Elma ya da üzüm fark etmeksizin, sirkeyi ev temizliğinde kullanabilirsiniz. Kokusunu dert ediyorsanız hemen söyleyelim, bu yöntemler kalıcı bir koku bırakmıyor.
Sirke ile temizlediğiniz yerlere limonlu su püskürtün ya da sirke-su karışımınızın içine doğrudan limon suyu ekleyin. Limon kokusu sirke kokusunu hafifletecektir. Özellikle mutfak temizliğinde karbonat, koku emici olarak sıklıkla kullanılır.
BEYAZ SİRKE
Beyaz sirkenin keskin kokusu sizi rahatsız etmesin çünkü bu koku maksimum birkaç dakika içerisinde uçacak.
Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır. Bu uygulama da 2-3 gün tekrarlanmalıdır.
Sirke, ev temizliği için doğal, ucuz ve etkili bir temizleyicidir. Sirke, asidik özellikleri sayesinde bakterileri, mikropları öldürür, yağları, kirleri çözer ve hoş olmayan kokuları yok eder.
İlgili 28 soru bulundu
Ev hanımlarının vazgeçilmez ürünü sirke, yemek, turşu, sos, salamura, kışlık yiyecekler dışında ev temizliğinde de bir numarasıdır. Sirkenin kullanım alanı çok yönlü ve farklıdır. Yemeklerde de kullandığımız sirke, evimizin temizliği içinde kullanılan en eski ve en etkili formüllerden biridir.
Sirke, camlardaki lekeleri çıkarmak ve aynaları parlatmak için etkili bir doğal çözümdür. Temizlik sonrasında sirke kokusu hızla uçar, bu nedenle endişelenmenize gerek yok.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
Bunların normal tarama ile saçtan düşmesi mümkün değildir. Ölü yumurtalar ise tedavi uygulandıktan sonra tarama sırasında saçtan uzaklaştırılabilir. Uygulanan tedaviye rağmen, saçlar taranırken düşen beyazımsı renkteki oluşumlar baş derisi, kepek, ölü bit ve sirkeler olabilir. Bu tedavinin amacına ulaştığını gösterir.
Beyaz sirkenin genel özellikleri şunlardır: Renk: Beyaz sirke adının aksine şeffaf bir renge sahiptir. Koku ve tat: Oldukça keskin ve ekşi bir tada sahip olup karakteristik bir asit kokusu bulunur.
Sirke asitli, kötü bir kokuya sahiptir, ancak yalnızca geçicidir ve yüksek asidite, gelişen bakterileri ve diğer koku yaratan elementleri hızlı, ucuz ve doğal olarak öldürür.
Elma sirkesini duş aldığınız suya ekleyerek koltuk altınıza uygulayarak koltuk altı kararmasını engelleyebilirsiniz. Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder.
Koku-tat: Beyaz sirke oldukça keskin, ekşi bir tada sahiptir ve asidik bir kokusu vardır.
Elma sirkesi, yüksek oranda antioksidan içerir ve ağız kokusunu önlemek, bağırsakları çalıştırmak, parazitleri temizlemek, ağrıları hafifletmek, vücudu toksinlerden arındırmak ve yağ yakımını başlatmak gibi birçok faydası vardır. Genellikle yemeklerde sos olarak kullanılır veya su ile karıştırılarak içilir.
Yağlanan yer terlerse daha fazla koku yayar.. Onun için ya 2 günde bir iç çamaşırı değiştirin,ya düzenli olarak banyo yapın yada ph ı 5-6 arası olan ıslak mendillerden alın.. Ama kokusu fazla ağır olmasın ve mümkünse kokusuz olsun..O bezle oraları 2 günde 1 yada banyo yapmaya 2-3 gün kala hergün adam akıllı silin..
Bakteriler koltuk altlarınız gibi nemli ortamlarda gelişir. Terlediğinizde, bu bölgelerde üremiş bakteriler terdeki bazı proteinleri asitlere ayırır. Bakterilerin bu işlem sonucu ürettikleri yan ürünlerde ter kokusuna sebebiyet vermektedir.
Saç Biti Yumurtaları (Sirkeler)
Uygun şartlarda 8-9 günde yumurtalarından çıkan sirkeler görünür hal alır ve 9-12 günde olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında 10 gün canlı kalabilirken, erişkin saç biti 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üzerinde yaşayamaz.
Saç Biti Neyi Sevmez? Saç biti ve sirkesi, keskin kokulu malzemeleri sevmez. Bu nedenle sizlere önerdiğimiz yöntemlerde kokusu olan malzemelerden faydalanılmıştır. Özellikle de limon suyu, sarımsak, nane yağı ve biberiye yağı bitlerin sevmediği kokuları barındırır.
Bit için şampuan, saça uygulandıktan sonra 10 – 20 dakika kadar bekletilip ardından durulanır. Bu uygulama sonrasında saçtaki bitler, büyük oranda etkisiz hâle gelir. Ancak her bit şampuanı, bu canlının yavrusu olan sirkelere etki etmez.
Aynı zamanda saç bitleri başın arka kısmına ve kulak arkalarına da yumurtalarını bırakıyor. Saç biti yumurtasına ise halk arasında “sirke” ismi veriliyor.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtalarından çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 günde olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üzerinde yaşayamaz.
Beyaz sirke ya da elma sirkesiyle bitlerden kurtulmak mümkündür. Sirkeli su saçlara sürülüp ortalama 1 saat bekletmek gerekir. Ardından ince tarak yardımıyla bitlerin saçlardan temizlenmesi gerekir.
Eğer ki sirke oldukça parlak renge sahipse, berraksa ya da içince tortu mevcut değilse o sirke, organik sirke değildir. Doğal organik sirke olmadığını anlamanın bir diğer yolu ise yoğun asetik kokusudur. Sirke şişesi çalkalandığında bulanıklaşıyorsa ya da köpükler oluşuyorsa, doğal sirke olduğu anlaşılır.
3- Sirkeye tuz atılırsa ne olur sirkeleşme daha yavaş olur. Biz zaten yavaş sirke yapıyoruz. Tuz daha da yavaşlatıyor. Fermentasyonu uzatıyor.
Sirke lekelerin yok olmasına ve ağız içi temizliğine fayda sağlayarak ağız kokusunu önler. Antibakteriyel özeliğiyle elma sirkesi ağız kokusuna birebir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri