Genel olarak roaccutan adı ile bilinen isotretinoin tedavisi aknede “ altın standard” olarak kabul edilen bir tedavidir. Akne oluşumunda rol oynayan dört mekanizmada da etkili tek ilaç olduğundan diğer tedavilere üstündür.
Orta ve şiddetli akne vakalarında genellikle ağız yoluyla da ilaç kullanmak gerekmektedir. Antibiyotiklerden en sık kullanılanlar azitromisin ve tetrasiklin grubudur. Ayrıca A vitamini derivesi olan isotretinoin tedavisi de sistemik olarak kullanılmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Sivilcelerin üzerine yumurta beyazını sürün ve 20 – 25 dakika kadar bunu yüzünüzde bekletin. Soğuk suyla durulayacağınız yumurta beyazı, sivilcelerden en hızlı şekilde kurtulma yöntemlerinden biridir.
Sivilcelere ve Aknelere Hangi Bölüm Bakar? Akne belirtileri gösteren kişilerin hastanelerin Dermatoloji yani cildiye bölümüne gitmeleri gerekir. Ayrıca özel dermatoloji klinikleri de akne ve sivilce tedavileri yapmaktadır.
Yüzeyel kullanılan salisilik asit, retinoik asit, azelaik asit, sülfürlü karışımlar, antibiyotikli kremler ve ağızdan alınan antibiyotiklere dirençli kistik iz bırakan sivilceleri olan seçilmiş hastalarda, hasta onayıyla yüksek doz A vitamini uygulaması en son seçenektir.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız. Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi ince deri, deri ülserleri, çatlak damarlar veya akne üzerinde kullanmamalısınız.
Kör sivilce baş verene kadar günde üç defa ılık kompres uygulanmalıdır. Bazı durumlarda buz kompresi de yapılabilir. Kör sivilceler doğal yöntemlerle de kurutulabilir. Uzun süre geçmeyen kör sivilceler için mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Aydın, ilaç kullanmadan sivilce izlerinden kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Aydın, “Sivilcenin radikal tedavisi sivilce zeminin oluşturan komedonların temizlenmesiyle ve bu aşırı yağ sentezinin kontrol altına alınmasıyla mümkündür.
Bu kural bireysel alışverişler için geçerlidir. Sivilcelerden kurtulmak için fito kremi günde 1 defa temiz cilde uygulamanız yeterlidir.
Bebeklerde pişik tedavisinde kullanılır. Dudak çatlaklarını giderir. Sivilce ve akne izlerinin tedavisinde kullanılabilir.
Sivilce üzerinde bir beze sardığınız buz küplerini 1-2 dakika kadar gezdirerek şişliğin inmesini sağlayabilirsiniz. Soğuk ayrıca ağrıyı da azaltacaktır. Sıcak kompress ise yine ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur fakat buzun aksine şişliği indirmek yerine sivilcenin dışarı çıkmasını ve beyaz ucunun oluşmasını sağlar.
Yanakta ortaya çıkan kırmızı sivilceler geçmesi için yöntemlerden biri buz kullanmaktır. Bir peçete ya da bezin içerisine buz koymak suretiyle ilgili bölgeye uygulamak etkili olabilir. Eğer bu uygulama yaklaşık olarak 1 hafta boyunca gerçekleşirse, yanaktaki kırmızı sivilcelerin önemli oranda azaldığını görünebilir.
Çinko içeren besinlerin, ciltteki sivilce oluşumunu engelleyebiliyor. Antibakteriyel bir ajan olan çinko, aynı zamanda sivilceli ciltler için üretilen cilt bakım ürünlerinin içinde de bulunuyor. Balık, soya fasulyesi ve fındık gibi yiyecekler içinde bolca bulunan çinko, aknelerinin azalmasına yardımcı olabilir.
Deri enfeksiyonları, saç hastalıkları, kurdeşen, vitilligo, Behçet hastalığı, deri tümörleri, bezi hastalıkları, yanıklar, tırnak hastalıkları, aşırı derecede terleme, sedef hastalığı, alerjik hastalıklar ve egzama gibi hastalıklar çeşitli deri hastalıklarıdır.
Akneye yatkınlık kan tetkiki ile öğrenilebilir mi? Akne yatkınlığını gösteren bir kan tetkiki yoktur.
Dermatolog, cilt, saç ve tırnak durumlarının tedavisinde uzmanlaşmış bir tıp doktorudur. Akne teşhis ve tedavisinde en nitelikli profesyonellerdir.
47,00 TL Havale ile 0,94TL daha az ödeyin. Saç ve vücut için kepeğe karşı sabun.
Öncelikle kekik gibi olmak üzere bitki özlü birçok yağ sivilce problemine karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda jojoba, biberiye, kuşburnu ve kadife yağı gibi birçok kaynak bu konuda ön plana çıkar. Tabii en önemli kaynaklar içerisinde omega-3 yağ asitlerinin sahip deniz ürünleri gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri