Eğer alerjen hassasiyetiniz var ise sinir otunun doktorunuza başvurmadan kullanmamalısınız. Bunun yanı sıra kronik rahatsızlıkları bulunan, hamile olan ve emzirmeye devam eden kadınların da sinir otunu kullanmaması gerekmektedir.
Sinir otu tohumları, kozmetik ve dondurma endüstrisinde kalınlaştırıcı olarak kullanılır. İlaç endüstrisinde ise soğuk algınlığı, yüksek ateş, öksürük, bronşit ve ağrı tedavisinde kullanılan bir bitkidir.
Bu sinir otu çayının bir günde iki bardaktan daha fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Sinir otu çay olarak tüketildiğinde sinir sistemini de düzenlemektedir. Genel olarak günlük hayatta yaşanılan genel sorunlardan uzaklaşmak için de bu otu kullanmak mümkündür.
Balgam, öksürük ve akciğer astımına çare olan 'sinirli ot' guatrı da küçültüyor. Doğal antibiyotik özelliği kanıtlanmış sinirli ot, yağ yakıcı özelliğiyle kilo verdirir ve karaciğer dostudur.
Meralarda, sıcak havalarda, sulak alanlarda, yol kenarlarında, mezarlıklarda ve kırsal alanlarda Sinir Otuna rastlanabilir. İltihap kurutucu etkileri olan Sinir Otu, insan sağlığı için önemli faydalara sahiptir.
İlgili 39 soru bulundu
Nasır tedavisinde iyileştirici özelliği bulunur. Damar tıkanıklığına iyi gelir. Rahim kanseri olan hastaların kullanması önerilir. Şeker hastalarına iyi gelir.
Sinir otu vücutta oluşabilen ödem, şişkinlik gibi problemlerin de daha hızlı çözülmesine destek oluyor.
Sinirliot, başka hiçbir eşdeğer bitkinin yapamayacağı bir biçimde, kanı, akciğeri ve mideyi temizliyor. Bu yüzden uzmanlar, az veya kötü nitelikli kana, zayıf akciğerlere ve böbreklere sahip kişilere ve sürekli zayıf kalanlara sinirli ot kullanmayı tavsiye ediyor.
Sinirli Ot iltihap durdurucu özelliğe sahiptir. İhtiva ettiği müessir maddeler “Aucubin”, “Allantoin”, “Flavonoid” ve “Tanenler” kaşıntıyı giderir, kanın pıhtılaşmasını ve yaranın iyileşmesini sağlayarak, yaranın iz bırakmasını önler.
Karaciğeri temizlemek için bilinen en faydalı bitkilerden biri karahindiba köküdür. Aslında, karahindiba kökü tarih boyunca karaciğer problemleri için kullanılmıştır. En iyisi çay olarak tüketmektir.
Plantago major yaprakları; Malus sylvestris meyveleri; Cydonia oblonga meyveleri ve Urtica dioica yaprakları demlendiğinde astım, bronşit ve öksürük tedavisinde etkilidir.
Sinir otu genellikle demlenerek çay gibi kullanılıyor. Bir fincan kaynar suya, bir çay kaşığı sinir otu veya 2-3 yaprak taze sinir otundan atıp, ağzını kapatın. 5 dakika demlenmesini bekleyin. Tatlandırmak isterseniz kesinlikle şeker atmayın. Doğal bal ile tatlandırabilirsiniz.
Çay için bir bardak suya bir tatlı kaşığı kıyılmış sinirli ot koyulur ve kaynatılır. Sonrasında 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Süzülerek tüketilir. Sinirli ot ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir nokta ise şudur: Tansiyonu düşürdüğü için düşük tansiyon şikâyeti olanların kullanmaması önerilir.
Yaprakları ve çiçekleri tüketilen bitki, yemek yapımından ziyade iyileştirici özellikleri ile kullanılır. Yaprakları kekikle birlikte kaynatılarak çay yapılır. Sinir otu yapraklarını 10-15 dakikadan fazla kaynatmamak gerekir.
İltihapları giderme konusunda uzman olan fesleğen bakteriyel enfeksiyonlara, viral enfeksiyonlara ve bunun gibi birçok enflamatuar hastalıklara iyi gelen bir bitkidir. Fesleğen mikropları öldürmeye yardımcı olan bileşen ojenoldur.
Eklem agrilarina haşlanarak sarılır. 🔸Kurutup cayı yapılır biraz tohumundanda konur. 🔸ıltahaplı romatizmada cay olarak icildigi gibi agrıtan yerede cayinı yaptınız yaprakları sarabilir üzerine koyabilirsiniz.
1-Diyabet hastalığı böbreklerin en büyük düşmanı
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de böbrek yetmezliğine neden olan hastalıkların başında %41 gibi yüksek bir oranla şeker hastalığı yani diyabet gelmektedir. Kontrol altına alınmayan diyabet, vücuttaki bütün organlarla birlikte damarları da olumsuz anlamda etkilemektedir.
Önce iyi geldiği iddia edilenleri yazalım. Maydanoz, Çaltı otu, Pitaya, Bal kabağı, Kırmızı elma, Isırgan otu, Limon suyu, Karnabahar, Yaban mersini, Sarımsak, Karabuğday, Lahana, Biber, Soğan, Makademya fındığı, Ananas, Kızılcık, Ayrık otu… Bu örnekleri arttırmak mümkün.
Aksi takdirde böbreklerinize zarar verebilirsiniz. İşte bitki çaylarıyla ilgili bilinmeyenler... Zencefil, okaliptüs, ekinezya, adaçayı, ıhlamur ve diğerleri... Faydaları saymakla bitmeyen bitki çayları siz fark etmeden böbreklerinize zarar verebilir.
Sinirli ot çayının tansiyonu düşürücü etkisi bulunur. Böcek sokmaları nedeniyle oluşan şişliklere ve ayak pişiklerine iyi gelir. İdrar söktürücü ve ödem attırıcı özelliği nedeniyle tercih edilir.
Vücutta bulunan ödemi, yani fazla sıvıyı atmak için gün içinde su tüketimini artırmak gerekir. Günde 8 ila 10 bardak su içmek, vücuttaki ödemin atılmasında oldukça faydalıdır. Ödem çorabı giymek de ödem tedavisindeki etkili bir yöntemlerden biridir.
Sinir otu ya da Damar otu bitkisi ülkemizde kolay yetişme alanı bulan ve insan sağlığı için faydaları saymakla bitmeyen doğal bir şifa kaynağıdır. Fitoterapist Dr. Muammer Yıldız, bu bitkiyi doğal ortamında araştırarak kanser başta olamak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını açıkladı.
Sarımsak, zerdeçal, kekik, zencefil, elma, ananas, muz, domates, üzüm, çilek, kiraz, kızılcık, bal, yeşil çay, çuha çiçeği çayı, soya, fasulye, kayısı, portakal, böğürtlen, erik, hindiba gibi baharat, sebze ve meyvelerden elde edilen besinler damar tıkanıklığı tedavisinde aşama kaydetmenizi sağlar.
Damar tıkanıklığının giderilmesi için damar açıcı bitki ve gıdalar tüketilmelidir. Özellikle kepekli tahıl, yulaf ezmesi ve fasulye tüketimi de arttırılmalıdır. Yüksek lif oranına sahip olan besinler kötü kolesterolü düşürür. Kötü kolesterolün düşmesi ile birlikte damar tıkanıklığı gibi sorunlar da ortadan kalkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri