Bunun dışında nane yaprağı, sarımsak, limon, sirke, karbonat, defne yaprağı ve okaliptüs hamam böceklerinin sevmediği şeylerdir. Bunları masa altlarına, duvar diplerine, dolap içlerine koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz. Evin kapı kirişlerine döktüğünüz karabiber hamam böceklerinin uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Hamam böcekleri belli başlı kokulardan rahatsızlık duyar. Limon ve portakal kabuğu, nane, fesleğen, karanfil, sirke, lavanta, çay ağacı yağı gibi kokulardan nefret ederler.
Hepimizin mutfağında bulunan bir tüketim malzemesi olan sirke, içerdiği doğal asitler sayesinde böceklerden korumak için mükemmel bir yapıya sahiptir. Spreyleyerek kullanım yapabileceğiniz bir şişeye sirke koyun ve mutfak tezgahlarınıza uygulama yapın. Küçük böcekleri uzak tutmanıza yardımcı olacaktır.
HAMAM BÖCEKLERİNE KESİN ÇÖZÜM KARBONAT VE SOĞAN
Bir adet soğanı rendeleyip 1 yemek kaşığı karbonat ile karıştırın. Hamam böceklerinin çıktığı noktaları tespit ederek bu noktalara sürün. Kısa süre içerisinde tüm hamam böceklerinin kaybolduğunu fark edeceksiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
Hamam böceklerinden kurtulmak için, sabunlu su oldukça etkilidir. Bir sprey şişesine sıvı sabun veya duş jeli dökün. İçerisine su ekleyerek seyreltin. Hazırladığınız karışımı doğrudan hamam böceğinin üzerine sıkın.
Sirkeli su
Bir ölçü su ile bir ölçü elma sirkesi veya beyaz sirkeyi karıştırın ve böceklere fısfıslayın. Ayrıca bu karışım, yabani otlar ile karıncalara da etkilidir.
Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.
Sirkenin içinde bulunan asetik asit, bir çözeltidir. Bu nedenle de sirkenin temizlik malzemesi olarak kullanılması yoğun olarak içerdiği asetik asitten kaynaklanır. Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır.
Çamaşır suyu, konsantre sıvı, sabunlu su, böcek öldürücü sprey ve profesyonel haşere öldürücüler kullanılmalıdır. Özel haşere tuzakları kullanılabilir. Kurtulması zor olan ve oldukça sorunlu olabilen hamam böcekleri, insanlarda doğal olarak endişeye yola açan haşerelerdir.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Hamam böcekleri kış aylarında çok görülmez. Genellikle havaların ısınmasıyla birlikte yeryüzüne çıkarlar. Tesisat borularından ve merdivenlerde kolayca giriş yapabilir. Her ne kadar küçük olsalar da çok hızlı böcek türleri arasında yer alıyor.
Göz önündeki alanlarda saklanmayı ve yuvalanmayı tercih etmezler. Yemek artıkları, gider pislikleri ve ısı kaynaklarına yakın olmayı tercih ederler. Hamam böceği yuvaları genellikle su, besin ve sıcaklığa yakın alanlarda bulunur.
Karbonat ve şeker: Bir kap karbonat ve bir kap şekeri karıştırıp bunu evinize serpiştirin. Hamam böcekleri şekere doğru çekilir ve karışımı yer. Karbonat da içlerinde baloncuklar oluşmasına sebep olup onları öldürür. Boraks: Bu doğal malzeme giysileri yıkamak için yapılan sabunlarda kullanılan doğal bir malzemedir.
Imidacloprid aktif maddesi ile tüm hamam böceği türlerine karşı etkilidir. Her bir damlacık binlerce hamam böceğini öldürebilecek güçtedir.Uygulama yapılan alanın boşaltılmasına gerek yoktur.
Hamam böceği, yumurtasını genellikle nemli, sıcak, kuytu ve ışık almayan yerlere bırakır. Yumurtalar Ootheka denilen, dışı protein ile kaplı koruyucu keselerin içinde bulunur.
Temiz bir ev tüm haşereler için olduğu gibi hamam böcekleri için de elverişsiz bir yaşam alanıdır. Atılmayan çöpler, kurumuş bulaşıklar, düzenli olarak silinip süpürülmeyen ev, yere düşen yemek kırıntıları hamam böcekleri için davetkar birer unsurdur.
Siz evinizi ne kadar temiz tutarsanız tutun hamam (kalorifer) böceklerinin temiz eve girmemek gibi bir adetleri yoktur. Yaşam alanı sürekli hijyenik olmalı ve köşe bucak kontrol edilmelidir.Buna rağmen evimde hamam böceği var diyorsanız, diğer sebepleri araştırmakta fayda var.
Doğal Haşere İlaçlarını Dene
Bu, hamam böceği sorununu daha hızlı ve hedefe yönelik şekilde çözmene yardımcı olur. 2 ila 4 su bardağı (yarım ila 1 litre) damıtılmış beyaz sirkeyi bütün giderlere dök. Bulaşık makinesi, küvet, tuvalet ve lavaboları unutma.
Mayonez, sirke, kafur ve ısırgan otu bit ve sirkelerin sevmediği kokulardır. Bit ve bit yumurtası yani sirke, sevmedikleri kokuya dayanamaz ve kısa sürede ölürler. Elma sirkesi ile saçlarınızın tamamını ıslatın. Sirke saçınızda yaklaşık 15-20 dakikaya kadar kuruyacaktır.
Çöpler ve pis bulaşıklar hamam böceklerinin hızlı bir şekilde evinize yerleşmesine neden olabilir. Bunların dışında dışarıdan gelen koliler, poşetler, bacalar, mutfak ve banyolardaki çatlaklar, kapının ya da camın açık kalması evinize hamam böceklerinin girmesine neden olabilir.
Bununla beraber hamam böceği ve diğer böcek türleri de defne yaprağı kokusunu sevmemektedir. Nane ve defne yaprağından anlayacağımız gibi kalorifer böceği keskin kokulu bitkileri sevmemektedir.
Tatlılar, nişastalar ve hayvansal proteinler bir hamam böceğinin en sevdiği yiyeceklerdir. Ayrıca yağlı yiyecekleri, peyniri veya küflü veya fermente olmuş her şeyi severler. Bazı hamam böceği türleri, alkollü içeceklere, özellikle de biraya önemli bir ilgi göstermiştir.
Hamam böceği gün boyunca yuvalarında saklanır ve özellikle ortam karanlık olduğunda geceleri aktif hale gelir. Çok yoğun bir istila varsa gündüz de görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri