Ağda işlemine başlamadan önce işlem yapılacak bölgenin temiz olması, kozmetik kalıntılardan arındırılmış olmasına özen göstermek gerekir. Bu nedenle antibakteriyal temizleme jeli ile önce kendi ellerinizi, sonra sir ağda yapılacak yüzeyi temizleyin.
İlk önce ağdayı uygulayacağınız bölgenin temiz olması gerekir. Ağdanın ellerinize yapışmasını istemiyorsanız elinize bir miktar badem yağı sürebilirsiniz. Gerçi evde yaptığınız ağda sabunlu ılık su ile elinizden rahatlıkla çıkacaktır. Ağdayı mutlaka tüylerin çıkış yönünün tersine doğru uygulayın.
Özellikle yaz günleri yaptığınız ağda sonrasında denize, havuza girmek ve güneşlenmek için en azından 24 saat beklemelisiniz.
Sir Ağda Çeşitlerine Göre Sir Ağda Yapma Yöntemleri
Uygulama için bir sir ağda makinesi gerekir. Kartuş, makinenin içine tamamen oturacak bir biçimde yerleştirilir. Isınma derecesi makinenin modeline göre değişse de genellikle 25 ila 35 dakika arasındadır. Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayabilirsiniz.
Ağdaya başlamadan önce bir makas yardımıyla tüyleri kısaltmak iyi bir fikir olabilir. İkinci adım cilt temizliğidir. Uygulama yapacağınız bölgeyi sabun ile temizlemeli ve kurulamalısınız. Ufak su damlaları, kir ve yağ tortuları ağdanın tüylere yapışmasına engel olacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Şurada Paylaş! Şurada Paylaş! İnanmayacaksınız ama kasık bölgesi, alt bölgeden daha fazla acıtır.
Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.
Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır. Aynı zamanda ağdadan sonra kılların daha ince çıkması olasıdır bu da bir dahaki ağda zamanı gelene kadar kılların daha az fark edilir olmasına yardımcı olur.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi, yüz de de ağda kullanımı tüyleri inceltir ve tüy alma sıklığınız zaman içinde azalır. Elbette yüz çok hassas ve göz önünde bir bölge olduğu için işlem sırasında nazik ve özenli olmalısınız.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Temizlenen gözeneklerinizde sıcaklığın etkisi ile sivilce oluşumu tetiklenebilir. Bu da sivilcelenmelere neden olmak demektir. Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt kusurlarının iyileşebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların ağda gibi epilasyon işlemlerini 7 veya 8 gün önceden yaptırması da önerilmektedir.
Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Bu pozitif özellikleri sayesinde sir ağdalar profesyonellerin de en çok tercih ettiği epilasyon yöntemi oluyor. Kuaförde yapılan epilasyon uygulamalarında hem hızlı hem de az acılı olması nedeniyle sir ağdalar öne çıkıyor.
· Bazı uzmanların değerlendirmelerine göre, bikini bölgesinin dudaklarını çekiştirmeye bağlı olarak sarkmalar yaşanabilir. Ağda sarkma yapar mı diye düşünüyorsanız, bikini ağda yaptıranlar ile iletişime geçebilirsiniz. · Sıcak ağda ile bikini bölgesi yanabilir.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Düğünden 3- 4 gün önce epilasyon ve ya ağda yardımı ile bütün bölgede ki tüylerden kurtulmalıdır.
Boncuk ağda neredeyse acısız ağda olarak bilinir. Pratiklik konusunda ise oldukça kolay bir kullanımı vardır. Boncuk ağda son zamanlarda kendisine fazlaca kullanıcı bulmuştur. Bunun ilk nedenlerinden birisi de acısız olmasıdır.
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri