Index, arama motorlarının siteleri tarayarak içerisindeki sayfaları dizinine ekleyerek kendi ziyaretçisine belirli kriterler sonucunda sıralayarak göstermesidir. Sitenize ve arama motoruna göre Index alma hızı büyük oranda değişiklik gösterebilir.
Google Index en basit tanımı ile Google'ın, tüm web siteleri hakkında bilgileri depoladığı veritabanıdır. Web siteleri Googlebot tarafından taranma işleminden sonra indekslenir. Kullanıcılar Google'da arama yaparken kullanıcıların arama sorgularıyla en iyi eşleşen web sitelerini bulmak için indeks taranır.
Google indeks (Google Index), Google arama sonuçlarında yer almanızı sağlar. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google, kendi kalite politikasına uygun olan web sitelerini indeksler ve kendi veritabanında bu web sitelerine yer verir.
Arama motoru botları tarafından bir web sayfasının taranması ve dizine eklenmesi işlemi indexing olarak adlandırılır.
Index atmak, jargon olarak kullanılan bir başka deyiştir. İnternet korsanları bir web sitesinin güvenlik açığından faydalandığında çoğunlukla sistem sahiplerine bir not bırakmak için ana sayfayı değiştirirler. Bu işlem index atma olarak açıklanır.
İlgili 37 soru bulundu
Indeks, verilerin indeksleme alanına göre sıralanmış ve tablo halini almış şeklidir. Belirli bir sıra düzenine geçmek için indeks yapısı kullanılır. Bu sayede veriler istenilen sıraya göre dizilmiş olur ve verilerin olduğu sıradan daha farklı bir şekilde görünümü sağlanır.
Index, küçük hızlı ve hızlı aramalar için optimize edilmiştir. İlişkisel tabloları bağlamak ve büyük tabloları aramak için çok kullanışlıdır. Indexler, veritabanından diğerlerinden daha hızlı veri almak için kullanılır. Kullanıcılar indexleri göremez, yalnızca aramaları / sorguları hızlandırmak için kullanılırlar.
Sitenizde “no index” etiketi olması
Kullanılan yazılım, tasarım, olası seo eklentileri bazı durumlarda “no index” etiketi aktif olarak gelmektedir. Eğer siz bu etiketi kaldırmadıysanız siteniz arama motorları tarafından görünmez olur.
Index(), sağlanan bir alt dizenin n. oluşunun başlangıç konumunu bulmak için bir dizeyi arar. İsteğe bağlı üçüncü bir bağımsız değişken n değerini sağlar; atlanması halinde bu 1 olur. Negatif bir değer dizenin sonundan itibaren arar.
İndex, Google robotları tarafından internet sitenizin taranmasıdır. İnternette yer alan tüm siteler Google robotları tarafından tek tek kontrol edilir. Bu işlem esnasında web sitesinin Google kriterleriyle uyuşup uyuşmadığı ve kalite politikalarına uygun olup olmadığı kontrol edilir.
Site İçi SEO olarak da adlandırılan bu kavram bir web sitesinin ana sayfasından tüm alt sayfalarına kadar title, description, içerik, görsel, URL yapısı gibi web sitesi üzerinde yapılan tüm değişiklik ve optimizasyon çalışmalarını kapsar.
On-Page SEO (Site İçi SEO) işlemleri arama motoru botları ve ziyaretçiler için yapılırken, Off-Page SEO (Site dışı SEO) işlemleri ise marka bilinirliği, domain otoritesi ve ziyaretçi güveninin artması için yapılmaktadır.
Site dışı SEO, bir web sitesinin Google, Yandex, Bing gibi büyük arama motorlarında üst sıralarda yer alması için kullanıcı odaklı yapılan profesyonel markalaşma çalışmalarını ifade eder. ... Site dışı SEO'da en önemli şey otoriter ve kaliteli sitelerden sağlanan referans link yani backlink bağlantısıdır.
Dizine Ekleme API'si tüm site sahiplerinin sayfalar eklendiğinde veya kaldırıldığında Google'ı doğrudan bilgilendirmelerini sağlar. Bu şekilde Google, sayfaları yeniden taramak için program yapar. Yeniden tarama sayesinde daha kaliteli kullanıcı trafiği sağlanır.
İndex, bireyde veya toplumda hastalığın ve etkeninin miktarını ya da şiddetini belirlemek için kullanılan ölçüm metodlardır.
Web sitelerinin Google tarafından incelenmesinde indeks adı veriliyor. İnternet üzerindeki tüm siteler Google robotları tarafından tek tek kontrol ediliyor. Bu işlem sırasında web sitesinin Google kriterlerine uygun olmadığı ve kalite politikalarına yeterli uygunluğun var olup olmadığı denetleniyor.
Google Kullanarak Index Sorgulama
Google'da ilgili web sitesinin domain'ine göre, arama çubuğuna “site:ornek.com” yazarak aratıldığında, çıkan sonuç sayısı Google tarafından indekslenen sayfa sayısını gösterir. Eğer SERP'te herhangi bir sonuç çıkmazsa, bu indekslenen sayfa sayısının sıfır olduğu anlamına gelir.
Index Nedir ? Index tablolalarınızda bulunan kolonların içerisindeki verilerin belirli bir düzene göre sıralanmasıdır. Bu sıralamanın amacı ulaşmak istediğimiz veriye çok daha hızlı sürelerde ulaşabilmektir.
index.html Nedir? Bir siteye girdiğimiz zaman bize görüntülenen ilk sayfa index.html, index.htm, index.asp, index.php ya da default.htm dosyalarından birisidir. index. * dosyaları UNIX ve türevi sunucu sistemler için, default.htm dosyası ise WinNT ya da türevi sistemler için giriş sayfası olur.
Web sitesini yeni oluşturdunuz, google botları normal olarak yeni kurulan siteleri ve sayfaları buluyor ancak,hemen indexlemesini istiyorsanız beklemeden https://www.google.com/intl/tr/add_url.html adresine girerek buradan indexleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Google arama konsolunda bulunan bir ayar ile Google Search Console index silme işlemi yapılabilir. Bunun için ilk olarak sisteme giriş yapılır ve istenilen web sitesi seçilir. Sol bölümde bulunan gezinme panelindeki optimizasyona ve ardından URL'yi kaldır seçeneğine tıklanır.
Web sayfalarının açılmasındaki yavaşlığın genel olarak 3 ana sebebi vardır; 1 – Web sayfasının kodlamasından ya da içeriksel karmaşasından kaynaklı sorunlar. 2 – Web sitesinin bağlı olduğu sunucudan ya da sunucu firmasından kaynaklı sorunlar.
İndeks türleri aşağıdaki gibi sınıflandırılabilir.7 1- Zaman ve Mekan indeksleri, 2- Sabit ve Değişken esaslı (zincirleme) indeksler, 3- Basit ve Bileşik indeksler, 4- Fiyat ve Miktar indeksleri. formülünden yararlanılmaktadır.
İNDEKS GİRİŞLERİNİN YOĞUNLUĞU
Farklı iki yoğunlukta indekslemeden bahsedilebilir; seçimli (selective) ve yoğun (exhaustive) indeksleme söz konusudur.
Index, arama motorlarının siteleri tarayarak içerisindeki sayfaları dizinine ekleyerek kendi ziyaretçisine belirli kriterler sonucunda sıralayarak göstermesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri