Elma sirkesindeki dost bakteriler, enfeksiyonlardan korunarak bağışıklık sistemini güçlü kılar. Ayrıca sağlıklı bakteriler, hastalandığınızda da çabuk iyileşmenizi sağlar. Elma sirkesinin vücudumuzdaki patojenlerle savaşabileceği düşünülür. Kilo vermek isteyen kişiler için elma sirkesi iyi bir yardımcı olabilir.
1) Elma Sirkesi
Elmanın kabuğunda ve kendisinde bulunan pektin, vücuda giren iltihaplar ile savaşır. Elma sirkesi ile iltihapları temizlemek adına; her sabah 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz.
Antibiyotik etkisi yüksek olan elma sirkesi, enfeksiyon durumunda destek olarak içilebilir. İdrar yolu enfeksiyonu gibi zorlu durumlarda her sabah 1 bardak suyla karışık tüketilmelidir.
Elma sirkesi mikroplar ile mücadele eder
Temizlik malzemesi olarak da kullanılabilen elma sirkesi, yüzeylerdeki mikropları öldürmeye yönelik de etken maddeleri içerir.
Sirkenin düzenli tüketimi kan trigliseritlerini, kolesterolü ve kan basıncını düşürür. Böylece, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinde azalma görülür. Sirke bazı kanser türlerinde kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatabilir ve tümörleri küçültebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Sirkeli su içmenin çeşitli faydaları olduğu görüşü oldukça yaygın. Sirkeli su içmenin kilo vermeye yardımcı olduğu, kolesterolü azalttığı, kan şekeri seviyesini düşürdüğü ve diyabet semptomlarını iyileştirdiği kabul ediliyor.
Çok eski zamanlardan itibaren tıbbi ilaç olarak kullanılmıştır ve muhtemelen bilinen ilk antibiyotiktir. Sirke anti bakteriyel özelliği ile bağışıklığı destekler vücudun kötü bakterilerle mücadele etme kapasitesini arttırır.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz. Kısacası öteki temizlik malzemelerinin yapabildiği her şeyi, daha çevreci bir şekilde gerçekleştirir.
Elma sirkesi tüketimi, sağlığa faydaları açısından tüketilmesi oldukça tercih edilen bir ürün olarak ifade edilebilir. Sabahları kahvaltıdan önce ve geceleri yatmadan önce olmak üzere günde iki kere elma sirkesi tüketilmesi önerilmektedir.
İdrar yolu iltihabı elma sirkesi tedavisi
Bu içerikle enfeksiyonun tedavisine yardımcı olur. Elma sirk de doğal bir antibiyotik olarak kullanılabilir.
Özellikle aç karnına elma sirkesi içmek önerilmez. Elma sirkesi, kan şekeri ve insülin üzerinde etkilere sahip olduğundan kan şekeri dengesizliği veya diyabeti olan kişilerde aşırı doz kullanım önerilmez. Yüksek doz sirke, kan şekeri dalgalanmalarına yol açabilir.
Elma sirkesi sabah kahvaltıdan önce ve akşam yatmadan tüketilmesi tavsiye ediliyor. İçilmeden önce mutlaka seyreltilmelidir. Aç karnına alınan elma sirkesi uzun süre boyunca tokluk hissi verecek ve vücuttaki yağ yakımını hızlandıracaktır. Bu sebeple kahvaltıdan ortalama 30 dakika kadar önce içebilirsiniz.
Enfeksiyon tedavisi, enfeksiyon türüne göre uygulanır. Ancak genellikle ilaçla tedavi; antibiyotik, antiviral ilaç, antifungaller, antiparazitik ile uygulanır. Antibiyotik tedavisi; bakteriyel enfeksiyon durumunda bakteri üremesini engellemek adına kullanılır.
Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? Elma sirkesi çok konuda olduğu gibi enfeksiyonları yok etme konusunda da faydalıdır. Bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave ederek içmek idrar yolu enfeksiyonunu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir.
Sirkeli Su Ne Zaman Tüketilmeli? Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Sirke bu özelliği sayesinde kalp ve damar sağlığının korunmasına katkıda bulunabilir. Kan Şekerini Düzenleyebilir: Düzenli olarak tüketilen az miktarda sirke kan şekerini ve insülin seviyesini düzenlemeye katkıda bulunabilir.
Elma sirkesindeki dost bakteriler, enfeksiyonlardan korunarak bağışıklık sistemini güçlü kılar. Ayrıca sağlıklı bakteriler, hastalandığınızda da çabuk iyileşmenizi sağlar. Elma sirkesinin vücudumuzdaki patojenlerle savaşabileceği düşünülür. Kilo vermek isteyen kişiler için elma sirkesi iyi bir yardımcı olabilir.
Sirkeyle Yıkanmak; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimizin "Sirke ne güzel katıktır. Allah'u Teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz." (İ.
Tıpkı sirke gibi sirkeli suyun faydalarının da bulunduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Bunun sebepleri arasında sirkenin açlık hissini geciktirme ve uzun süre tokluk hissi sağlama gibi etkileri yer alıyor. Aynı zamanda sirkenin kilo vermek isteyen kişiler tarafından özellikle tercih edildiği de biliniyor.
Asidik özellikler içeren elma sirkesi vücutta yağ toplanmasının da önüne geçer. Aç karnına tüketilen elma sirkesi, vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. Çünkü metabolizmayı harekete geçirir. Vücutta biriken ödem ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Gerçekten de kilo vermek için çıkılan yolda önce ödem atılır. Bu şekilde kişi, kilo kaybı için daha yüksek motivasyona da sahip olur. Ödem atmak için egzersiz yapmak ve bol su içmek önemlidir. Diğer yandan elma sirkesi de ödem atmaya yardımcı bir besindir.
Sonuç olarak, vajinal mantarın doğal bitkisel tedavileri için denenen tedavi seçenekleri oldukça uzundur. Üstte sözü edilen yayın ışığında elma sirkesi vajinal mantar enfeksiyonlarının tedavisinde faydalı olabilir ve denenebilir.
Elma sirkesinin belki de en bilinen faydalarından biri, 'ana' ve asetik asit içeriği sayesinde mikropları yok edici etki göstermesidir.
Potasyum düzeyi düşerse kemiklerimiz olumsuz yönde etkilenir. Cilt temizliği ve sivilce tedavisi için önerilse de kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Cilt için kullanılırken bal veya su koyularak kullanılmalıdır. İnsülin ve diüretik ilaç kullanan kişilere elma sirkesini kullanmaları tavsiye edilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri