Sirkeli su cildi derinlemesine temizler ve arındırır. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler. Ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlar. Cildi ferahlatır.
Antimikrobiyal etki: Sirke, antimikrobiyal özelliği sayesinde özellikle siğil, kulak enfeksiyonu ve mantar gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir. Sirke ayrıca, cilt yanıkları ve cilt enfeksiyonların tedavisinde de faydalı olabilir.
Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, bazı vatandaşların yeni tip koronavirüsten koruduğu düşüncesiyle sirkeli ve kaynar suyla duş aldığını ancak bunun vücuda zararlı olduğunu belirtti.
Kimyasala Alternatif: Beyaz Sirke ile Temizlik
Beyaz sirke, içerisinde şeker bulunan tarım ürünlerinden fermante edilerek elde edilir. Beyaz sirkenin içerisinde yaklaşık olarak % 5 oranında asetik asit bulunur. Bu doğal maddenin en önemli özelliği, temizleme ve dezenfekte etmede etkili olmasıdır.
Elma sirkesi cilt bakımında tonik, yüz yıkama suyu olarak ve hatta leke tedavisi için kullanılabilir. Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur.
İlgili 29 soru bulundu
Vatandaşlar arasında doğru bilinen bazı yanlış tutumlar olduğunu anlatan Çalıkoğlu, şöyle konuştu: "Yanlış uygulamalardan biri, sirkeli suyla duş almak. Bu uygulama vücudumuz için çok yanlış. İleri derecede kızarıklık, kuruluk ve tahriş yapabilir.
Sirkeyle Yıkanmak; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimizin "Sirke ne güzel katıktır. Allah'u Teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz." (İ.
Elma sirkesi antiseptik olması nedeniyle özellikle mutfak temizliğinde ve kişisel bakımda tercih edilir. Mutfakta ayrıca meyve ve sebzelerin temizlenmesinde kullanılır. Salmonella gibi bakterilerin bulaşmasını engellemek amacıyla elma sirkesinin gıda temizliğinde kullanılması faydalı olabilir.
Sirke, asetik asit içeren doğal bir asitik sıvıdır. Sirke, uyuzun neden olduğu kaşıntılı cilt döküntüsünün tedavisinde doğal bir çare olarak kullanılabilir.
Antioksidan etkisiyle vücuttan yabancı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlayan alıç sirkesi, bu sayede idrar söktürücü bir etki oluşturur.
Limon, tuz ve sirke karışımı bereketi artırırken, kötü enerjiye ve nazara iyi geliyor.
Bir bardağa biraz sirke biraz tuz ve su üzerine 7 AYETEL kürsi 7 Fatiha 7 ihlas 7 felak 7 Nas Bu dualar sırasıyla okunur ağzı açık bir şekilde bir dolap içinde…
Elma Sirkesi: Elma sirkesi anti-iltihap özelliğe sahip olması yönüyle bilinmektedir. Enfeksiyonun görüldüğü bölgeyi dezenfekte etmekte etkilidir. İltihaplı diş problemi meydana geldiği takdirde kişiler tarafından en sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Elma sirkesi doğal bir asidiktir ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu durum elma sirkesinin cilt sağlığına iyi gelebileceği, ciltte meydana gelen enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabileceği anlamına gelir.
Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir. Sirkeli su, yavaş yavaş cildin üzerine dökülür. Son kez temiz su ile durulanır ve banyodan çıkılır.
Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Cildi temizleyen ve gözenekleri açan sirke, su ile karıştırılarak pamuk yardımıyla cilde sürülür. Cilt üzerindeki bakterileri öldürerek mikrobiyal sorunları azaltır. Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir.
Allah'ım! Sirkeyi bereketlendir. Zira sirke benden önceki peygamberlerin de katığı idi. İçinde sirke bulunan ev, katık sıkıntısı çekmez" buyurmuştur (İ.
3- Yapılışı: Bardağın 3'te 1'ini dolduracak şekilde tuzu ekleyin. Ardından yarısına kadar su koyun. Diğer kalan yarısına da sirke ilave edin. Bu karışımı evinizde görünmeyen bir noktaya koyun ve bir gün boyunca bekletin.
Sirke anti bakteriyel özelliği ile bağışıklığı destekler vücudun kötü bakterilerle mücadele etme kapasitesini arttırır. Sirkenin bu anti bakteriyel özelliği dışında kan basıncını düşürmesi, kalp damar hastalıklarının riskini azaltması, antioksidan kapasitesi gibi insan sağlığı üzerine birçok olumlu etkisi vardır.
Doğal bir asit kaynağı olan beyaz sirke hem mutfakta hem de temizlikte kullanılır. Sağlık için de birçok faydası olan beyaz sirke, doğal bir hijyen kaynağı olarak tercih edilir.
Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
Banyo suyuna eklenen beyaz sirke ciltte meydana gelen kaşıntıları geçirmeye yardımcı olur. Antibakteriyel özelliğinden dolayı yaraların iyileşmesine yardımcıdır. Saç derisinde yer alan kepeklenmeyi önler ve saçların daha canlı, parlak görünmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri