Buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Çünkü sirkeli su asidik bir yapıda olduğu için burun mukozasına zarar verir. Ayrıca sinüzite iyi geldiği düşünülen bitkiler de buruna sıkılmamalı, çünkü gırtlak ödemine neden olarak ciddi sonuçlar doğurabilir.
Elma Sirkesi
Bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyip bu karışımı tıkalı olan burun deliğinizden çekin. Elma sirkesinin asidik yapısı sayesinde burundaki bakteri ve virüslerden kurtularak tekrar mukus üretiminin önüne geçin.
Sirke, doğal bir çözüm olarak sinüsleri boşaltmaya yardımcı olabilir. Sinüsleri temizlemek için sirke kullanırken, dikkatli olmalı ve herhangi bir rahatsızlık durumunda bir sağlık uzmanına danışmalısınız. Ayrıca, sinüzit semptomları uzun süre devam ederse, bir doktora görünmek önemlidir.
Bir bardak ılık su içerisine bir tatlı kaşığı bal ile bir çorba kaşığı elma sirkesi eklenerek gün içinde 2 kez içip, burun tıkanıklığı durdurulabilir. Bir başka metot ise ılık su içerisine iki tatlı kaşığı elma sirkesi eklenerek, karışımı burundan çekip burnun temizlenmesidir.
Örneğin buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Sirkeli su asidik olduğu için burun mukozasına zarar verir. Burnu yıkamak için 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı yemeklik karbonat konup karıştırılarak buruna çekilebilir. Boğaz şişmesi için 1 bardak suya 2-3 damla sirke eklenerek gargara yapılabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Örneğin buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Sirkeli su asidik olduğu için burun mukozasına zarar verir. Burnu yıkamak için 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı yemeklik karbonat konup karıştırılarak buruna çekilebilir."
Dr. Demirağ: "Sebze Ve Meyveleri Sirkeli Suda Bekletin, En Az 15 Dakika Yıkayın"
Sirkeli su, bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı kadar sirke eklenerek hazırlandığında ideal bir orana kavuşarak kolaylıkla tüketilebiliyor.
SİRKELİ SUDA BEKLETMEK ÇÖZÜM DEĞİL
Aksine, suyun içinde bekletilen bu ürünlerde pestisitler daha dayanıklı ve zararlı hale geliyor. Tarım ilaçlarının kullanma kılavuzunda “Asitli suyla karıştırın, alkali değil” ibaresi bulunuyor. Bu yolla sözü geçen zehirlerin %90'ı daha güçlü ve daha zararlı hale geliyor.
Vücut direncini güçlendiren üzüm sirkesi, bağışıklık sisteminize de güç katacaktır. Kış günlerinde daha sağlıklı olmak ve yaz sıcaklarından korunmak için yıl boyunca ölçülü şekilde üzüm sirkesi tüketebilirsiniz. Üzüm sirkesinde yer alan vitaminler vücudunuzu enfeksiyonlara karşı koruyabilir.
Antibiyotik almak sinüzitin süresini biraz kısaltır ve semptomları hafifletir. Tedavi genellikle 7-10 gün sürer. Kronik sinüzitte bazen uzun süreli tedavi (21 güne kadar) sunulur. Şiddetli bakteriyel sinüzit vakalarında , hastanede antibiyotikler intravenöz olarak verilecektir.
Akut sinüzit genellikle ağrı kesici ilaçlar, nazal dekonjestanlar ve nazal tuzlu su ile semptomların rahatlatılmasının ötesinde herhangi bir tedavi gerektirmezken kronik sinüzit vakalarında doktor tarafından antibiyotik tedavisi önerilir.
Kronik Sinüzitte Kesin Tedavi
Tıkalı olan sinüs kanallarının uygun cerrahi tekniklerle açılarak kolayca tıkanmayacak şekilde genişletilmesi ise polip ya da silya hareket bozukluğu gibi ek problemi olmayan hastalarda kronik sinüzitin kesin olarak tedavi edilmesini sağlamaktadır.
Tedavide burun açıcı spreyler ve soğuk algınlığı hapları, alerji hapları ve spreyleri, burun ile sinüs yıkama sıvıları ve spreylerinden faydalanılır. Kronik sinüzitler ise öncelikle ilaç tedavisi ile tedavi edilmeli, fakat dirençli vakalarda ve tekrarlayan durumlarda cerrahi tedavi düşünülmeli.
1) Elma Sirkesi
Elma sirkesi ile iltihapları temizlemek adına; her sabah 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.
İbrahim Saraçoğlu, sinüzit şikayeti olan danışanlarına papatyayı tavsiye etmektedir. Sıcak suda papatyayı demleyin ve bi havlu ile başınızı sarıp papatyanın buharını içinize çekin. Çok geçmeden burun tıkanıklığı gidecektir.
Aşırı derecede sirkeli su tüketenlerde bir süre sonra alerjik reaksiyonlar gözlemlenebilir. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar gastrit ve reflü gibi hastalıklara sahip olanlar bir hekime danışmadan sirkeli su tüketmekten kaçınmalıdır. Sirkeli suyun aşırı tüketilmesi mide rahatsızlıklarını kötü etkileyebilir.
Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir. Sirkeli su, yavaş yavaş cildin üzerine dökülür. Son kez temiz su ile durulanır ve banyodan çıkılır.
Elma sirkesi sabah kahvaltıdan önce ve akşam yatmadan tüketilmesi tavsiye ediliyor. İçilmeden önce mutlaka seyreltilmelidir. Aç karnına alınan elma sirkesi uzun süre boyunca tokluk hissi verecek ve vücuttaki yağ yakımını hızlandıracaktır. Bu sebeple kahvaltıdan ortalama 30 dakika kadar önce içebilirsiniz.
- Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir. - Sirkeli su kolesterolü de düşürmeye etki eder. - Sirkeli su tok tuttuğu için diyet listelerine de mutlaka eklenmelidir. - Sirkeli suyu düzenli bir şekilde içmek kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor.
Diğer yandan sabah uyanınca sirkeli su içmek de en çok merak edilen konular arasındadır. Bu noktada sabahları aç karnına içilen sirkeli suyun, vücut direncini artırdığını ve hastalıklara karşı koruma sağladığını söyleyebiliriz. Ayrıca yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi destekler.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Eğer sabah kötü bir ağız kokusu ile uyanıyorsanız, ağzınızda oluşan kokuyu engellemek için uyumadan hemen önce 2 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 su bardağı ılık su karışımı içmeniz önerilir. Ayrıca 1 bardak elma sirkesi ve ılık su karışımı içmek, ağız içinde oluşacak iltihabı da engeller.
Sirkeli Su Ne Zaman Tüketilmeli? Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri