Sirkeyle duş alırken en çok tercih edilen sirkelerin başında elma sirkesi geliyor. Haftada 2-3 kez banyo bittikten sonra durulanma suyu hazırlayın.
Elma Sirkeli Hijyen Maskesi
Derin bir kasenin içinde elma sirkesi ve su karıştırılır. Bu karışım ise bir pamuk yardımı ile yüze sürülür. Bu maske yüzde yaklaşık 10 dakika bekletilir. Daha sonra ise yüz ılık su ile iyice yıkanır.
Dr. Demirağ: "Sebze Ve Meyveleri Sirkeli Suda Bekletin, En Az 15 Dakika Yıkayın"
Yani öncelikle normal banyo yapılmalıdır. Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir. Sirkeli su, yavaş yavaş cildin üzerine dökülür.
Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
İlgili 28 soru bulundu
Sirkenin içeriğinde asit yoğun miktarda bulunduğu için mutlaka seyreltilerek tüketilmelidir. Sirke seyreltilmeden kullanıldığında ve ya fazla tüketildiğinde mide asit dengesinde bozulmalar meydana gelebilir. Bu sirke diş minelerini aşındırır. Mideyi rahatsız ederek ülser ve reflü gibi hastalıklara da yol açabilir.
Diğer yandan sabah uyanınca sirkeli su içmek de en çok merak edilen konular arasındadır. Bu noktada sabahları aç karnına içilen sirkeli suyun, vücut direncini artırdığını ve hastalıklara karşı koruma sağladığını söyleyebiliriz. Ayrıca yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi destekler.
Durulama Suyu
Bunun için duştan hemen önce bir kova ılık suya bir miktar sirke ekleyebilirsiniz. Burada kullanılacak ölçü genelde 1/1'dir ancak hassas bir cildiniz varsa bunu 1/2 ya da 1/3 olarak belirleyebilirsiniz. Şampuanlanıp iyice masaj yapılan saç bu su ile durulanır.
Tuvaletin her tarafına sıkılır ve 30 dakika bu şekilde bekletilmelidir. Sirke küfü, pasları ve oluşan tüm kirleri temizleme konusunda faydalıdır. Sirke ayriyeten bakterilerin yok edilmesi adına fayda sağlar. Özellikle sprey şişe içinde kullanım yapılırsa tuvalette ulaşılması oldukça zor alanlara sıkılması sağlanır.
Yapılışı: Bardağın 3'te 1'ini dolduracak şekilde tuzu ekleyin.Ardından yarısına kadar su koyun. Diğer kalan yarısına da sirke ilave edin. Bu karışımı evinizde görünmeyen bir noktaya koyun ve bir gün boyunca bekletin. 1 gün boyunca bardağı hiç oynatmayın.
Diyetisyeninizle görüşüp, vücut kitle endeksiniz doğrultusunda size uygun bir diyet programı alabilirsiniz. Diyet programı, egzersizler ve elma sirkesi diyeti ile bir ayda 2 ile 8 kilo arasında kilo kaybı yaşayabilirsiniz.
Elma sirkesi tonik olarak kullanılacaksa bir litre suya, 1-2 yemek kaşığı oranında su ile karıştırılarak cilde uygulanır. Eğer sivilce üzerine kurutucu bir uygulama isteniyorsa yarı yarıya sulandırılarak kullanılmalıdır. Cilt üzerinde bırakılmamalı muhakkak durulanmalıdır.
5) Sirke metabolizma hızını yükselten bir yardımcı maddedir. Sirkeli su içilen diyet süreçlerinde, kilo verme hızı daha da artar ve kolayca yağ yakılır. Kilo vermek isteyenlere gün içinde bir fincan sirkeli su önerilir.
Yaklaşık 3 su bardağı oda sıcaklığında suya 1 su bardağı kadar sirke ilave ediyor, bu karışıma sebze ve meyveleri koyup maksimum 20-25 dakika bekletiyorsunuz. Elbette su ve sirke karışımının miktarını yıkayacağınız sebze ve meyvelerin sayısına göre artırıp azaltmayı da ihmal etmiyorsunuz.
Bu şifalı organik ürünü ev imkanlarınızla da kolayca hazırlayabilir, bir ila bir buçuk ay içinde 4 – 5 litre civarında doğal elma sirkesi yapabilirsiniz. Yani elma sirkesi kaç gün sonra süzülür diye düşünüyorsanız en az 1 ay beklemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. 30 ila 45 günlük bir süre içinde elma sirkesi oluşur.
Cilde spreyli bir şişe içinden püskürtülerek uygulanır. Yüz tamamen ıslandıktan sonra pamukla cilt silinir. Bu esnada nazik olunmalı, cilt yıpratılmamalıdır. Sabah ve gece olmak üzere günde iki kez yapılan uygulama sivilcelerin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Mace) buyurduğu sirke birçok konuda hayatımızda yer alır.HZ MUHAMMED SİRKE İLE YIKANMIŞ MIYDI: Rasûlullâh Efendimiz (S.A.V.) kendisine yapılan büyüyü sirkeyle yıkanarak değil, Muavvizeteyn (Felak ve Nas Sureleri) okuyarak geçirmiştir.
Sirkenin içinde bulunan asetik asit, bir çözeltidir. Bu nedenle de sirkenin temizlik malzemesi olarak kullanılması yoğun olarak içerdiği asetik asitten kaynaklanır. Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır.
Peki, beyaz sirke yüze sürülür mü? İçeriğindeki asetik asit cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlar ve cilt lekelerine de faydalıdır. Bu yüzden temiz bir pamuğa eklediğiniz su ile seyreltilmiş beyaz sirke cilt bakımı için kullanılabilir.
Sirkeli su ile yıkanmanın faydaları şunlardır:
Cildin oldukça derin bir şekilde temizlenmesini sağlar. Cilt problemlerine iyi gelir. Cildinizin ölü derilerden arınmasını sağlar. Cildinizin ferahlamasını sağlar.
Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir.
Bir fincan sirke bir tatlı kaşığı tuz ve bardağın kalanını suyla doldur evinin bir köşesine koy suyu bitene kadar bırak. İçine de 3 Felak 3 Nas 7 Fatiha Suresi 7 Ayetel Kürsi okuyup bırakın ....
Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmeniz önerilmez. Eğer saf halde içerseniz midenizde ekşimeye neden olur.
Elma sirkesindeki yüksek asetik asit kanda potasyum değerinin düşmesine neden oluyor. Hipokalemi denen bu durum zayıflama, mide bulantısı, kramp, idrara sık çıkma, tansiyon düşüklüğü, kalp ritminde bozulma ve hatta felç gibi birçok soruna yol açabilir.
Elma sirkesi bağırsak sağlığına iyi gelir
Elma sirkesi fermente bir ürün olmasından dolayı diğer fermente gıdalar gibi bağırsak dostu probiyotik bakteriler içerir. Bu durum sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri