Kırmızı sivilce izlerinin giderilmesi için cildinizi güneşten korumanız ve güneş koruyucu kremleri sürekli sürmeniz gerekir. Aynı zamanda sizi çok rahatsız eden bir kızarıklık olması durumunda lazerle tedavi yöntemi de rahatlıkla tercih edilebilir.
Kırmızı sivilce lekeleri genel olarak kendiliğinden geçmektedir.
Krem tedavisi kırmızı leke tedavisinde kullanılan ilk tedavi yöntemidir. Özellikle antioksidan ve e vitamini içeren bu kremleri kullanarak vücudunuzdaki kırmızı lekeler başta olmak üzere her türlü lekeyi anında geçirebilirsiniz. Bundan dolayı kremleri düzenli kullanmanız bu noktada önem teşkil ediyor.
Sivilce izini evde geçirmek için salisilik asit içeren üünler kullanabilir, sivilce izi geçiren kremlerde bu içeriklerin olmasına dikkat edebilirsin. Eğer sivilce izlerin yoğunsa, bir dermatolog gözetiminde sivilce izi kremi veya kimyasal peeling işlemini de deneyebilirsin.
İlgili 35 soru bulundu
Özellikle kırmızı sivilce lekeleri bir süre sonra kaybolur. Ama tabii bu süreçte cilt bakımını aksatmamaya özen göstermen gerekiyor. Eğer sabreder ve tenini temiz tutarsan bu lekelerin en fazla 6 ay içerisinde geçtiğini görebilirsin.
İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.
Sivilce (akne) şikayeti sonrası kırmızı lekeler ve izler kalabilir. Ciltte bir bölgede tekrar sivilce (akne) çıkmaz ise kırmızı lekeler 2-4 ay içinde geriler.
Cilt lekelerine çözüm İbrahim Saraçoğlu tarafından da ele alınmıştır. Saraçoğlu, cilt lekelerinden kurtulmak için cildi temizledikten sonra elma sirkesine batırılan pamuk ile lekeli bölgelerin silinmesini önermektedir.
Retinoid içeren jel ya da kremler, sivilce kızarıklığının azaltılmasında etkili rol oynar. Yüz ya da burun sivilce kızarıklığı yaşanan bölgeye günde iki üç kez uygulanarak gözeneklerin açılması sağlanabilir. Topikal merhemler aynı zamanda sivilce iyileşme sürecini de kısaltabilir.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Karbonat. Karbonat ve suyu karıştırarak krem kıvamında bir karışım elde edin. Gece yatmadan önce bu karışımı yüzünüze sürün ve gece boyu böyle kalmasını sağlayın Kalktığınızda ılık su ile durulayın.
Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Güneş koruyucu kremler: Leke tedavisi sırasında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir. Yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olan sirke, düzenli kullanımda yaşlılık lekelerinin de açılmasına yardım eder.
1 – Lazer Tedavisi
Cilt üzerindeki koyu lekelerin tedavisi için yaygın olarak lazer ışığı demeti yoğun olarak cilde uygulanır. Lazer ışınları melanini hedefleyerek cilt lekelerini ve iz oluşumlarını tedavi eder ve karanlık noktaların parçalanarak yok edilmesini sağlar.
Sivilceyi patlattıktan sonra içerisindeki sıvının tamamının çıkması için sivilcenin etrafına nazik hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Sivilcede bulunan sıvı tamamen boşaldıktan sonra sıktığınız bölgeyi mikrop kapmaması için antibakteriyel ürünlerle temizlemeniz faydalı olur.
Sivilce çeşitleri nelerdir? Sivilceler tek tip olmamakla beraber çeşit çeşit türü görülmektedir. Ergen sivilcesi, yetişkin sivilcesi, iltihaplı/iltihapsız sivilce, nodül/kist, papül/ pistül, beyaz nokta ve siyah nokta sivilce çeşitlerindendir.
Gözeneklerde sıkışan yağ, kir ve bakteriler kör sivilcelerin çıkmasına neden olur. Kör sivilceler yumru şeklinde cildin altında oluşur. Kör sivilce genellikle ergenlik döneminde çıkar. Ağır kozmetik ürünleri kullanmak ve regl dönemlerinde kör sivilceler ortaya çıkmaktadır.
Bepanthol sivilce kremi sivilceye neden olan bakterilere savaş açarak cildi korur. Ayrıca sivilceye neden olan yağlanmayı azaltarak, cildi dengeler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri