranla %40 daha hafiftir ve darbelere karşı 100 kata kadar daha dayanıklıdır. Organik Camlar, Mineral Cam ile karşılaştırıldığında kullanıma bağlı olarak yüzeyinde daha fazla aşınma olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri